Deze vijf games moet je checken op PlayStation Now

Tips
Twan Alofs op 22 februari 2021
Deze vijf games moet je checken op PlayStation Now

Van gave avonturen tot hilarische multiplayerpret

Tegenwoordig wordt het aanbod van streamingplatformen steeds groter en groter. Toch zijn er een aantal diensten die al een flinke tijd meedraaien en daardoor een hele grote bibliotheek hebben opgebouwd. PlayStation Now is zo’n dienst met een flink uitgebreide bibliotheek. Wij zetten de vijf tofste games die je direct kunt spelen op een rijtje.

Met meer dan zevenhonderd games in de catalogus ben je met PlayStation Now wel even zoet. Zelfs als je geen PlayStation hebt, kun je tegenwoordig aan de slag met de dienst. Je kunt de games ook direct streamen naar je pc. Hiervoor heb je wel een PlayStation-controller nodig die is verbonden met je pc. Uiteraard kun je de dienst ook gebruiken op je splinternieuwe PlayStation 5.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor wie graag een echte klassieker wil spelen: Fallout New Vegas

[image_with_animation image_url=”35307″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Playstation Now bestaat niet alleen uit games die voor de PlayStation 4 zijn verschenen maar biedt ook klassieke games aan die op de PlayStation 1, 2 of 3 zijn verschenen. Fallout New Vegas is zo’n game. Wanneer je een liefhebber bent van RPG’s, dan kun je deze moeiteloos naar je scherm streamen. 

Het toffe aan Fallout New Vegas is dat deze game zich – in tegenstelling tot andere Fallout-games – niet direct afspeelt op een locatie waar een kernramp heeft plaatsgevonden. De wereld heeft wel te lijden onder een kernramp, maar New Vegas was geen locatie waar de bom ook daadwerkelijk afging. Hierdoor zijn veel gebouwen nog in stand en heb je veel meer interactie met de gebouwen die nog overeind staan.

Verder is Fallout New Vegas een Fallout-game pur sang. De quests zijn zeer gevarieerd en hebben daarnaast impact op de wereld. Ook zijn er weer genoeg dialoogopties om je verhaal volledig eigen te maken. Daarbij kun je ook hier kiezen bij welke facties je vrienden wilt maken en welke facties je het leven zuur maakt.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de liefhebber van racegames: Dirt Rally

[image_with_animation image_url=”35308″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Van de woestijnachtige omgeving van Fallout New Vegas is het maar een kleine stap naar de woestijngebieden die je in Dirt Rally vindt. Deze game is gemaakt met veel liefde voor de racesport. Dit uit zich niet alleen in de authenticiteit waarmee alles is nagemaakt, maar ook in de besturing. Dirt Rally is daarmee wel een game voor de doorzetters. Wie er goed voor gaat zitten, krijgt loon naar werken.

In Dirt Rally werk je – zoals de naam al doet vermoeden – rallyraces af. Deze races vinden plaats op verschillende continenten die allemaal voor verschillende ondergronden zorgen. Zo kun je racen op verschillende soorten gravel, asfalt, sneeuw en nog veel meer. Al deze locaties brengen hun eigen uitdagingen met zich mee.

Waar de game zich daarbij vooral goed weet te onderscheiden, is met de feedback die je als speler krijgt. Visueel gezien ziet het spel er prachtig uit waardoor je je goed op de weg kunt blijven focussen. Verder adviseer ik iedereen om Dirt Rally met een koptelefoon op te spelen. De feedback die je uit de audio krijgt is waanzinnig. Zo hoor je steentjes tegen de onderkant van je auto kletteren, maar hoor je het ook heel duidelijk als de koppeling slipt of als je rem aanloopt doordat er bijvoorbeeld zo’n steen tussen is gekomen. Met deze volledige ervaring heb je gegarandeerd speelplezier.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor wie een vet avontuur wil spelen: Batman Arkham Series

Oke, met deze game spelen we een klein beetje vals. We zouden immers maar vijf games bespreken. Als de hele serie van een game op PlayStation Now staat, knijpen we graag een oogje toe. Met je PlayStation Now-abonnement kun je namelijk Batman: Arkham Asylum, City, Knight en Origins spelen.

Alle vier deze games zijn geprezen om hun toffe verhaalvertelling, vloeiende gameplay en schitterende graphics. Je speelt in alle delen uiteraard met Batman en strijdt telkens om Gotham City weer een veilige plek te maken. Ook weet elke game wel iets unieks neer te zetten. Zo speelt The Joker in een game een grote rol, zijn er de puzzels van Riddler en wat te denken van de Scarecrow-levels? Ook als je weinig met Batman hebt, blijft de game overeind staan door de goede gameplay en vernuftige puzzels.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor flink wat avondjes multiplayervermaak: Overcooked 2

[image_with_animation image_url=”35310″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Voor wie liever niet alleen gamet, is er ook legio mogelijkheden op PlayStation Now. De game die daarbij het meest uit het oog springt is Overcooked 2. In deze game probeer je samen met je vrienden een restaurantkeuken in goede banen te leiden. Aan het begin van de game lijken de keukens nog vrij simpel, maar wie verder speelt belandt van de ene gekke situatie in de ander.

Zo zijn er keukens aan boord van piratenschepen, op ruimteschepen, in drukke winkelstraten en in spookhuizen. Verder krijg je ook te maken met bewegende onderdelen in je keuken, muizen die je ingrediënten af proberen te pakken en andere sabotages. Elk level wordt het steeds iets gekker en de grootste kunst is om rustig te blijven in plaats van elkaar verrot te schelden. En ach, als dat laatste gebeurt, heb je waarschijnlijk een nog leukere avond.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de hersenloze knaller: Wolfenstein

[image_with_animation image_url=”35311″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wil je je frustraties van Overcooked 2 kwijt, dan is Wolfenstein een goede optie. Ook hier smokkelen we een beetje, want op PlayStation Now kun je genieten van Wolfenstein: The New Order, Old Blood en The New Colossus. Drie games met hersenloos schietvermaak waarin je even lekker je hoofd leeg kan maken. 

Alle games spelen zich af in een alternatieve tijdlijn waarin de Duitsers de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Jij wordt als B.J. Blazkowicz achter de linie gezet en moet proberen om de Duitse heerschappij te doorbreken. Daarbij kun je het niet gek genoeg verzinnen. Zowel qua wapens, verhaal als locaties pakt ontwikkelaar Machine Games volledig uit. De schietactie zit daarbij ook strak in elkaar waardoor je heel lekker door de levels heen speelt.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Bovenstaande vijf games zijn een goed begin om een vliegende start te maken met PlayStation Now. Mocht je toch nog twijfelen? Je kunt PlayStation Now veertien dagen gratis proberen. Heb je zelf nog goede tips? Laat het ons dan vooral weten in de comments.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel