Workin’ Moms

Kijktip
Rebecca Nieuwenhuis op 12 mei 2020
Workin’ Moms

Moeder zijn is een zware baan

Sommige dagen heb je er gewoon even zin aan om een nietszeggende serie te kijken. Na een zwaar dagje werk op de bank kruipen en gewoon lekker gedachteloos naar de televisie staren. Een aantal jaar geleden was de serie Workin’ Moms er eentje die ik tegenkwam toen ik weer eens behoefte had aan bankhangen. Vorige week verscheen seizoen 4 op Netflix en het duurde niet lang voor ik weer verknocht was.

Wellicht kun je aan de naam al wel raden waar deze serie over gaat, namelijk werkende moeders. In de huidige samenleving iets waar veel vrouwen aan kunnen relateren en die kinderloze vrouwen zoals ik even dubbel op het hoofd laat krabben of ze dit wel willen combineren. Werken en het hebben van jonge kinderen is alles behalve kattenpis en alle perikelen die daarbij komen kijken komen in deze show naar voren.

Van rust naar chaos

In het eerste seizoen maken we kennis met de dames en heren die net een nieuwe telg aan de familie hebben mogen toevoegen. In een soort klasje waar ze (meestal waardeloze) tips krijgen over hoe ze de opvoeding aan moeten pakken, ontstaan hechte vriendschappen. De ouders delen de problemen waar ze tegenaan lopen, en met enig regelmaat worden we meegenomen naar de chaos die de gezinnen zijn.

Ik zal verder niet echt ingaan op het verhaal, simpelweg omdat ik hoop dat je zelf nog gaat kijken. Met vier seizoenen met maximaal tien afleveringen van 20 minuten, kun je daar zelfs met een druk leven zo doorheen zijn. Lekker op de bank hangen in pyjama met deze serie op je televisie is fantastisch.

Zo herkenbaar!

Het mooiste aan deze serie is dat het zo herkenbaar is. Vooral als je een aflevering ziet met een dag die gewoon compleet fout loopt. Iedereen heeft wel eens zo’n schijtdag en het is een stuk leuker om naar die van een ander te kijken dan hem zelf te beleven. Eén van de ouders heeft ook al een puberdochter. Die dynamiek is heerlijk en als ik dat gebekvecht zie, denk ik wel eens aan wat mijn eigen arme moeder heeft moeten meemaken met mijn grote bek.

Elk van de personages heeft ook weer zijn eigen ding en het maakt elk van hen uniek. Een werkt op een enorm reclamebureau, terwijl de andere psychologe is in een praktijk bij huis. Er als psycholoog met een specialiteit in tieners achter komen dat je eigen tiener doorslaat, is toch wel een dingetje. Een dingetje dat heerlijk vermaak is voor de bankhanger.

Braaf Netflix, braaf

De meningen over het aanbod van Netflix zijn natuurlijk verdeeld en verschillen van persoon tot persoon, maar ik ben nog steeds erg tevreden over het streamingplatform. Vooral als ze van die lekkere wegkijkseries als Workin’ Moms erop blijven zetten. Wel een beetje jammer dat het vierde seizoen maar 8 afleveringen heeft. Wat moet ik nu dan weer met mijn leven?

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel