Heeft corona nog wonderen gedaan voor onze backlog?

Rondje redactie
Pixel Vault op 18 december 2020
Heeft corona nog wonderen gedaan voor onze backlog?

Van alles weggewerkt tot op de grote hoop gegooid

Je kent het wel, je komt een spel tegen en denkt: “O, die moet ik echt eens gaan spelen!”. Vervolgens belandt het spel ergens op een grote stapel met de naam ‘nog niet gespeelde spellen’. Of je denkt: oh, dat spel dat ik 3 jaar geleden gespeeld heb, moet ik echt weer eens gaan spelen. En toen, toen kwam corona. Het overbekende virus dat ons allemaal verplicht hele tijden thuis te zitten en thuis te werken. De ideale reden om je backlog aan games eens weg te werken… of toch niet? Onze redactie laat je weten of het hen gelukt is hun backlog aan games weg te werken!

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Je moet wat te wensen over houden - Rachel

Een paar jaar geleden speelde ik behoorlijk wat Minecraft met mijn vriend, maar op een gegeven moment is dit er een beetje bij ingeschoten. Na 4 jaar vond ik het weer eens tijd dit samen op te pakken, maarja, dan moet je hier wel tijd voor hebben. Sinds de uitbraak van het coronavirus zit iedereen natuurlijk wat meer aan huis gekluisterd. Dit was voor ons de ideale reden om EINDELIJK weer eens Minecraft te spelen. Dit is niet het enige wat ik van mijn backlog af kan strepen. Ook diverse puzzels zijn weer naar voren getoverd en het strategische kaartspel Red Scare Redux is ook weer eens uit de verpakking gekomen. Red Scare Redux is een spion-achtig competitief spel voor twee tot zes spelers, waarbij je moet proberen diverse middelen zoals banden en messen te verzamelen om zo een volledige kaart bij elkaar te verzamelen en je doel te bereiken. Het spel is afgelopen zodra iemand vijf kaarten bij elkaar heeft gespeeld. Daarna worden de punten bij elkaar opgeteld en de winnaar bepaald. Al deze spellen en puzzels kan ik uit mijn backlog halen, maar dat betekent niet dat mijn backlog nu helemaal leeg is.

Vanwege de beperkingen van het aantal gasten dat je op een dag mag ontvangen is het, tenzij je met genoeg mensen woont, erg lastig een gezelschapsspel te spelen. Hierdoor moet ik helaas nog even met het feit leven dat de spellen Boonanza en Catan nog in mijn kast liggen weg te stoffen. Hopelijk is het gauw mogelijk deze spellen ook van mijn backlog af te strepen!

De grote schoonmaak - Twan

Doordat ik in de horeca werkzaam ben, zat ik al vrij snel voor een lange periode thuis. Na een paar dagen bezinking besloot ik om van een nood een deugd te maken en eens kritisch te kijken naar mijn backlog. Ik heb toen direct een lijstje aangemaakt met games die ik nog uit wilde spelen voordat ik van mezelf een PlayStation 5 mocht aanschaffen. Hierbij ben ik extra kritisch geweest en heb ik ook een heleboel games afgestreept. Games die ik ergens nog wel een keer heel misschien zou willen spelen, maar eigenlijk alleen maar heb omdat ze ooit heel goedkoop in een sale waren.

De grote schoonmaak in mijn backlog kwam dus vooral hierdoor. Oke, ik heb ondertussen ook Rise of the Tomb Raider en The Outer Worlds uitgespeeld, maar daar is het bij gebleven. Dat komt ook doordat ik voor mijn gevoel de interesse in gaming een beetje kwijt was. Lange speelsessies lukten me simpelweg niet meer en ik had geen puf meer om games helemaal uit te spelen. Totdat ik ter voorbereiding op Cyberpunk 2077 nog een keer The Witcher 3 opstartte. Deze disc zit ondertussen al sinds augustus vast in mijn console. Ik durf er niet over na te denken hoeveel uren ik in deze game heb zitten, maar ik heb het ‘gamingvirus’ weer helemaal terug. Ook precies op tijd voor Cyberpunk 2077. Wat betreft het wegwerken van die laatste paar games… Dat kan nog wel even wachten. Het duurt toch nog wel even voor ik een PlayStation 5 kan kopen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Verslavingen uit de oude doos - Tom

Mijn Steam-bibliotheek barst van de nimmer aangeraakte pareltjes, maar ook in pandemische tijden bleven die vooralsnog ongeroerd. Juist in deze nare periode trok ik naar vertrouwde games, als zijnde mijn eigen interactieve comfort food. De hoop was om te beginnen aan Death Stranding of een keer écht goed te gaan zitten voor Red Dead Redemption 2, maar de meeste avonden verloor ik uiteindelijk aan Overwatch, Rust of gortdroge Jackbox-ongein met vrienden.

Ergens is dat logisch, want juist die gezelligheid onderling voelt snel gemist in onze quarantaines. Maar toch, ook de vluchtige momenten waarin ik zelfstandig mag ontspannen, worden doorgaans besteed aan ‘bekend’ vermaak. In plaats van nieuwe titels te trotseren, wijk ik uit naar een zoveelste missie in XCOM 2: War of the Chosen of een verdoemde run in Into The Breach. Echt avontuurlijk is mijn huidige game-gedrag daardoor niet te noemen, maar juist nu is de tijd om de games te omarmen die voor eenieder haast meditatieve gevolgen kennen. Voor mij is dat blijkbaar strategisch het loodje leggen tegenover nodeloos veel buitenaards gespuis. Ieder zijn ding.

Dikke vette nee - Rebecca

Zoals mijn titel eigenlijk al een beetje voorspelt, is mijn lijstje niet kleiner geworden. Integendeel zelfs. Deels komt dat doordat ik in de zorg werk en voor mij alles doordraaide, maar het kwam vooral door het gevoel van medelijden dat ik voor mezelf had. Oh nee, ik kan niet een drankje doen op een terras? Koop maar een nieuwe game. Niet naar de bios? Nieuwe game it is. Niet op vakantie? Misschien moet ik eens… je raadt het al wel.

Hoewel mijn backlog dit jaar groter dan ooit is geworden, heb ik toch een paar mooie titels kunnen afstrepen. Ik heb namelijk vier Kingdom Hearts-games uitgespeeld. Ook heb ik meer dan honderd uur in Persona 5 Royal en daarna nog eens honderd uur in Persona 4 Golden gepropt. Simpelweg omdat ze het waard waren. Het verzachtte de pijn van dit jaar een beetje, want af en toe verplicht binnenblijven en gamen is zo slecht nog niet.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit was een kijkje in de backlog van onze redactie. Hoe is het met jouw backlog? Is het jou gelukt je waslijst aan games weg te werken of heeft het zich ondanks het coronavirus alleen maar meer opgestapeld? Laat het ons weten in de comments.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel