In oktober nieuw op Disney+

Releases
Rachel Wennekes op 3 oktober 2020
In oktober nieuw op Disney+

Dit wil je niet missen!

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent een nieuw aanbod op Disney+. Wij hebben voor je uitgezocht wat er deze maand aan films en series verschijnt op één van onze favoriete videostreamingsplatformen. Wil je niks missen? Lees dan gauw verder.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

9 oktober | Jane

Op vrijdag 9 oktober wordt Disney+ aangevuld met een nieuwe documentairefilm van National Geographic. In deze adembenemende natuurdocumentaire uit 2017, word je als kijker meegenomen naar de bossen van Tanzania. Hier laat apendeskundige Jane Goodall je de wereld van de chimpansee zien. Jane is een Engelse antropologe en biologe die haar leven gewijd heeft aan het bestuderen van de chimpansee.

De film vertelt je het verhaal van Jane die vroeger in het Gombe Stream National Park in Tanzania onderzoek deed naar het sociale en familiaire leven van de chimpansee. De documentaire is gemaakt aan de hand van meer dan 100 uur nooit eerder vertoonde beelden en bevat muziek van Philip Glass.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

16 oktober | Clouds

Première alert! Op 16 oktober komt Disney+ met een nieuwe drama/reality film. Deze Disney+ Original is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over de zeventienjarige Zach Sobiech. Zach zit in zijn laatste schooljaar van de middelbare school en heeft passie en talent voor muziek. Nadat hij hoort dat zijn kanker is uitgezaaid en hij nog maar 6 maanden te leven heeft, komt zijn wereld plotsklaps op zijn kop te staan. Hierdoor moet Zach moeilijke, maar ook belangrijke beslissingen nemen over hoe en met wie hij zijn laatste tijd wil besteden.

Met dit in zijn achterhoofd, besluit Zach samen met zijn beste vriendin Sammy hun droom waar te maken en een muziekalbum uit te brengen waar ze later viral mee gaan. Om op een mooie manier afscheid te nemen, schrijven ze een soort afscheidslied genaamd ‘Clouds’. Met dit inspirerende verhaal zet Disney een statement neer dat het belangrijk is dat je elke dag leeft alsof het je laatste is, en wie weet wat er dan kan gebeuren.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

16 oktober | Onward

Voor de première op 4 maart 2020, had niemand gedacht dat de nieuwe animatiefilm Onward van Disney Pixar vanwege het coronavirus na twee weken niet meer te zien zou zijn op het witte doek. Gelukkig is er nu eindelijk goed nieuws! Vanaf 16 oktober zet Disney de film ter beschikking op Disney+.

Onward gaat over de twee elfenzonen Ian en Barley Lightfoot (Tom Holland en Chris Pratt) wiens vader overleden is. In deze bijzondere fantasiewereld heeft hun vader een tovenaarsstaf achtergelaten. Deze staf bevat een toverspreuk die ervoor kan zorgen dat hun vader voor 24 uur lang terugkomt. Zodra de broers de spreuk uitspreken, gaat er iets mis en verschijnen alleen de benen van hun vader. Omdat de tijd doortikt, gaan ze samen op zoek naar een manier om ook de rest van hun vader tevoorschijn te toveren.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

23 oktober | Het verhaal van Olaf

[image_with_animation image_url=”32320″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Na het enorme succes van Frozen, was het te verwachten dat fans alleen maar zin kregen in meer. Met als gevolg: Frozen Fever, Olaf’s Frozen Avontuur en natuurlijk het vervolg Frozen II. Hier laat Disney het echter niet bij zitten en voegt nog een heerlijke wegkijker toe aan deze schitterende lijst, genaamd Het verhaal van Olaf.

Zoals de titel van de nieuwe korte animatiefilm al suggereert, gaat de short over het verhaal van Olaf. Toen Olaf eenmaal gebouwd was door Elsa, wat is er op dat moment met hem gebeurd? Hoe heeft hij alles ervaren en hoe heeft hij van de zomer leren houden? In dit nooit eerder vertelde verhaal kijken we naar Olaf die op zijn eigen benen leert staan en een eigen identiteit opbouwt buiten het plaatsje Arendelle.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

30 oktober | The Mandalorian - seizoen 2

En dan waarschijnlijk het leukste nieuwtje voor de echte fans onder ons. Deze maand komt eindelijk het langverwachte tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+. Met vanaf 30 oktober elke week een nieuwe aflevering, heb je iets om naar uit te kijken voor de koude dagen die in aantocht zijn!

De serie pakt de draad weer op na het einde van het eerste seizoen. Onze hoofdrolspeler Din Djarin krijgt een nieuwe missie van The Armorer. Hij moet The Child, in de volksmond ook wel Baby Yoda genoemd, zien te herenigen met zijn volk. Om deze te vinden, reist Din samen met onze kleine schattige groene vriend het universum door, op zoek naar Jedi. Waarom hij al deze moeite doet? Hierop bestaat maar één antwoord; ‘This is the Way’.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ook deze maand op Disney+:

 • 2 oktober: De Kronieken van Narnia: De reis van het drakenschip
 • 2 oktober: Zenimation: Extended Edition
 • 2 oktober: Horton
 • 2 oktober: The Greatest Showman
 • 9 oktober: The Right Stuff (afleveringen 1 & 2)
 • 9 oktober: Oil Spill of the Century
 • 16 oktober: Meet the Chimps
 • 16 oktober: Moeder en Dochter (seizoenen 1 en 2)
 • 16 oktober: Moeder en Dochter: Californische droom
 • 16 oktober: Saving Notre Dame
 • 16 oktober: The Right Stuff – aflevering 3
 • 23 oktober: De Grote Leugen (seizoen 2)
 • 23 oktober: Spionnengeheimen
 • 23 oktober: The Right Stuff – aflevering 4
 • 30 oktober: Ever After: A Cinderella Story
 • 30 oktober: Ferdinand
 • 30 oktober: Pyjamahelden (seizoen 3)
 • 30 oktober: The Right Stuff – aflevering 5
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Genoeg om naar uit te kijken deze maand dus. Laat ons weten in de comments waar jij je het meest op verheugt deze maand!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]