Wordt Paper Mario: The Origami King een plaatje?

Preview
Kevin Rombouts op 29 mei 2020
Wordt Paper Mario: The Origami King een plaatje?

Nintendo geeft het ons op een briefje

Een donderslag bij heldere hemel: zo kunnen we de aankondiging van Mario’s nieuwe avontuur Paper Mario: The Origami King wel noemen. Zonder getease of Nintendo Direct kregen we plots de revealtrailer te zien. Het loopt misschien wat anders dan dat we van Nintendo zijn gewend, maar dat mag de pret niet drukken. We krijgen namelijk eindelijk weer een échte Paper Mario-game.

Het had één van Nintendo’s grote onthullingen moeten worden tijdens de E3 dit jaar: Paper Mario: The Origami King. Ter viering van het 35-jarig bestaan van de besnorde loodgieter zou de game tijdens Nintendo’s presentatie-stream onthuld worden. Dat viel natuurlijk in het water door de coronacrisis en dus besloot Nintendo om de trailer online te slingeren zonder enige bombarie. Dat we verrast waren is een klein understatement, helemaal toen we de releasedatum van de game zagen.

De releasedatum van Paper Mario: The Origami King

Volgens VentureBeat worstelt Nintendo erg met het thuiswerken, waardoor een Nintendo Direct niet mogelijk was. Nintendo en Intelligent Systems hebben daarom gekozen voor een simpele onthulling met een enkele trailer. Wat daarbij het meest opvalt, is de zeer nabije releasedatum: al op 17 juli aanstaande kunnen we met de game aan de slag op de Nintendo Switch.

Papier is geduldig

De Paper Mario-franchise gaat ondertussen alweer wat jaartjes mee. Hoewel het origineel in 2001 voor de Nintendo 64 verscheen, werd de basis al in 1996 gelegd door Square met Super Mario RPG. Zo zien we het turn-based combatsysteem ook deze keer weer terugkeren. Sinds de release in 2001 is de originele Paper Mario geprezen, maar het is vooral diens opvolger – Paper Mario: The Thousand-Year Door – die als het hoogtepunt in de serie wordt gezien.

Na de release van The Thousand-Year Door op de GameCube heeft de serie dit hoogtepunt niet opnieuw weten te bereiken. Zo verdwenen de RPG-elementen in Super Paper Mario naar de achtergrond en werden er in Sticker Star en Color Splash vooral elementen geïntroduceerd die gemengde reacties kregen. Het lijkt er dan ook op dat Intelligent Systems na het succes van Fire Emblem: Three Houses ook Paper Mario wil terugbrengen naar diens gloriedagen.

[image_with_animation image_url=”29434″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Een nieuw jaar en dus een nieuwe dreiging in het Mushroom Kingdom.

Hier heeft Mario niet voor getekend

Een nieuw jaar en dus een nieuwe dreiging in het Mushroom Kingdom. Dit keer is er paniek wanneer de Origami-koning Olly neerstrijkt en de macht over prinses Peach en daarmee het koninkrijk grijpt.

Opnieuw is het dus aan Mario om het koninkrijk te redden. Tegen wil en dank moet hij dit met Bowser doen, die opnieuw zijn leger in handen van een ander ziet vallen. Naast de hulp van Bowser krijgen we ook versterking van Olivia, het zusje van koning Olly die de snode plannen van haar broer koste wat het kost wil dwarsbomen.

[image_with_animation image_url=”29427″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De gameplay van Paper Mario: The Origami King

Zoals de eerste beelden van de game ons laten zien, belooft de game weer terug te gaan naar de klassieke Paper Mario RPG-gameplay die we kennen uit de eerste games. Dit houdt in dat je een open wereld kunt verkennen terwijl je in een turn-based stijltje het gevecht moet aangaan met tal van gevouwen vijanden.

In de game zal droge humor weer centraal staan, zoals we ook in andere delen zagen. Daarnaast zal Mario waarschijnlijk weer versterking krijgen van verschillende andere personages die hij in kan zetten tijdens zijn gevechten. Wie dit precies zijn, weten we momenteel nog niet.

Nintendo neemt geen blad voor de mond

In de trailer van Paper Mario: The Origami King zien we al meteen een hoop verschillende elementen van de gameplay. Zo zien we wat side-scrolling stukjes, maar zien we Mario ook in een wagentje door een grote woestijn rijden.

Het meest opvallende element is het nieuwe Ring Battle-systeem, waarbij Mario in het midden van een grote schijf staat. Die schijf kan in ieder geval door de speler gedraaid worden, zodat de verschillende tegenstanders in een rijtje voor je komen te staan en jij ze in één keer veel schade kunt aandoen. Dit zal de gevechten dan ook net een beetje meer diepgang moeten geven.

Paper Mario: The Origami King is vanaf 17 juli exclusief te koop voor de Nintendo Switch.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]