De battle royales van onze dromen

Rondje redactie
Pixel Vault op 10 november 2021
De battle royales van onze dromen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Onlangs besloot Ubisoft om de testfase van Ghost Recon Frontline tijdelijk uit te stellen na kritiek van de Ghost Recon-fans. Zij voelden zich tekortgedaan doordat de tactische roots van de serie zijn vervangen door het zoveelste battle royale-format. We moeten toegeven: ook ons begint het op te vallen dat veel ontwikkelaars maar al te graag meesnoepen van de battle royale-trend. Ach, misschien is dat ook niet zo erg, want met een beetje creativiteit zien wij nog genoeg gaten in de markt. Daarom vroegen we de redactie: welke games hebben in jouw wildste dromen ook een battle royale-modus?

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Mario Kart - Ivo

[image_with_animation image_url=”20734″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Eerlijk is eerlijk, de Mario Kart-serie is al zo leuk en gemoedelijk dat extra toevoegingen eigenlijk overbodig zouden zijn… said no one ever. Wat mij betreft mag het allemaal nog wel wat brutaler en spectaculairder, vooral met de technologische mogelijkheden die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben. Stel je het eens voor: je begint aan een potje Balloon Battle of Bob-omb Blast. Het scherm springt tot leven. Lakitu tovert zijn aftel-stoplichtje al tevoorschijn. Drie, twee, een, en dan…

Dan rijd je een enorme arena in waar honderd spelers in totale chaos Bob-ombs over en weer aan het gooien zijn. Als er dan na vijf minuten nog maar één zielige ballon boven je kart hangt, kom je al snel voor allerlei keuzes te staan. Maak je een strategisch pact met een Shy Guy-legioen of beuk je gewoon iedereen aan de kant als Bowser? Ga je in een veilig hoekje schuilen met Baby Mario en Baby Peach?

Oké, oké, waarschijnlijk zou de Switch al ontploffen bij dertig spelers, laat staan honderd. Toch weet je nooit wat er zal gebeuren – misschien wordt de Switch Pro of Switch 2 wel sterk genoeg om van mijn droom werkelijkheid te maken. Ik blaas mijn ballonnen alvast op.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dakar Rally - Kevin

[image_with_animation image_url=”27316″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Mario Kart met honderd man zou natuurlijk pure chaos zijn, dat beseffen we ons allemaal wel. Maar een autosport die sowieso al met honderd man wordt gereden: why not? Nou wordt de originele Dakar-rally al een aantal jaar niet meer gereden, maar dat weerhoudt mij er niet van om te denken hoe tof het zou zijn om daadwerkelijk met andere medespelers een dergelijke rally te voltooien, net als dat in het echt ooit gebeurde.

Schrijf je in voor het evenement, verschijn op tijd aan de start en vertrek met honderd mensen om een etappe te volbrengen. Zorg dat je op tijd binnen bent aan het eind van de etappe, en je mag door naar de volgende rit. Heb je technische problemen, dan zal je ze onderweg op moeten lossen – met een beetje geluk stopt een medespeler om je te helpen, maar ga er vooral niet vanuit. Red je het niet voordat de klok op nul staat? Dan houdt deze editie van Dakar voor je op en mag je het de volgende keer weer opnieuw proberen.

Zo zal de groep uiteindelijk steeds kleiner en kleiner worden, totdat er na een X aantal etappes één coureur als eerste over de finish komt en er met de prijzen vandoor gaat. Natuurlijk zijn er genoeg haken en ogen te verzinnen, maar gezien de grote schare racefans zijn er altijd wel oplossingen te bedenken. Nu maar alvast zorgen dat de zonnebrand en winddichte kleding goed zijn ingepakt – je gaat het nodig hebben.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Splatoon - David

[image_with_animation image_url=”20401″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Hier is mijn hot take – Splatoon is het type spel waarvan veel fans zeggen oh nee, doe het niet, een battle royale modus past niet binnen Splatoon. Dus bij deze mijn tegenargument: Geef Splatoon 3 een battle royale modus! Wat mij betreft passen de Inklings en Octolings perfect in een battle royale modus.

Ik bedoel, de wapens zijn al compleet ziek. Er is een enorm assortiment aan wapens met upgrades, variaties, die je over het slachtveld kan uitbreiden. Splatoon maakt al gebruik van zowel verticale als horizontale bewegingen, dus je kan alle kanten op om je tegenstanders uit te schakelen! Daarnaast kan je door te zwemmen in je eigen kleur inkt je slachtoffer verwarren door uit het niks omhoog te komen. Een verrassingselement is wat mij betreft altijd erg welkom in een eliminatie spel. En de stages gaan er absoluut ziek uit zien. De Splatoon stages hebben al een topontwerp. Een inkt gevecht bovenop een reeks enorme dakterrassen op de hoogte van een wolkenkrabber? Of in een enorme haven? Een skatepark? Ja, graag!

Natuurlijk kan je wel maar zoveel battle royale spelers hebben als er onderscheidbare kleuren zijn. Maar ach, daar komen we overheen! Splatoon’s unieke skateboard/hiphop vibe, besturingen, en fantastische personages is de perfecte fit voor een verfrissende Battle Royale. Het lijkt er niet op dat Nintendo mijn wens werkelijkheid gaat maken, maar ik mag altijd dromen…

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Assassin’s Creed - Bouke

[image_with_animation image_url=”28808″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Oke… ik moet het eerlijk toegeven. Ik mis de multiplayer modus van de Assassin’s Creed serie. Het had iets speciaals om je prooi te jagen, te observeren, en dan zo sneaky mogelijk uit te schakelen. Het bracht een stukje welkome strategie naar de games, maar jammer genoeg was het niet populair genoeg. Mogelijk aangezien de meeste potjes algauw uitbarstten op een wat minder tactisch steekfestijn.

Maar nu met de enorme rage van de battle royales zie ik een mogelijkheid om leven te blazen in deze modus. Stel je voor je bent een Assassin in een grote middeleeuwse stad vol tempeliers. Plots begint de desynchronisatie en je zult naar veiligheid moeten vluchten. Zo ook elke andere speler die in de stad is. Kies je ervoor om stealthy in een groep monniken voor te bewegen, of ren je over de daken? Pijlen en zwaarden vliegen je om de oren en op het laatste moment gebruik je je hiddenblade. Klinkt leuk toch?

Je zult misschien denken: Bouke, dit kan toch allemaal niet? Waarschijnlijk heb je honderd procent gelijk, Maar de titel is: de battle royales van onze dromen, niet: de battle royales van onze saaie werkelijkheid. Hoewel in de praktijk deze modus waarschijnlijk eerder een nachtmerrie is blijf ik lekker door dromen. Zet iemand de wekker?

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Zoals je ziet liggen de interessantste battle royale-ideeën nog voor het oprapen. Lieve ontwikkelaars: give us a call, dan denken wij met alle liefde mee. We zijn ook erg benieuwd naar jullie ideeën! Hebben wij een grappige, spannende of interessante battle royale-optie over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit artikel