Dit werd aangekondigd tijdens Ubisoft Forward

Verslag
Maxime Buitenhuis op 13 juli 2020
Dit werd aangekondigd tijdens Ubisoft Forward

Grote titels met een paar kleine verrassingen

Na Guerrilla Collective, PlayStation 5 en EA Play is het de beurt aan Ubisoft om te laten zien wat we dit en komend jaar kunnen verwachten. We wisten al dat er gisteren een aantal grote aankondigingen aan zat te komen, vooral nadat een deel van de lineup over de loop van de afgelopen week is uitgelekt. Met hier en daar een kleine verrassing is Ubisoft Forward vooral een showcase van de AAA-titels die de komende tijd binnen zullen druppelen.

Ubisoft is altijd al fan geweest van bombastische, cinematische trailers. Ondertussen gaat de formule van sommige games al heel wat jaren mee, maar dat doet niet af aan de hype die zich steevast rond de nieuwe Far Cry of Assassin’s Creed vestigt. Die twee titels heeft Ubisoft tijdens de Ubi Forward bedachtzaam tot het einde van de stream bewaard. Maar ook in het eerste deel komt de grote studio met interessante aankondigingen over de brug. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Watch Dogs Legion

Met een spectaculaire korte film en een nieuwe gameplaytrailer wordt de avond geopend door Watch Dogs Legion. Deze derde game in de franchise speelt zich af in Londen. Net zoals bij de voorgangers is het in Legion de bedoeling dat je je tegenstanders verslaat door computers, wapens en gadgets te hacken. Maar er is een interessant nieuw element aan de gameplay toegevoegd: je kunt iedereen (ja, echt iedereen) van straat plukken en voor je team rekruteren.

Xbox-directeur Phil Spencer geeft aan dat de game getweakt is voor verschillende generaties van de Xbox-console, waardoor je hem echt op zijn best kunt spelen. Op 29 oktober wordt de game uitgegeven voor current- en next gen consoles evenals pc.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Brawlhalla

In een korte maar krachtige trailer liet Ubisoft zien dat Brawlhalla naar iOS en Android geport zal worden. Deze platform-fighter kwam in 2014 uit en is momenteel op PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch te spelen. Op 6 augustus komt daar dus mobile bij. Cross-play wordt ook daarop ondersteund, dus je kunt gerust je vrienden die op andere platformen spelen uitdagen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Tom Clancy’s Elite Squad

Een jaar na de release van The Division 2 en Ghost Recon Breakpoint komt weer een nieuwe Tom Clancy-game aan. In de trailer van de mobile game Elite Squad spot je misschien al wat oude bekenden: de game zal personages van onder andere Splinter Cell, Ghost Recon en Rainbow Six terug laten komen voor 5v5-gevechten op nieuwe en vertrouwde locaties. Naast deze multiplayermodus kun je ook een singleplayer-campaign spelen. Elite Squad gebruikt een eigen stijl en lijkt daarmee een tikje minder serieus dan Rainbow Six Siege. We zullen het gaan zien wanneer de game op 27 augustus voor iOS en Android uitkomt.

Als je je alvast inschrijft op de website, krijg je een extra wapen wanneer de game komende maand live gaat.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hyper Scape

Deze online battle royale-game werd eerder deze maand aangekondigd en krijgt nu wat extra aandacht om de open bèta te promoten. Creatief regisseur J.C. Guyot licht toe dat de game zich in 2054 afspeelt. De mensheid heeft intussen een complete virtuele wereld geconstrueerd naast de echte, waarin je je als speler kunt bewegen. Je kunt hacks en glitches gebruiken om vooruit te komen. Real-time keuzes van kijkers op Twitch beïnvloeden de complete gamewereld voor alle spelers in de ronde, waardoor interactie met het spel op elk gegeven ogenblik een compleet andere wending krijgt.

De open bèta is gratis beschikbaar op pc en als de volle game uitkomt, blijven je voortgang en je items van jou. Hyper Scape zal op zowel pc als current gen-consoles te spelen zijn en er is gehint naar next gen-support. De releasedatum is nog niet bekend.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Assassin’s Creed Valhalla

Sinds deze nieuwe game in de Assassins Creed-franchise in april werd aangekondigd, kijkt menig gamer ernaar uit. Na de gameplay-leak van afgelopen week verwachtten we gisterenavond bij Ubisoft Forward iets nieuws te zien en daar heeft de studio ook voor gezorgd. Ze hebben een tipje van de sluier opgelicht wat betreft het verhaal. Ook de achtergrond en gameplay zijn wat meer belicht. Mythologische elementen, die vanaf Assassin’s Creed Origins steeds meer deel van het verhaal zijn geworden, zullen ook in Valhalla een grote rol spelen. Op 17 november komt de game uit voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en pc.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Far Cry 6

Natuurlijk kon deze Ubisoft-klassieker niet vergeten worden in de lineup. Eerder afgelopen week zagen we naar aanleiding van leaks al veelbelovende teasers verschijnen, maar nu was het de beurt aan een eerste volle trailer voor Far Cry 6. In de trailer zien we de dictator Anton Castillo (Giancarlo Esposito) en zijn zoontje Diego, die alvast wordt klaargestoomd om in de toekomst het land Yara te leiden.

Je zult spelen als een inwoner die de macht terug wil nemen van deze vreselijke dictator. Far Cry 6 komt op 18 februari 2021 uit voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en pc.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Maar dat is nog niet alles

Ubisoft Forward werd afgesloten met een laatste noot: later dit jaar kunnen we nog wat aankondigingen verwachten. In de line-up van gisteren valt op dat met name de free-to-play-games vrij snel onze kant op komen. Op de grote titels moeten we nog een paar maandjes wachten, maar daar kijken wij zeker naar uit. Welke games sprongen er voor jou uit? We horen het graag van je in de comments.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel