De nieuwe K/DA Popstar Seraphine
Piltover’s nieuwe idool
Het ranked seizoen van League of Legends is bijna afgesloten, maar Riot staat niet stil. In de laatste patch hebben we een nieuwe collectie skins gekregen: de K/DA All Out reeks. Deze patch heeft ons daarnaast een nieuwe champion gegeven, Seraphine. Op 30 oktober kwam zij naar de Rift. Maar wie is zij en misschien belangrijker nog: hoe speelt ze?
Geboren in Piltover, was Seraphine van kleins af aan al grote fan van muziek. Vooral haar vaders slaapliederen waren favoriet. Zij spendeerde haar dagen leunend uit het raam van de winkel van haar ouders en zong mee met alle geluiden die ze buiten op straat hoorde.
Samenbrengen van werelden
Al snel leerde Seraphine dat ze meer kon horen dan eigenlijk zou moeten. Ze hoorde ieders ziel om zich heen, wat de drukke stad waar ze woonde al snel tot een overdonderende hel maakte. Haar ouders hadden weinig geld, maar sprokkelden spaargeld bij elkaar om een zeldzaam kristal te kopen om haar te helpen. Dit kristal werd ingebouwd in een apparaat dat zorgde voor stilte, maar in deze stilte hoorde Seraphine een ander geluid. Het kristal had een bewustzijn en sprak tegen haar. Heel zachtjes, maar toch te horen.
Deze stem leert haar omgaan met de muziek van de zielen om haar heen, in plaats van het alleen maar te moeten dempen. Ze leert om met de menigte mee te zingen. Al snel trekt zij het grootste publiek met haar optredens, maar ze voelt dat er nog iets mist. Dus gaat ze naar het zuiden, naar de stad waar haar ouders vandaan komen: Zaun.
In Zaun hoorde ze veel conflicten en tegenslagen. De steden Zaun en Piltover waren uit elkaar gedreven door meer dan een simpel misverstand. Seraphine maakte het haar doel om deze steden weer bij elkaar te brengen. Het apparaat dat werd gebruikt om het geluid te dempen werd uit elkaar gehaald en het kristal kreeg een nieuw thuis: een platform dat haar gave versterkt. Tussen Zaun en Piltover in trad ze op. Publiek kwam van beide steden, en zo kon ze de stemmen van beide groepen horen om de mensen te begrijpen.
Gameplay
Nu we weten wie Seraphine is, willen we natuurlijk ook weten hoe ze speelt en wat ze precies doet. Allereerst haar abilities. Haar passive heeft eigenlijk twee aspecten: Echo en Harmony. Dankzij Echo geeft elke basic ability een stack; na twee stacks vuurt haar volgende basic ability zonder extra kosten een tweede keer. Harmony activeert wanneer Seraphine een ability gebruikt en dit geeft Seraphine en teamgenoten in de buurt een Note, met een maximum van vier Notes per champion. De volgende basic attack heeft extra range en vuurt alle Notes met zich mee voor meer damage.
Seraphine’s Q, High Note, is een vrij simpele ability. Je vuurt een aanval af in de vorm van een cirkel. Bij het landen breidt deze cirkel zich nog een stukje uit om tegenstanders in de nabijheid te raken. Gebaseerd op de missende health van de tegenstander doet deze aanval extra schade. Haar W heet Surround Sound en deze ability geeft haarzelf en teamgenoten in de buurt extra movement speed en een schild. Als Seraphine zelf al een schild heeft wanneer ze deze ability gebruikt, volgt er een heal.
Beat Drop is haar E. Deze ability doet magic damage in een rechte lijn en slowt tegenstanders. Tegenstanders die al geslowd waren, worden geroot. Tegenstanders die al immobilized of grounded waren, worden nog eens gestund. Als laatste is er haar ultimate, Encore. Deze ability lijkt veel op de ult van Sona, met het verschil dat tegenstanders hier worden gecharmd in plaats van gestund. Ook wordt de range die de aanval nog af moet reizen gereset wanneer er een teamgenoot of tegenstander wordt geraakt. Als je het goed kunt uitspelen, is de range dus gigantisch.
Je rol in het team
Gezien haar abilities kan ze zowel in de support-rol als de midlane gespeeld worden. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ze samen met teamgenoten beter werkt dan in haar eentje, dus de support-rol ligt haar wat beter. Dankzij haar ultimate kun je vrij makkelijk carries van de achterlinie plukken door ze te charmen door de frontlinie heen. Met een E kun je ze dan ook nog rooten, om vervolgens vrij gemakkelijk een kill te krijgen.
Wat ik je kan vertellen, is dat het belangrijk is om de early-game voorzichtig uit te spelen. Je doet dan zelf namelijk nog nauwelijks schade en wordt snel neergehaald. Ik heb dit helaas op de harde manier moeten ondervinden. Seraphine heeft echt de tijd nodig om te scalen. In de mid- tot late-game komt ze vooral tot haar recht tijdens teamfights. Over het algemeen is ze makkelijk te leren, maar haar masteren gaat je wat oefening kosten, afhankelijk van wat je gewend bent om te spelen.
Een bijzondere skin
Seraphine is lid van de K/DA-popgroep binnen League of Legends. Haar eerste skin is dan ook de K/DA All Out skin. Deze skin heeft wat bijzonders. Haar skin heeft namelijk drie vormen: Indie, Rising Star en Super Star. Het verhaal hierachter is de groei als artiest die we bij haar zien. Je begint met de Indie skin, een beginnend artiest die vanuit haar slaapkamer muziek maakt voor het vrij beperkte aantal volgers dat ze heeft op social media.
Bij aankoop van deze skin krijg je een aantal missies mee. Bij het voltooien van de eerste drie missies unlock je de Rising Star skin: haar talent wordt erkend door veel meer mensen en ze heeft een stabiele fanbase. De laatste twee missies unlocken de Superstar skin, waar haar talent over de hele wereld erkend wordt. Als je ze alle drie vrijgespeeld hebt, kun je vrij wisselen tussen de drie versies van de skin. Eigenlijk krijg je dus drie skins in één.
Het nadeel hieraan: je mag goed neertellen voor deze skin. De skin kost namelijk 3250 RP (Riot Points). Hiervoor zul je dus minimaal €35,- moeten neerleggen, ervan uitgaande dat je op dat moment geen RP hebt. Als (ietwat schrale) troost, krijg je er wel twee icons, een emote en een rand voor je profiel bij.
Heb jij deze nieuwe champion al uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Laat je mening vooral horen in de opmerkingen of op Discord!