Godzilla vs. Kong

Vooruitblik
Steve Hetem op 19 maart 2021
Godzilla vs. Kong

Wie wordt de volgende koning?

Dit jaar vindt er een allesbeslissende strijd plaats op het witte doek. Dan heb ik het natuurlijk over Godzilla tegen Kong. Deze twee torenhoge monsters hebben in de laatste jaren beide een filmremake gekregen vanuit Hollywood. In de volgende film staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hopelijk komt er dit jaar een antwoord op de vraag: wie wordt de echte King of Monsters?

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over Godzilla vs. Kong te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

In de voorgaande films, Godzilla, Kong: Skull Island en Godzilla: King of Monsters, zagen we al dat de mens niet de dominante soort op aarde is. Er bevinden zich meerdere titanen die een gevaar vormen voor ons bestaan. Maar misschien staan er enkelen aan onze kant.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wie zijn Godzilla en Kong?

Godzilla ken je vooral als het Japanse monster dat steden vernietigt. Vroeger werd Godzilla  vaak gespeeld door een man in een rubber pak en was de stad eigenlijk een maquette. De films zijn ontstaan in de tijd dat kernenergie nog nieuw was en dat men bang was voor allerlei rampen. De filmwereld kan erg creatief zijn, dus uit deze angst ontstond er een monster geboren uit een groot nuclear experiment. Naast Godzilla zijn er veel andere kaiju (enorme monsters). In sommige films neemt Godzilla het tegen deze andere monsters op. Soms staat hij aan onze kant en soms is hij de vijand.

Het verhaal van Kong laat ook een stukje slechtheid van de mens zien. Ergens in de Stille Oceaan ligt een onontdekt eiland. Als een groep mensen daar aankomt komen ze de immense gorilla tegen. Kong wordt het liefst met rust gelaten. De mensen daarentegen zien hem als een ultieme trofee. In de vorige films (uit 1933 en 2005) wordt hij King Kong genoemd door het team dat hem naar de Verenigde Staten verscheept, maar in deze film hebben de makers bewust besloten om die titel nog niet aan hem te geven.

Waarom wil je het zien?

Mensen houden ervan om twee concurrenten tegen elkaar op te zetten: Xbox vs. PlayStation, Marvel vs. DC en zelfs Rocky vs. Rambo. Het is iets menselijks om te kijken wie de sterkste of de snelste is. In Godzilla vs. Kong gaat het om twee titanen die niet vechten om de titel van de sterkste, maar om misschien wel iets veel belangrijkers: het lot van de hele planeet.

De laatste jaren zijn er meerdere remakes geweest van dit soort oude scifi- of avonturenfilms. Een deel daarvan komt waarschijnlijk doordat de grote bazen in Hollywood gemerkt hebben dat er nog steeds een fascinatie is voor dinosaurussen, grote monsters en robots. Het blijft spektakel en tegenwoordig worden de verfilmingen met de nieuwste technologieën gefilmd. Dit zorgt voor nog meer realisme en mooie beelden.

Hoe lang moet je nog op Godzilla vs. Kong wachten?

De officiële releasedatum van Godzilla vs. Kong staat nu op 26 maart. Het coronavirus kan echter alsnog roet in dit koningsmaal gooien. Voor diegene die niet meer weet hoe het verhaal ook alweer gaat staat Godzilla (2014) op Netflix. Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017) en Godzilla: King of Monsters (2019) staan ook op Pathé Thuis. Daarnaast staan ook de laatste drie Japanse animatiefilms  op Netflix voor wie niet genoeg kan krijgen van dit soort epische gevechten.

Deel dit artikel