Zo overleef je in Fall Guys: Ultimate Knockout

Tips
Twan Alofs op 11 augustus 2020
Zo overleef je in Fall Guys: Ultimate Knockout

Op weg naar de kroon

Een afvalrace met zestig deelnemers klinkt als een geinig concept. Wanneer het dan ook nog eens goed is aangekleed, heb je al een goed concept te pakken. Wanneer je dan ook nog weet te winnen is het een briljant concept. Waar we het over hebben? Fall Guys: Ultimate Knockout natuurlijk! En wij gaan jou helpen om zoveel mogelijk kronen te winnen met onze tips!

Voor wie het gemist heeft: even een korte samenvatting. Fall Guys: Ultimate Knockout is de nieuwste game van uitgever Mediatonic. In de game speel je als een soort wandelende jelly bean die samen met 59 andere jelly beans in een server wordt gegooid. Dan volgen er zes minigames waarbij er elke ronde een x-aantal spelers afvallen. In totaal zijn er momenteel 24 minigames, dus dat biedt voldoende uitdaging en afwisseling. We hopen dat je met de volgende tips lang overleeft en wellicht zelfs als laatste overblijft.

Oefenen, oefenen, oefenen

Wil je ergens goed in worden, dan moet je het vaak doen. Dat geldt zeker ook voor Fall Guys: Ultimate Knockout. Hoe meer je speelt, hoe beter je wordt. Je begint te begrijpen hoe de levels in elkaar steken, waar de knelpunten zitten, maar vooral ook hoe de grootste horde mensen zich gedraagt in elke minigame. Over die horde mensen later meer, maar eerst nog even wat tips wat betreft het oefenen. 

Soms heb je namelijk het gevoel dat je het level niet meer kunt halen. Je moet weer opnieuw beginnen omdat je bent gevallen of je weet zeker dat je in een teamgame niet meer gaat winnen. Bijvoorbeeld in Fall Ball, de minigame variant van Rocket League. Het kan voorkomen dat je al snel een uitzichtloze positie hebt doordat je bijvoorbeeld 6-0 achterstaat. Gooi de handdoek in geen van die gevallen in de ring, maar gebruik de kans om dingen te proberen. Gebruik deze momenten om te leren en jezelf te verbeteren.

[image_with_animation image_url=”31571″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Maak gebruik van de mogelijkheden

Fall Guys: Ultimate Knockout kenmerkt zich door een vrij simpele besturing. Met je pookje beweeg je en dan zijn er nog knoppen om iets vast te houden, te springen en te duiken. Het lijkt erop alsof je hier niet veel kanten mee op kunt, maar schijn bedriegt. Alle knoppen en bijbehorende mogelijkheden zijn functioneel en hier moet je dan ook dankbaar gebruik van maken.

Denk jij namelijk dat je niet meer op tijd uit de weg kunt komen? Duik dan aan de kant. Hiermee spring je namelijk een flink stuk naar voren en dat is net iets sneller dan je naar voren bewegen. Het kan je net uit een benarde positie redden. Haal je een sprong net niet? Gebruik de knop dan om de rand vast te pakken. Vaak kun je jezelf nog net vastgrijpen en klim je zo het volgende platform op.

[image_with_animation image_url=”31569″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Zorg dat je kleine broertje of zusje niet in de buurt is, want er zal hoe dan ook veel gevloekt worden wanneer je een ronde net niet haalt.

Kijk het even rustig aan, deel een

Hoewel het verleidelijk (en leuk) is om bij de start meteen vol gas naar de finish te rennen, is het niet altijd de beste optie. Kijk eerst even rustig aan wat de menigte doet. Vaak rent iedereen als een kip zonder kop naar voren, waardoor het te druk is op veel parcoursen. Hierdoor vallen er veel mensen af, wat ze enorm vertraagt.

Wacht dus gerust twee of drie seconden voordat je naar voren meegaat. Hierdoor is de grootste chaos weg en kun jij je makkelijk over alle obstakels manoeuvreren. Als het goed is, zijn er minder mensen die tegelijkertijd op hetzelfde platform willen komen, waardoor de kans kleiner is dat jij er ook af wordt gegooid.

[image_with_animation image_url=”31573″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Kijk het even rustig aan, deel twee

Word je er toch afgegooid en haal je een level toch niet? Ga dan niet meteen weg. Wanneer je af bent, krijg je namelijk direct de mogelijkheid om een andere speler te volgen. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Kijk en leer van andere spelers. Niet alleen als ze winnen, maar ook als ze af gaan. Waar gaat het mis en hoe had diegene dat kunnen voorkomen? Het is nuttige informatie die je weer kunt gebruiken in je eigen rondes.

Buiten dat om geeft het je ook de mogelijkheid om de andere minigames vast te verkennen. Zodra je af bent, kun je namelijk blijven hangen tot aan de finale en wie weet krijg je op deze manier wel games te zien die je zelf nog niet hebt gespeeld. Op deze manier krijg je al een voorproefje van wat je te wachten staat en kun je alvast meekijken. Hoe meer informatie je tot je beschikking hebt, hoe beter je aan de start verschijnt.

[image_with_animation image_url=”31574″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Speel met vrienden

Een laatste tip die we je mee kunnen geven, is dat je gezellig je vrienden op moet trommelen om mee te spelen. Fall Guys: Ultimate Knockout is als singleplayer al leuk zat, maar met vrienden maak je de ervaring echt compleet. Terwijl je zelf aan het ploeteren bent om de rondes door te komen, zit je samen met je vrienden door de microfoon te schreeuwen wie er voorop ligt, wie er waarschijnlijk uit gaat en hoe oneerlijk het is als je eruit gaat. We hebben allemaal die vriend die zegt dat het niet aan hem, maar aan de game ligt (en ja, ik kijk naar jou, Jermaine).

Verder komt daar nog bij dat het ontzettend leuk blijft om te kijken als je er zelf uit bent. Omdat de game draait om slechts één winnaar, ben je druk om je vrienden naar de overwinning te schreeuwen zodra je zelf uitgeschakeld bent. Ongewild advies moet die vriend dan maar even op de koop toenemen. Oh ja, de allerlaatste tip dan: zorg dat je kleine broertje of zusje niet in de buurt is, want er zal hoe dan ook veel gevloekt worden wanneer je een ronde net niet haalt.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hopelijk hebben we je met deze tips dichter bij het winnen van een kroon gebracht. Mocht je zelf nog tips hebben, laat ze dan vooral achter in de comments. Wil je weten wat wij van de game vinden? Check dan snel onze review. Wil je de game zelf spelen? Fall Guys: Ultimate Knockout is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en pc.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel