Jurassic Park: Camp Cretaceous

Kijktip
Steve Hetem op 11 februari 2021
Jurassic Park: Camp Cretaceous

Ouderwets avontuurlijk

Jurassic Park kan gerekend worden tot een van de meest iconische en herkenbare filmseries. Een goed voorbeeld is het trillende water wanneer de T-rex in de buurt is. Daarnaast leken de dino’s echt te leven dankzij de special effects, die nu nog steeds vrij realistisch zijn. Er zijn vijf films geproduceerd, met een zesde onderweg. Voor fans die niet genoeg kunnen krijgen, staat nu de animatieserie Jurassic Park: Camp Cretaceous op Netflix.

De eerste films zijn gebaseerd op boeken van Michael Crichton, maar sinds de eerste Jurassic Park uitkwam in 1993 zijn er ook korte verhalen, videogames, stripboeken en zelfs een toneelstuk gemaakt. Een korte film van Colin Trevorrow, regisseur van Jurassic World, staat op YouTube en bovengenoemde animatieserie heeft sinds dit jaar een tweede seizoen. Blijkbaar blijven mensen nog steeds gefascineerd door de grote, uitgestorven reptielen.

Kijkje in de keuken

Camp Cretaceous speelt zich af na Jurassic World. Na alle chaos van die film is het park op Isla Nublar officieel gesloten voor toeristen. De hoofdpersoon en ongelooflijke dino-nerd Darius heeft een videogame verslagen en is nu een van de gelukkigen die naar het eiland mag gaan voor een unieke ervaring. Naast hem zijn er nog vijf tieners uitgekozen om dit avontuur met hem mee te maken.

Net als in de eerste films kijkt het geselecteerde gezelschap hun ogen uit naar alle dino’s. Ook krijgen ze een kijkje in de laboratoria, waar duidelijk wordt dat niet iedereen hun enthousiasme deelt. Naast gevaarlijke vleeseters zijn er in deze animatie ook gemene mensen: een wetenschapper die alleen perfecte eindresultaten accepteert of een groepje dat jaagt voor hun plezier.

[image_with_animation image_url=”35130″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

‘So, Darius the dino-genius was saved by Kenji, the kid who thinks dinosaurs went extinct because, and I quote, “Their farts turned the air trashy”?’

Ontwikkelingen

Een van de positieve punten is dat de tieners allemaal verschillende achtergronden hebben. Ook de cast is vrij divers. Naast Darius hebben we bijvoorbeeld ook de rijke, zelfbenoemde ‘alfa’ van de groep Kenji, topatlete Yaz en online vlogger met miljoenen volgers Brooklyn. Deze verschillende karakters van de hoofdpersonen zijn interessant om naar te kijken, maar naast enkele lessen over vriendschap of vertrouwen vindt er weinig karakterontwikkeling plaats.

Het verhaal is daarentegen boeiender. Visueel is het vermakelijk om naar te kijken en verschillende critici waren erg tevreden over de animatiestijl. Het verhaal is ook de moeite waard, al blijft het wel een beetje voorspelbaar. In het begin leef je een beetje met de kampeerders mee en kijk je uit naar meer dinosaurussen. Na verloop van tijd ben je eigenlijk op zoek naar het volgende spannende moment.

[image_with_animation image_url=”35131″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Waarom wil je dit kijken?

Jurassic Park: Camp Cretaceous heeft nu twee seizoenen. Het is een luchtige, spannende serie met aardig wat herkenbare elementen vanuit de films. Al vertonen ze standaard karaktertrekjes, de jonge avonturiers zijn vermakelijk om naar te kijken. Het is wel echt een tekenfilmserie die gericht is op de wat oudere jeugd, maar het is voor fans van Jurassic Park zeker geen straf om naar te kijken. De iconische brul van de T-rex geeft mij in ieder geval nog nostalgische rillingen.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]