League of Legends LEC 2020 Summer Split tot nu toe

Verslag
Bianca van Steeg op 16 juli 2020
League of Legends LEC 2020 Summer Split tot nu toe

Een weekend vol verrassingen

Het begin van de zomer is nabij en dat betekent dat de Summer Split van de League of Legends eSports weer van start gaat. Dit is ook de laatste kans voor teams van over de hele wereld om zich te kwalificeren voor Worlds, de wereldkampioenschappen. Wij nemen je aan het eind van elk weekend mee in een samenvatting van wat er is gebeurd binnen de LEC.

Dit weekend is er even een pauze in de LEC. De reden hiervoor is dat de eerste en de laatste week zogenaamde Superweeks zijn, waarin drie dagen wordt gespeeld in plaats van twee. Om toch in het sfeertje van de LEC te blijven, hebben we besloten om een korte samenvatting te maken van hoe alles in de Split er nu voor staat.

Uitslag LEC 2020 Spring

Team Wedstrijden Reeks
1 G2 Esports 15 – 3 8 gewonnen
2 Fnatic 13 – 5 1 verloren
3 Origen 13 – 5 1 verloren
4 MAD Lions 11 – 7 1 gewonnen
5 Misfits Gaming 10 – 8 1 verloren
6 Rogue 9 – 9 4 verloren
7 Excel Esports 7 – 11 4 verloren
8 FC Schalke 04 6 – 12 1 gewonnen
9 SK Gaming 4 – 14 2 gewonnen
10 Team Vitality 2 – 16 1 gewonnen
Gebalanceerde rankinglijst, who’s that?

Zoals je kunt zien, staan momenteel ontzettend veel teams gelijk aan elkaar in de tussenstanden. Er zijn maar liefst vijf teams op een gedeelde vijfde plek, allemaal met 4 wins en 5 losses. Een schok hierin is dat Fnatic, een van de teams die bij de vorige Split in de finale stond, ook op deze vijfde plek staat. Ze staan gelijk aan Team Vitality, die in de vorige Split maar twee games heeft kunnen winnen. 

Waar Schalke 04 zich mee bezighoudt, is me momenteel een groot raadsel. Het team wordt verpulverd door elk ander team dat op hun pad komt. In vier weken tijd verliezen ze maar liefst 8 games. In de laatste week voor de pauze winnen ze eindelijk een game: de game tegen Fnatic, van alle mogelijke teams. Dit is echt iets wat me enorm heeft verrast.

G2 is een team waar ik best wel fan van ben. De Spring Split begonnen ze ontzettend sterk met een streak van acht gewonnen games en in de finale haalden ze de titel van kampioen. Hun drafts zijn vaak uniek en ze weten hun tegenstanders meestal met veel brute kracht in een hoekje te werken. Deze Split lijkt dat echter wat anders te gaan. G2 krijgt enorm veel tegengas van alle andere teams en is hierdoor zelfs naar een gedeelde derde plek met Misfits Gaming gestuurd. Aan de top staan nu Rogue en MAD Lions, beide met zeven wins en twee losses.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Tussenstand na weekend 4
Team Score
1 MAD Lions 7 gewonnen – 2 verloren
Rogue 7 gewonnen – 2 verloren
3 G2 Esports 5 gewonnen – 4 verloren
Misfits Gaming 5 gewonnen – 4 verloren
5 Excel Esports 4 gewonnen – 5 verloren
Fnatic 4 gewonnen – 5 verloren
Origen 4 gewonnen – 5 verloren
SK Gaming 4 gewonnen – 5 verloren
Team Vitality 4 gewonnen – 5 verloren
10 Schalke 04 1 gewonnen – 8 verloren
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Wat kunnen we verwachten?

Voordat deze Split begon, had ik hele duidelijke verwachtingen van wat er allemaal zou gebeuren en wie op welke plek zou eindigen. Maar nu we halverwege zijn, weet ik het allemaal niet meer zo zeker. Als MAD Lions en Rogue doorgaan zoals ze nu gaan, dan verwacht ik een finale tussen deze twee teams. Maar ergens heb ik ook het idee dat G2 zeker niet bij de pakken zal neerzitten en druk bezig is om een comeback voor te bereiden. Als ze slagen in deze comeback, zie ik eerder een finale tussen G2 en MAD Lions gebeuren.

Bij Schalke 04 vind ik het heel lastig wat ik ervan moet vinden. Was de win van vorige week tegen Fnatic puur geluk of is het een begin van een comeback? Hoe dan ook lijkt het me sterk dat Schalke 04 de play-offs zal halen, zelfs al krijgen ze nu een comeback. Ze hebben daarvoor simpelweg te veel games verloren. Met de rest van de teams kan het letterlijk nog alle kanten op gaan, omdat ze allemaal gelijk staan. 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Een ontzettend onverwachte uitkomst van deze Split tot nu toe dus. Het is nog altijd een raadsel waar het allemaal naartoe zal gaan. Ik zit echt op het puntje van mijn stoel!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel