Vijf tips om overeind te blijven in MotoGP 20

Tips
Twan Alofs op 5 mei 2020
Vijf tips om overeind te blijven in MotoGP 20

Zo maak je geen valse start

Sinds 23 april ligt MotoGP 20 in de winkels en kan er weer digitaal worden geraced over de vele circuits van de wereld. De game is op vele vlakken zeer uitdagend te noemen. Om je geen valse start te geven, hebben we vijf tips voor MotoGP 20.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Vergeet autoracen

[image_with_animation image_url=”28708″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Het belangrijkste om je te realiseren, is dat je twee wielen hebt en niet vier. Dit betekent dat je meer met je eigen gewicht moet werken en meer werk moet verrichten om de bocht door te gaan. Rem daarom op tijd en stuur iets eerder in dan je normaal zou doen. Op deze manier verplaats je het gewicht van de coureur alvast en kun je daarna beginnen met insturen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Begin onderaan de ladder

Wie de game opstart, kan meteen uit alle klassen kiezen. Het is verleidelijk om meteen op de Yamaha van Rossi of de Honda van Marquez te springen, maar deze motoren hebben waanzinnig veel kracht. Pak daarom lekker een Moto 3-motor, zodat je eerst kunt wennen aan de besturing van je motor.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Probeer rijhulp te verminderen

Tijdens het rijden kun je gebruik maken van vier instellingen op je motor, te weten: traction control, energy braking system, anti-wheelie en power. Probeer vooral traction control zo snel mogelijk te verminderen. De reden? Traction control zorgt ervoor dat je meer grip hebt bij het accelereren uit de bocht, maar in de game gaat dit wel ten koste van je acceleratiesnelheid. Standaard staat traction control ingesteld op 4, maar probeer hem eens naar 2 of 1 te zetten.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Focus op R&D...

Wanneer je jezelf in de carrièremodus stort, krijg je geen uitleg van het spel. Hierdoor kom je er pas na een tijdje achter dat je voor je eerste race al je motor kunt ontwikkelen. Duik daarom direct je R&D-gedeelte in, zodat je monteurs aan je motor kunt laten werken. Je moet ze alleen wel eerst onderzoekspunten laten vergaren, voordat je deze uit kunt geven. Meer informatie hierover krijg je in de game, nadat je op je rechterjoystick drukt in het desbetreffende menu.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

...maar staar je er niet blind op

[image_with_animation image_url=”28710″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Het is handig om alvast wat in R&D te investeren voor je het seizoen begint. Staar je echter niet blind op het continu aan het werk zetten van je monteurs. Wanneer je tijdens een Grand Prix-weekend namelijk gewoon je testsessies uitvoert tijdens de vrije trainingen, vergaar je ook in een razendsnel tempo je onderzoekspunten. Je hoeft dus geen savegames opnieuw in te laden als je een keer een week vergeet te onderzoeken.

Met deze tips hopen we je op weg te helpen in MotoGP 20. Wil je weten wat ons eindoordeel over de game is? Houd Pixel Vault dan goed in de gaten, want binnenkort verschijnt de review hier!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel