Naar het einde der tijden in God of War: Ragnarök

Vooruitblik
Amador Prado op 30 januari 2022
Naar het einde der tijden in God of War: Ragnarök

Fimbulwinter is coming

Oh BOY! Wat zijn de verwachtingen hoog voor God of War: Ragnarök. De glorieuze terugkeer van de franchise in  de lente van 2018,  is zelfs bekroond tot Game of the Year tijdens de Game Awards. Santa Monica Studios staat een bijna onmogelijke taak te wachten om een nóg beter vervolg te ontwikkelen, die tevens ook het verhaal van Kratos en Atreus moet afsluiten. De hype is enorm en de hype is terecht.

Wat is God of War: Ragnarök?

God of War: Ragnarök is misschien wel het laatste deel die we gaan zien in deze legendarische PlayStation-franchise. Het is een direct vervolg op God of War uit 2018, waarin Kratos niet alleen een godenslachter is, maar ook een vader. De titel verraad het een beetje, maar God of War: Ragnarök speelt zich ook af in de Noorse mythologie. De eeuwige Fimbulwinter is begonnen en het einde der tijden laat niet lang meer op zich wachten. Kratos en zijn zoon Atreus hebben aardig wat goddelijke vijanden gemaakt en Ragnarök is aanstaande.

God of War: Ragnarök gaat qua gameplay weer ontzettend bruut worden. Monsters worden in tweeën gescheurd, lichaamsdelen worden afgehakt en waarschijnlijk gaan een aantal goden het loodje leggen. Het is een action-adventure die de adrenaline in je lichaam flink verhoogt. De trailers laten exact zien wat men hoopte te zien en dat is meer van hetzelfde met nog een beetje extra.

[image_with_animation image_url=”39406″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Het lijkt erop dat de lopende conflicten niet worden opgelost met een drinkhoorn vol mede en een goed gesprek…

Waarom wil ik het?

In mijn ogen is God of War 2018 de beste game van het afgelopen decennium, alles was van bizar hoge kwaliteit. Het verhaal, de combat, de graphics, de personages en de geweldige muziek. Mijn liefde voor Noorse mythologie heb ik nog niet eens meegerekend. Anno 2022 heeft Santa Monica beschikking tot de kracht van de PlayStation 5, waardoor Ragnarök op technisch vlak alleen maar beter kan worden. 

Verhaaltechnisch belooft het ook een spektakel te worden, als we van de mythologische boeken uit mogen gaan. Ragnarök is in de mythische geschiedenis een enorme veldslag tussen goden en monsters. Er zijn al bijzonder krachtige vijanden geïntroduceerd en het lijkt erop dat de lopende conflicten niet worden opgelost met een drinkhoorn vol mede en een goed gesprek. Het geeft Santa Monica een opening tot meer epische boss battles; het beste onderdeel van bijna alle vorige delen.

Ten slotte ben ik heel benieuwd hoe het verhaal van Kratos en Atreus tot een einde komt. De relatie tussen deze twee is ontzettend boeiend en in de vorige game waren er al wat implicaties over de toekomst. Het is aan Santa Monica om deze hele franchise op een bevredigende manier af te sluiten. Daar maak ik me geen zorgen over wetende dat de maker van het vorige deel Cory Barlog nog aan het roer staat en hulp heeft van de net zo getalenteerde Eric Williams.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hoelang moet ik nog op God of War: Ragnarök wachten?

Er is nog geen definitieve releasedatum bekend voor God of War: Ragnarök, al zijn er wat geruchten dat Kratos in september verder gaat met Draugr aan zijn bijl rijgen. De game komt uit op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Deel dit artikel