The Mandalorian seizoen 2

Kijktip
Jermaine van Haarlem op 3 november 2020
The Mandalorian seizoen 2

Gaat recht op zijn doel af

Na een zeer succesvol eerste seizoen van The Mandalorian  is het nu eindelijk tijd voor het tweede seizoen. De afgelopen maanden is er weer flink gespeculeerd over eventuele cameos en referenties, maar de lippen van Disney bleven stijf op elkaar. Kan dit tweede seizoen de verwachtingen waarmaken? We bekeken de eerste aflevering.

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over The Mandalorian te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

In dit tweede seizoen probeert onze Mandalorian Din Djarin publiekslieveling ‘baby Yoda’ terug naar zijn soortgenoten te brengen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want vrijwel iedereen die veel verstand heeft van The Force is uitgeroeid of vermist. Din Djarin probeert daarom andere Mandalorians te vinden gezien zij in het verleden een connectie hadden met de Jedi. 

Een nieuwe missie

De eerste aflevering neemt ons direct mee naar misschien wel de bekendste planeet uit het Star Wars-universum, namelijk Tatooine. Net zoals het eerste seizoen krijgen we weer genoeg referenties te zien naar andere Star Wars-films, series, boeken en games. Zo komen er een aantal bekende droids voorbij, wordt er materiaal gebruikt uit de Knights of the Old Republic-game  en zien we een aantal slechteriken van A New Hope en Attack of the Clones. Hoewel de Mandalorian qua kennis niet echt veel is opgeschoten in deze aflevering, heeft hij wel weer genoeg actie voor zijn kiezen gekregen.

[nectar_video_lightbox link_style=”play_button_2″ nectar_play_button_color=”Default-Accent-Color” image_url=”33053″ hover_effect=”defaut” box_shadow=”none” border_radius=”none” play_button_size=”default” video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=eW7Twd85m2g”]

“Naast het epische gevecht zien we dat de Tusken Raiders eigenlijk helemaal niet van die eikels zijn.”

Een blik van ruim 30 jaar aan materiaal wordt opengetrokken

Deze aflevering staat niet alleen bol van actie, maar ook van de referenties en cameos uit het Star Wars-universum. Het zijn  er eigenlijk teveel om op te noemen maar ik licht de meest bijzondere even toe. Zo zien we de Tusken Raiders op Bantha’s rijden in een rechte  lijn achter elkaar. In A New Hope benoemt Obi-Wan dat Tusken Raiders dit doen om hun aantallen te maskeren. Ook leren we dat de Tusken Raiders zo vaak aanvallen omdat de nederzettingen hun water stelen. Daarnaast zien we een Tusken Raider-dorp in dezelfde stijl als die waar Anakin Skywalker in Attack of the Clones naartoe ging. 

In Peli Motto’s werkplaats zien we opnieuw de drie pitdroids die we ook kennen uit de podrace van The Phantom Menace. Daarnaast roept Peli op een gegeven moment naar R5. Deze droid kennen we ook uit A New Hope. Daar wordt hij gekocht door Luke Skywalker tot er een motortje ontploft in zijn hoofd en Luke hem omruilt voor R2-D2. R5 heeft ook zijn eigen hoofdstuk in het boek From a Certain Point of View. Naast de droids zien we ook weer de speeder die we kennen van Return of the Jedi en  van aflevering 5 uit het eerste seizoen. Wanneer Mando samen met Cobb richting de Krayt Dragon rijdt, zien we Cobb op een zelfgemaakte speeder zitten die verdacht veel lijkt op één van Anakin Skywalker’s podrace-motoren.

Al jarenlang wordt er geroepen dat Boba Fett moet blijven leven en dat hij dus ontsnapt is uit de Sarlacc Pit. Helaas gebeurde dit alleen in de boeken die nu onder Legends vallen. Na al die jaren werd in deze aflevering officieel bevestigd dat het pantser van Boba Fett het heeft overleefd en uit de Sarlacc Pit is gehaald. Aan het einde zagen we ook Boba Fett in levende lijve staan. Zonder zijn pantser en helm, dat wel. We weten dat hij geen clonetrooper is, omdat Boba de enige clone is die geen versneld groeiproces heeft. De andere clones zijn momenteel boven de 70 jaar. 

Wat staat ons nog te wachten?

We verwachten sowieso een terugkeer van Moff Gideon. Gideon zagen we voor het laatst uit een Tie Fighter kruipen met de zeldzame Black Saber. De kans is groot dat Boba Fett zijn pantser wil terughalen en dit niet zonder slag of stoot doet. Daarnaast verwachten we meer te weten te komen over Baby Yoda en eventueel overlevers van de Jedi Purge.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel