In september nieuw op Disney+

Releases
Rachel Wennekes op 5 september 2020
In september nieuw op Disney+

Pak je agenda er maar bij

Behoefte aan duidelijkheid en wil je lekker bankhangen met Disney+ op je scherm? Door het coronavirus is het onduidelijk wanneer bepaalde films of series uitkomen. Diverse releasedata worden uitgesteld of soms zelfs geannuleerd. Daarom geven wij je een overzicht van welke films en series er in september zullen verschijnen op Disney+.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

4 september | Mulan

Na eindeloos uitstellen is de live-actionfilm Mulan eindelijk in première gegaan. De film zou eigenlijk al in maart 2020 uitkomen, maar slaat nu de bioscopen over en is net als de film Artemis Fowl direct te streamen op Disney+.

De film Mulan is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt ongeveer hetzelfde verhaal als de originele animatiefilm uit 1998. Om China te beschermen tegen noordelijke indringers, roept de keizer van China op dat één man per gezin moet dienen in het leger. Mulan wil niet dat haar zieke vader het Chinese leger ingaat en neemt zijn plaats in. Omdat het voor vrouwen verboden is het Chinese leger in te gaan, verkleedt ze zich als krijger Hua Jun en dit vergt de nodige kracht. Dit alles om de familie-eer hoog te houden en haar vader en haar natie trots te maken. De film is geregisseerd door Niki Caro en de hoofdrolspeelster is Yifei Liu.

Gisteren, op 4 september, is de film in première gegaan. Toch zit er een klein addertje onder het gras. Naast de oorspronkelijke abonnementskosten van € 6,99 per maand, heeft Disney er namelijk voor gekozen om abonnees te laten betalen om de film te kunnen zien. De film kost voor Nederlandse abonnees € 21,99. Mocht je Mulan op Disney+ willen zien, dan moet je dus extra betalen. Na het betalen kun je de film wel zo vaak kijken als je wilt. Mulan blijft dan op Disney+ staan, zolang je een abonnement hebt. Wil je liever niet betalen? Dan kun je ook 3 maanden wachten (tot 4 december 2020) tot Mulan beschikbaar wordt voor alle abonnees van Disney+.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

11 september | The One and Only Ivan

Niet alleen Mulan slaat deze maand de bioscoop over; ook de film The One and Only Ivan zal op 11 september direct te zien zijn op Disney+. De film is geregisseerd door Thea Sharrock en gaat over het leven van de zilverruggorilla Ivan, die samen met Stella de olifant en Bob de zwerfhond in een winkelcentrum woont. Wanneer babyolifantje Ruby bij hen komt wonen, zorgt Ivan samen met Stella voor haar. Ondertussen bedenken ze een plan om te ontsnappen.

Voor de film is een bekende cast opgetrommeld. Zo zullen onder anderen Angelina Jolie, Danny DeVito en Helen Mirren hun steentje bijdragen aan de film. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Katherine Applegate. Samen met schrijver Mike White is het haar gelukt om het boek te verfilmen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

25 september | Secret Society of Second-Born Royals

Voor de Disneyfans met een liefde voor sci-fi en fantasie heeft Disney iets nieuws in petto: Secret Society of Second-Born Royals. Deze negentig minuten durende film gaat over een opstandige prinses die op de tweede plaats staat in lijn voor de troon. Net wanneer haar tegenzin in het koninklijke leven het toppunt bereikt, komt ze erachter dat ze superkrachten heeft en wordt ze uitgenodigd om mee te werken met een geheim genootschap om de wereld veilig te houden van mogelijke bedreigingen. Voor wat voor soort bedreigingen de wereld veilig gehouden moet worden, wordt afwachten tot de film uitkomt. Maar om uiteindelijk de wereld te kunnen helpen, moet ze haar krachten leren te beheersen. Dit doet ze samen met een nieuwe groep ‘second-born royals’, door middel van topgeheime trainingen. Alle mensen uit deze nieuwe groep hebben een bepaald gen in hun bloed dat alleen toebehoort aan de prinsen of prinsessen die op de tweede plaats staan in lijn voor de troon.

Deze nieuwe film is geregisseerd door Anna Mastro, samen met Skylar Astin, Elodie Yung en Greg Bryk, en zal op 25 september 2020 in première gaan op Disney+.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Zit hier niks voor je tussen? Geen paniek, de volgende films komen deze maand ook uit op Disney+:

  • 4 september: Earth to Ned (première)
  • 18 september: Becoming (première)
  • 25 september: Magic of Disney’s Animal Kingdom
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Zit jij deze maand klaar voor Mulan? Zeg jij al je afspraken af voor The One and Only Ivan? Of kijk je liever uit naar de serie Marvel 616? Waar kun jij niet op wachten? Laat het ons weten in de comments.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel