Rainbow Six Extraction brengt PvE terug naar de franchise

Preview
Bouke Siebesma op 6 augustus 2021
Rainbow Six Extraction brengt PvE terug naar de franchise

Van terroristen naar aliens

Een van de meest populaire onderdelen uit de zes jaar Rainbow Six Siege blijft Outbreak. In dit evenement streed je in plaats van tegen de gebruikelijke terroristen, tegen door een parasiet geïnfecteerde groep mensen. Het was duidelijk dat er een hoop tijd zat in de ontwikkeling van dit evenement en het was dan ook spijtig dat het na een paar weken uit het spel verdween. In 2022 keert het eindelijk terug, ditmaal als een volwaardige spinoff. 

Al langer waren er geruchten dat deze gebeurtenis de basis zou vormen voor een compleet nieuw spel, maar toch hebben we lang moeten wachten voor meer duidelijkheid. Tijdens Ubisoft Forward kwam deze duidelijkheid eindelijk. Rainbow Six Extraction kwam dan ook schietend binnen met meteen een berg aan informatie. Hoog nodig dus om dit allemaal op een rij te zetten.

De releasedatum van Rainbow Six Extraction

Ook al is de game pas dit jaar officieel onthuld, we leken niet lang te hoeven wachten tot we erin konden duiken. Jammer genoeg bleek de eerste releasedatum van 16 september te ambitieus. Nu moeten we nog tot ten minste januari 2022 wachten tot we met de game aan de slag kunnen. Een specifieke datum  houden we nog tegoed, wat mogelijk geen goed voorteken is. Wachten zullen we nog sowieso want er is geen open bèta aangekondigd.

De toekomst van Siege?

Hoewel Extraction geenszins een vervolg is op de geliefde tactische shooter Rainbow Six Siege, is het er wel onlosmakelijk mee verbonden. Extraction speelt zich af in dezelfde spel wereld van Siege. Dit betekent bijvoorbeeld dat fans van Siege een hoop bekende koppen zullen zien, want de operators die speelbaar zijn in Extraction zijn dezelfde als in Siege.

[image_with_animation image_url=”37180″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Locatie, locatie, locatie

Net als in Siege spelen de missies in Extraction zich af op losstaande maps, elk met hun eigen sfeer en thema. In Siege kan men ondertussen kiezen uit twintig verschillende maps. Voor Extraction zal dit aantal wat lager liggen, namelijk op twaalf. Hoewel twaalf een redelijk hoog aantal lijkt, en hoewel de maps van Extraction een stuk groter zullen zijn, baart dit toch zorgen. Onduidelijk is nog hoe het gebruik van de maps in elkaar zal zitten in het spel. Betekenen twaalf maps dat er ook maar twaalf missies zijn?

Het lijkt eerder het geval te zijn dat we meermaals op dezelfde maps spelen. Dit brengt het gevaar met zich mee dat spelers snel de interesse in het spel verliezen doordat ze verveeld raken met de maps. Een soortgelijk iets vond ook plaats bij Marvel Avengers. Dit past al helemaal niet bij de nieuwe visie van Ubisoft op live games waarbij het noodzakelijk is dat spelers niet uitgespeeld raken.

De gameplay van Rainbow Six Extraction

Met Rainbow Six Extraction maakt de moderne Rainbow Six-franchise een grote stap. Waar de focus blijft op de schieterij van de tactische variant, vecht je in Extraction enkel tegen de game. Voor deze gameplay heeft Extraction natuurlijk een sterke basis in Siege, waar de hoge kwaliteit gunplay als een van de toppunten wordt gezien.

In Extraction gaat er een parasiet als een virus over de wereld en geïnfecteerden veranderen in een breed scala aan verschillende zombie-achtige aliens. Jouw taak zal zijn om dit virus te stoppen en de geïnfecteerden uit te schakelen. Dit kun je alleen doen, of samen met andere spelers in een team van drie.

De vijand zal je dit natuurlijk niet makkelijk maken en ontwikkelt zich gestaag door. Mocht je operator worden uitgeschakeld, dan zal je een reddingsmissie moeten wagen om hem terug te krijgen. Deze missies zijn de kern van het spel en verklaren dan ook de naam Rainbow Six Extraction. De game dwingt je continu tactische keuzes te maken en ‘risk and reward’ zijn heer en meester in dit spel. 

[image_with_animation image_url=”37181″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Iedere operator heeft zijn eigen gadget

Naast de sterke gunplay, erft Extraction nog iets anders van zijn halfbroer: gadgets. In Siege heeft elke operator een unieke gadget, variërende van een simpele maar effectieve sloophamer, tot aan geavanceerde hologrammen. De operators die de overstap naar Extraction maken nemen hun gadgets mee of ontvangen een geupgrade versie.

Deze gadgets vormen vaak de basis van de speelstijl van de operator en maken elke operator uniek. Het zal interessant zijn om te zien hoe groot de impact van deze gadgets zullen zijn op de gameplay in Extraction, maar als het hierin Siege volgt, is het een recept voor succes. Met achttien verschillende operators om uit te kiezen bij de launch lijkt er op dat gebied genoeg variatie te zijn.

De trailers van Rainbow Six Extraction

Nieuwsgierig geworden naar Rainbow Six Extraction? We hebben de trailers voor je alvast op een rijtje gezet:

Deel dit artikel