Zo maak je de mooiste foto’s in New Pokémon Snap

Tips
Bouke Siebesma op 22 mei 2021
Zo maak je de mooiste foto’s in New Pokémon Snap

Word een professioneel Pokémon-fotograaf

Als je New Pokémon Snap voor de Switch hebt aangeschaft is de kans groot dat je al uren hebt besteed om de mooiste foto’s van je favoriete Pokémon te maken. De game maakt je dit niet makkelijk. Daarom hebben we in dit artikel een aantal van de beste tips voor jou op een rij gezet zodat ook jij leert hoe je de beste foto’s maakt en  een professioneel Pokémon-fotograaf wordt.

Een perfecte foto maken in New Pokémon Snap is niet altijd even makkelijk. In onze review hadden we het al over het onduidelijke ratingsysteem. In dit artikel leren we je hoe je dit ratingsysteem optimaal kan gebruiken, welke trucjes je kan gebruiken om betere foto’s te maken, en welke instellingen je de beste game-ervaring geven.

Kijk achter je

In de game zit je praktisch gezien in een mijnkarretje dat continu vooruit gaat. Dit zorgt er al gauw voor dat je je vooral focust op wat er voor je en naast je gebeurt. Dat zijn nou eenmaal de plekken waar je het snelst naar toe kijkt.

In New Pokémon Snap loont het juist om ook goed in de gaten te houden wat er achter je gebeurt. Sommige Pokémon volgen je bijvoorbeeld over de map heen en blijven vaak even stilstaan om te poseren. Door ook goed achter je te kijken lukt het soms om een ideale foto te maken van juist die Pokémon die anders zo ongrijpbaar lijken.

Leer te draaien als een Bellossom

Je moet 360 graden om je heen in de gaten houden, maar dat is niet altijd even makkelijk. Het is soms al moeilijk genoeg om de Pokémon recht voor je op de camera te krijgen, laat staan als ze beginnen te bewegen. Om jezelf hierbij te helpen raad ik je aan om de instellingen te vinden die het beste voor jou werken. De game laat je de bewegingssnelheid van je camera aanpassen, probeer dit vooral uit.

Een ander trucje dat voor mij goed werkt zijn de twee verschillende sticks tegelijk gebruiken. De ene stick laat je de pointer in het midden verplaatsen en de ander laat je de hele camera bewegen. Als je de sticks tegelijkertijd gebruikt verdubbel je de bewegingssnelheid. Perfect dus om die net te snelle Pokémon te pakken.

Als het je met deze trucjes nog steeds niet lukt om je snel genoeg om te draaien kun je ook de pijltjes van de D-pad gebruiken om onmiddellijk een hoek van 90 of 180 graden te draaien. Dit gebruik ik zelf vaak om snel even te checken of er nog een Pokémon gekke streken achter me aan het uithalen

Hoe behaal je de perfecte score

Je wilt natuurlijk uiteindelijk de perfecte foto maken, maar wat maakt een perfecte foto perfect? Simpel gezegd is een foto perfect als hij een diamant-rating krijgt. Hiervoor moet je kijken naar de scores die je tijdens het ratingsysteem krijgt. Een foto moet meer dan 4000 punten waard zijn om als diamant te gelden. De categorieën waar je punten voor kunt krijgen zijn pose, size, direction, placement, other Pokémon en background. De twee laatste categorieën zijn hierin bonus categorieën.

Pose

Voor de pose van de Pokémon kun je maximaal duizend punten krijgen. Het gaat hier niet om de zeldzaamheid van de pose (deze is van belang voor hoeveel sterren de foto waard is) maar of de Pokémon een pose aanneemt. Een vliegende of rennende Pokémon levert meer punten op dan een stilzittende Pokémon. 

Direction

De direction geeft ook maximaal duizend punten. Bij deze categorie is het van belang dat de foto zoveel mogelijk van voren wordt genomen. Hoe meer de Pokémon naar je toe staat hoe hoger het aantal punten. Gebruik vooral fluffruit of de scanfunctie om de aandacht van de Pokémon te trekken.

[image_with_animation image_url=”36355″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Placement

De placement is opnieuw ook maximaal duizend punten waard. Je krijgt bij deze categorie meer punten als de Pokémon goed gecentreerd in het beeld zit. Dit is vaak makkelijker om te doen als je inzoomt omdat dan de pointer perfect in het midden van het beeld zit en dus makkelijk als richtkruis kan worden gebruikt. Mocht je twee dezelfde Pokémon tegelijkertijd op de foto willen zitten, kun je nog steeds het maximale aantal punten krijgen. Zorg dat je in dat geval een even grote ruimte aan de zijkanten van de Pokémon overlaat zodat het midden precies tussen de Pokémon in zit.

Size

Size is verreweg de belangrijkste categorie om punten in te scoren met een maximum van tweeduizend te behalen punten. Het is hier van belang dat de Pokémon zo groot mogelijk in beeld is. Om dit goed te doen leert de game je al vroeg de zoomfunctie te gebruiken. Pas hier wel mee op, want vooral bij grotere Pokémon kan de zoomfunctie delen van de Pokémon afsnijden. In dat geval krijg je minpunten. Let dus altijd goed op of de Pokémon in zijn geheel en groot in beeld is.

[image_with_animation image_url=”36360″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Burst-mode: waarom maar één foto nemen als zes ook kan?

Zelfs als je precies weet hoe je de beste foto’s moet maken kan het nog steeds erg moeilijk zijn. Timing is minstens zo belangrijk als de juiste hoek. Soms kan het van een milliseconde afhangen. Om je hierbij te helpen kun je in de settings burst-mode aanzetten. Deze unlock je na het uitspelen van de verhaallijn. Net als bij een echte camera kun je dan met één klik heel snel achter elkaar meerdere foto’s maken. Pas hier wel mee op want je hebt nog steeds maar een max aantal foto’s die je per expeditie kan maken. Overmatig gebruik kan dus leiden tot het vroegtijdig stoppen van een expeditie.

Voorkom spoilers

Nog een laatste tip op het gebied van settings is de don’t display-knop. Als je een fan bent van games met een photomode weet je hoe naar het is om per ongeluk een foto te zien van een level of plek waar je zelf nog niet bent geweest en daardoor zwaar te worden gespoiled (ik kijk naar jou Assassin’s creed spellen). Om dit te voorkomen kun je in het settings-menu ‘don’t display’ aanzetten wat voorkomt dat je in de online-omgeving van het spel Pokémon of plekken ziet die je zelf nog niet hebt ontdekt.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

New Pokémon Snap is een van die spellen die onder de noemer vallen ‘makkelijk in te komen, moeilijk om meester te maken’. Hopelijk helpen deze tips en tricks ook jou om de perfecte foto’s te maken van jouw favoriete Pokémon. Heb je zelf nog slimme tips en tricks laat ze dan vooral weten onder het artikel of op de Discord.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel