Catching Killers seizoen 2

Achtergrond
Brechtje van Dam op 20 februari 2022
Catching Killers seizoen 2

De jacht op moordenaars verteld door rechercheurs

Ben jij ook gefascineerd door misdaad, seriemoordenaars en recherchewerk? Dan heb ik een nieuwe titel voor je kijklijst: de serie Catching Killers op Netflix heeft nu een tweede seizoen. Dat wordt weer griezelen en gruwelen, veilig vanaf je bank.

Catching Killers behandelt per aflevering een andere moordzaak. Vaak gaat het om seriemoordenaars of opvallend gruwelijke moorden die detectives soms jarenlang bezighielden.

Waar gaat het over?

In Catching Killers worden gruwelijke moordzaken besproken door de rechercheurs en politieagenten die destijds bij de zaak betrokken waren. Het eerste seizoen van de documentaireserie staat sinds eind 2021 op Netflix. Nu, begin 2022, is seizoen 2 ook beschikbaar op de streamingdienst.

In seizoen 1 komen een aantal beruchte moordzaken aan bod, zoals de zaak van de Happy Face Killer. Ook in seizoen 2 herken je misschien geruchtmakende moordenaars zoals de BTK killer (bekend om zijn lugubere methode: bind, torture, kill). Ook is er een aflevering over de Green River Killer: Gary Ridgway.

Waarom ik Catching Killers seizoen 2 aanraad

Ik heb een zwak voor true crime series en -films. Ik weet dat ik niet de enige ben. Het stukje adrenaline, een kijk in een onbekende wereld en het duistere van de mens: ik vind het machtig interessant. Het tweede seizoen van Catching Killers stelt dan ook niet teleur.

Catching Killers is niet de beste true crime documentaireserie, maar wel eentje met een uniek perspectief. Rechercheurs vertellen niet alleen over de gruwelijke moorden en het proces van opsporing, maar ook over hoe ze omgaan met media-aandacht en het psychische aspect van hun werk. Zet je eroverheen dat de politie volgens deze docuserie nooit fouten maakt – iets waarvan talloze voorbeelden het tegendeel bewijzen – en het is een boeiend stukje true crime.

[image_with_animation image_url=”39567″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Catching Killers is niet de beste true crime documentaireserie, maar wel eentje met een uniek perspectief.

Waarom wil je dit zien en waar kan je het kijken?

Kijk Catching Killers seizoen 2 vooral als seizoen 1 je ook al boeide. Het is namelijk vooral meer van hetzelfde. Of probeer de serie voor het eerst uit als je een stiekeme fascinatie hebt voor seriemoordenaars en detectivewerk. Het is lekker Amerikaans, dus verwacht wel veel herhalingen en onheilspellende deuntjes op de achtergrond. Je kunt met elke aflevering beginnen, want ze staan op zichzelf. Seizoen 2 is nu te streamen op Netflix.

Deel dit artikel