Knipper en weg is Sonic in zijn vervolgfilm

Vooruitblik
Steve Hetem op 10 februari 2022
Knipper en weg is Sonic in zijn vervolgfilm

Gotta juice!

Snelheid is geweldig en als iemand dat visueel mooi kan laten zien, dan is dat de hoofdrol in Sonic the Hedgehog 2 wel. Eind maart moet deze film uitkomen, maar dit keer is hij niet het enige gekleurde antropomorfische wezen in de strijd tegen de gemene en gevaarlijke Dr. Robotnik. Het belooft een kleurrijk spektakel te worden.

Alweer twee jaar geleden verscheen Sonic op het witte doek. De tijd vloog voorbij, maar dat is geen verrassing voor degene die de blauwe egel met rode schoenen kent. Sega bracht Sonic als eerst uit als een platformgame in 1991 als tegenhanger van Mario. Het duurde niet lang voordat het spel populair werd en er een nieuwe held was geboren.

Wat is Sonic the Hedgehog 2?

Sonic 2 is het directe vervolg op de vorige film. In die film crashte hij uit een ander universum op de planeet aarde, in de Verenigde Staten van Amerika. Nu heeft Amerika veel meegemaakt, maar een blauwe egel is toch wel erg uniek. Wat de film goed maakte was voornamelijk de humor. De makers waren zich ervan bewust dat een film over een animatiefiguur in de echte wereld geen megaserieus verhaal kon hebben.

Sonic raakt bevriend met een lokale sheriff (James Marsden, Cyclops van de X-Men) van een kleine stad en samen moeten ze het opnemen tegen Dr. Ivo Robotnik (een geniale rol voor Jim Carrey): een excentriek genie op het gebied van robotica die zijn eigen plannen heeft voor de snelheidsduivel.

Waarom wil ik het zien?

Team Sonic wordt dit keer uitgebreid met zijn beste vriend uit de games: Tails. Een kleine, slimme vos met twee staarten die kan vliegen. Ook zijn rivaal komt erin voor, de brute krachtpatser Knuckles (what’s in a name?). De stemacteur van Knuckles is niemand minder dan topacteur Idris Elba. Hij liet in Suicide Squad (2021) al zien dat hij geen moeite heeft om een slechterik te spelen in een stripboek-verfilming. Met zijn diepe bas-stem brengt Elba een bijzondere badass-vibe mee.

Of er nog meer leden van team Sonic bijkomen, is nog niet duidelijk. Natuurlijk gaan er geruchten rond, maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. Humor blijft het belangrijkste ingrediënt voor zo’n film. Daarnaast zullen de standaardelementen er ook in voorkomen, zoals samenwerken en hulp vragen. Het is een film die misschien meer gericht is op een jonger publiek, maar als iemand die is opgegroeid met Sonic op de Sega Game Gear kijk ik ernaar uit.

Hoelang moet ik nog op Sonic the Hedgehog 2 wachten?

Als het goed is tot 30 maart, mocht er verder niks veranderen. De eerste film had nogal wat problemen met de animaties: het oorspronkelijke design was gewoonweg lelijk en de fans waren er niet over te spreken. Gelukkig hebben ze dat vlug aangepast en de eerste film was een succes. Nu kunnen we vol goede moed wachten op Sonic the Hedgehog 2.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Wat vond jij van de eerste film? Heb je zelf wel eens een van de games gespeeld? Laat het ons weten!

Deel dit artikel