Dit kondigde EA aan tijdens EA Play Live 2020

Verslag
Kevin Rombouts op 20 juni 2020
Dit kondigde EA aan tijdens EA Play Live 2020

Steam, Star Wars & Skate

Zoals ieder jaar grijpen de grote uitgevers de kans om nieuwe games aan het publiek te onthullen tijdens bombastische presentaties. Zo ook Electronic Arts dit jaar met EA Play Live 2020, maar moet het net als iedereen net wat anders aanpakken. Weet EA na een magere presentatie in 2019 zich te verbeteren, of is het meer van hetzelfde? We hebben alle informatie en trailers voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijk kon de presentatie van Electronic Arts niet beginnen zonder een woordje van diens CEO Andrew Wilson. Hij wil daarbij de nadruk nog eens leggen op de huidige staat van de wereld en wil benadrukken dat EA er voor iedereen is; ongeacht huidskleur, geslacht en persoonlijke voorkeuren. Helaas is er zo weinig emotie te bekennen in Andrew Wilson’s uitdrukking, dat het vooral voelt als een mooi marketing moment.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Apex Legends breidt uit

De daadwerkelijke presentatie van EA begint met een aantal van de grootste games in de huidige line-up van de uitgever. Daar kan het enorme succes van Apex Legends natuurlijk niet ontbreken en dus krijgen we meer informatie over het huidige seizoen: Fortune’s Favor. Vanaf volgende week mogen we aan de slag met het Lost Treasures collection event, waarbij spelers weer nieuwe skins en andere cosmetische items kunnen verzamelen.

Ook keert de populaire Armed & Dangerous-mode tijdelijk weer terug. Hierin kunnen spelers enkel snipers en shotguns vinden. Ook de reguliere bepantsering is verdwenen en men moet het doen met EVO-shields. Als laatste zijn er geen respawn-punten te vinden op de kaart. In plaats daarvan krijgen spelers standaard een mobiele Respawn Beacon, die ze een enkele keer kunnen gebruiken om een teamgenoot terug te halen, waar dan ook op de kaart. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee, dus goed timen zal cruciaal zijn.

Daarnaast kondigt het team van Respawn Entertainment aan dat de game later dit jaar naar Steam en de Nintendo Switch komt. Daarbij zal er volledige ondersteuning zijn voor crossplay, zodat spelers ongeacht platform gemakkelijk samen kunnen gamen; een trend die in de presentatie vaker naar voren komt.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De Sims 4 groeit door

Een andere belangrijke titel voor EA is natuurlijk The Sims. Hoewel we tijdens de presentatie geen aankondiging kregen over een nieuwe uitbreiding, was er wel een hartverwarmende video over inclusiviteit, diversiteit en individualisme. Qua aankondigingen wist EA te delen dat The Sims 4 vanaf vandaag ook via Steam te koop is, inclusief alle beschikbare uitbreidingen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Meer games naar Steam & Switch

Het is een terugkerend thema dat het lange conflict tussen Valve en EA eindelijk voorbij lijkt te zijn. Zo zijn er sinds vandaag vijf games toegevoegd aan Steam naast de 25 die eerder deze week al beschikbaar waren. Naast The Sims 4 zijn ook onder andere Titanfall 2 en Dead Space 3 nu op Steam te vinden.

Ook blijft Electronic Arts de Nintendo Switch actief ondersteunen, met de belofte om zeven games naar het platform te brengen. Zo is Burnout Paradise Remastered vanaf vandaag op de Switch te spelen en komen Apex Legends en Fifa 21 dit najaar naar Nintendo’s console.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Nieuwe titels onder het EA Originals-label

Een aantal jaar geleden begon Electronic Arts met het EA Originals-label, een merk waar kleine indie-studios hun games onder kunnen uitbrengen. Zo zagen we daar al Fé, Sea of Solitude en Unravel onder verschijnen. Ook de komende jaren mogen we weer nieuwe games verwachten, met titels van Hazelight Studios, Zoink en Final Strike Games.

Vanuit Hazelight Studios krijgen we It Takes Two, onder leiding van de altijd excentrieke Josef Fares. In It Takes Two neem je de controle over twee poppen die samen een bijzonder en emotioneel avontuur beleven. Deze co-op action-adventure game moet vanaf 2021 beschikbaar zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Het Zweedse Zoink werkt aan Lost in Random, een nieuw avontuur in een Tim Burton-achtige wereld. In deze duistere wereld volgen we Even en haar metgezel Dicy door het koninkrijk van Random, waar onzekerheid en chaos gevreesd wordt. Het is aan jou om daar verandering in te brengen zodra de game verschijnt in 2021.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De derde aankondiging voor EA Originals is Rocket Arena. Deze 3-v-3 shooter van Final Strike Games is al vanaf volgende maand te spelen en gooit spelers in een arena waarin de helden alleen raketten kunnen gebruiken. Als speler krijg je de beschikking over één van de tien personages, ieder met eigen krachten en mogelijkheden. De game is vanaf 14 juli te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One en heeft cross-play ondersteuning.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De kinderdroom van Star Wars Squadrons

Eerder deze week zagen we al een eerste cinematografische trailer van Star Wars Squadrons, maar nu hebben we ook meer details gekregen over de game. In de nieuwe flightsim stap je in de schoenen van een piloot aan de kant van de rebellen en een piloot aan de kant van het Keizerrijk. Tijdens het singleplayer-verhaal van de game wissel je af tussen de twee piloten, om van beide kanten het avontuur te beleven.

Daarna kun je in de online multiplayer aan de slag in 5-v-5 gevechten, waarbij je controle krijgt over acht verschillende schepen. Qua multiplayer modi kunnen we in ieder geval twee varianten verwachten. Dogfight is een redelijk standaard Team Deathmatch-modus, terwijl Fleet Battles het wat groter aanpakt. In deze tweede modus speel je in verschillende fases door een gevecht heen, zoals ook Battlefield 5 dat al eerder deed.

Je begint met een standaard Dogfight, waarna het winnende team mag proberen om twee grotere schepen uit te schakelen van de tegenpartij. Wanneer dat lukt, drukt het aanvallende team door om het vlaggenschip uit te schakelen van de tegenpartij, maar kan de verdedigende partij natuurlijk van zich af slaan.

De game is vanaf 2 oktober dit jaar te koop voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One, waarbij de game ook volledige VR-ondersteuning zal krijgen. Ook is deze game in cross-play te spelen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De jaarlijkse routine: Madden & Fifa

Na een initiële onthulling tijdens de Xbox Series X-presentatie kregen we opnieuw beelden te zien van EA’s sport-titels in de vorm van Madden NFL 21 en Fifa 21. Opnieuw waren het echter zeer nietszeggende video’s zonder uitleg of gameplay. Fans zullen dan ook tot later dit jaar moeten wachten op meer informatie. Wel weten we dat Madden NFL 21 vanaf 28 augustus beschikbaar is en Fifa 21 vanaf 9 oktober te koop is. Beide games komen ook naar de nieuwe generatie consoles, maar dat zal pas later zijn.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Dromen komen uit: een nieuwe Skate-game

Fans vragen er al jaren om en nu lijkt het eindelijk te gebeuren: een nieuwe Skate-game. Hoewel de ontwikkeling van de game nog in een zeer vroeg stadium is, wisten Cuz Parry (game director) en Daren Chung (creative director) te vertellen dat de nieuwe game er echt gaat komen. Wanneer is echter nog onduidelijk.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Opnieuw weinig écht schokkende aankondigingen van Electronic Arts. Heeft iets jouw interesse weten te pieken, of voelt het als meer van hetzelfde? Laat het ons weten in de reacties.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel