Wat brengt Star Wars The High Republic ons?

Achtergrond
Jermaine van Haarlem op 15 februari 2021
Wat brengt Star Wars The High Republic ons?

Tijd voor een nieuwe generatie

Na het afronden van The Skywalker Saga zocht Disney naar een nieuwe manier om Star Wars aan de man te brengen. De keuze viel op een gloednieuw tijdperk genaamd The High Republic, maar wat mogen we eigenlijk verwachten?

De komende jaren hoeven we ons niet te vervelen op het gebied van Star Wars. Voorheen waren we alleen bekend met de Old Republic die zich 3000 jaar voor de eerste film afspeelt, maar nu komen er een aantal nieuwe boeken en strips onze kant op die zich gaan afspelen in The High Republic. The High Republic speelt zich ‘maar’ 200 jaar voor de eerste film af en laat ons de hoogtijdagen van de Jedi zien.

Het magische getal: drie

Net als de films start the High Republic met drie delen. Het boek Light of the Jedi, het jeugdboek A Test of Courage en daarna het boek: The Rising Storm. Ook al spelen ze zich allemaal af in The High Republic, de boeken zijn maar gedeeltelijk met elkaar  verbonden. Zo komen sommige hoofdpersonages in het ene boek, niet of nauwelijks voor in de anderen. 

De inmiddels bekende Star Wars-schrijfster Claudia Gray brengt na uitkomen van de eerste drie boeken een boek genaamd Into the Dark uit en het vervolg Out of the Shadows wordt geschreven door Justina Ireland.Buiten de boeken verschijnt er ook een aantal strips. De eerste hoofdstripboeken spelen zich af na Light of the Jedi en een ander stripboek heet The High Republic: Adventures. 

De gehele High Republic wordt ook in drie fases aangeboden. Zo heet de eerste fase Light of the Jedi (net als het boek) en duurt deze tot 2022. Daarna verschijnt fase twee genaamd Quest of the Jedi en tot slot komt de fase Trials of the Jedi. Hoe lang deze laatste fases gaan duren is nog niet bekend, maar het is vergelijkbaar met de fases zoals die in het Marvel Cinematic Universe worden toegepast.

Light of the Jedi

200 jaar voor The Phantom Manace bestaat de republic alleen uit werelden van de kernwerelden en de Mid Rim. De Outer Rim is nog grotendeels onbekend en er heerst zowaar vrede in het sterrenstelsel. Natuurlijk duurt dit niet al te lang en gebeurd er een evenement genaamd The Great Disaster. Het vrachtschip The Lagacy Run heeft duizenden passagiers aan boord en is op weg naar de Outer Rim. Al snel gaat het mis en ontploft het schip in Hyperspace waardoor de brokstukken als pijlsnelle kometen op werelden afstormen. 

Gelukkig is daar de Third Horizon, een schip van de republiek met een aantal Jedi aan boord. Wanneer de brokstukken het sterrenstelsel binnenvliegen slaat de regering alarm. Tijd voor de Jedi om in actie te komen. 

Wat gelijk opvalt aan The High Republic zijn de Jedi die verschillen met de Jedi die wij tot nu toe kenden. Zo zijn ze als groep veel meer een geheel en zijn hun krachten veel sterker. Zo kunnen ze bijvoorbeeld elkaars gevoelens en gedachtes voelen in de Force. Dit maakt ze een ijzersterk team waar je niet zomaar mee solt. Ook zijn de Jedi goede piloten die in plaats van technologie, de Force gebruiken om hun weg door het universum te vinden. 

Uiteraard moeten er ook badguys zijn in het universum: de Nihil zijn piraten die meedogenloos, moordlustig en gewoonweg eng zijn. Veel meer weten we momenteel helaas nog niet over de plannen van de Nihil…

[image_with_animation image_url=”35189″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

A Test of Courage

In het tweede boek volgen we een vijftal Jedi aan boord van de Steady Wing. Door een aanval van de Nihil zijn ze genoodzaakt het schip te landen en te overleven op een oerwoud-maan. Dit verhaal zit vol emoties waar de hoofdpersonages naast de Nihil vooral zichzelf tegenkomen. Zo is er een jonge padawan die jaloers is op zijn leeftijdsgenootje die de rang van Jedi Knight al heeft bereikt, voelt de Jedi Knight juist de druk van presteren en leert een zoon van de ambassadeur wat hij allemaal in zijn mars heeft. 

Ook al is dit een boek gericht op kinderen, volwassenen kunnen ook genoeg voldoening krijgen uit het verhaal. Zo wordt er vrij veel interessante achtergrondinformatie gegeven,worden de Night Sisters benoemd (deze kennen we uit de Clone Wars en Jedi Fallen Order), leren we dat er lightsaberzwepen zijn en worden enkele verwijzingen naar de Sith gemaakt.

Met deze eerste twee verhalen is The High Republic in ieder geval goed van start gegaan. Het is de bedoeling dat de verhalen van dit nieuwe tijdperk in hoge regelmaat en via verschillende media wordt uitgebracht.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel