Doe de knollenbeurs shuffle

Wat moet je weten over Animal Crossing: New Horizons knollenbeurs?

Achtergrond | Tips
Kevin Rombouts op 15 april 2020
Wat moet je weten over Animal Crossing: New Horizons knollenbeurs?

Handel in grond-stoffen

Voor velen is Animal Crossing: New Horizons de oase van rust die ze tijdens deze gekke periode nodig hebben. Toch doemt de realiteit ook op op jouw eiland, want geld verdienen blijft belangrijk. Voor wie een gok durft te wagen liggen er kansen. De knollenbeurs is namelijk dé manier om snel veel te verdienen, maar is niet zonder risico.

In Animal Crossing: New Horizons zijn er tal van manieren om geld te verdienen. Het sprokkelen van hout en vruchten zorgen voor je eerste klingels, maar wie snel geld wil verdienen zal moeten gaan handelen op de knollenbeurs. Daar moet je echter wel wat voor doen.

Wat is de knollenbeurs?

De knollenbeurs wordt gerund door Daisy Mae, kleindochter van de vorige eigenaar Joan. Zij is één keer per week met haar knollen bij jou op het eiland te vinden, zodat jij ze kan kopen en bewaren. Bewaren is wel het sleutelwoord, want deze knollen zijn handelswaar en dienen op het juiste moment weer doorverkocht te worden.

Wat moet je weten over Animal Crossing: New Horizons knollenbeurs?

Hoe kom je aan knollen?

Begin met het zetten van een wekker op zondag. Iedere zondagochtend kun je Daisy Mae aantreffen op je eiland, maar alleen tussen 05:00 u en 12:00 u. Ze geeft je een prijs per knol, welke zo laag kan zijn als 90, maar ook zo hoog als 110 klingels.

Wanneer je besluit te kopen, adviseren we om te maximaliseren. Verkoop alles wat je kunt missen, om daarna je klingels in te wisselen voor knollen. Per plek in je inventaris kun je maximaal 100 knollen dragen. Opbergen in je opslag kan helaas niet, dus leg ze op een veilige plek in je huis.

Wat moet je weten over Animal Crossing: New Horizons knollenbeurs?

Hoe nu verder?

Met je knollen in huis begint het spel: weten wanneer je moet verkopen. Op zondag koopt Noek’s Hoek / Nook’s Cranny geen knollen, maar de rest van de week wel. In je winkel kun je iedere dag de prijs per knol checken. Deze verandert twee keer: ‘s ochtends bij opening en tijdens de lunch.

Prijzen fluctueren flink, dus het is belangrijk deze iedere dag te checken. Op maandag zal je niet de beste prijs krijgen, maar het kan wel een indicatie geven voor de rest van de week. De theorieën over het prijsverloop zijn echter discutabel, dus blijf vooral de prijs checken. Wanneer deze per knol boven de 400 ligt, raden we aan te verkopen.

Dingen om rekening mee te houden

Knollen zijn slechts een week houdbaar. Op de volgende zondag zijn ze rot, maar niet nutteloos. Mieren komen namelijk op je rotte knollen af, wat dus een goede kans vormt om deze te vangen. Daarnaast wordt tijdreizen bestraft. Speel vals met de interne klok en de game straft je door je knollen waardeloos te maken. Cheaters never win.

Mochten de prijzen de hele week tegenvallen, raak dan niet in paniek. Heb je ze op donderdag nog niet verkocht, dan wordt het tijd om elders te kijken. Vraag in je vriendengroep wie er betere prijzen heeft, check op Twitter of word lid van het Discord-kanaal van Pixel Vault. Daar deelt de crew regelmatig hun prijzen, waar je natuurlijk zelf optimaal van kunt profiteren.

Geschreven door

Kevin Rombouts

Uitgever sinds september 2011. Kevin is de eindbaas bij Pixel Vault en verantwoordelijk voor van alles. Met wat geluk houdt hij net genoeg tijd over voor high-end Destiny 2-raids.