Palm Springs

Kijktip
Twan Alofs op 3 april 2021
Palm Springs

Een romantische comedy met een flinke twist

Het is alweer een tijdje geleden dat we een speelfilm van de heren van The Lonely Island hebben gezien. Met Palm Springs werkten ze weer samen aan een productie. Is het ouderwets lachen, gieren en brullen of is de rek er ondertussen wel een beetje uit?

Waar The Lonely Island in de eerdere films Hot Rod en Popstar: Never Stop Never Stopping nog alle drie een aanzienlijke rol in de films hadden, heeft alleen Andy Samberg nu een rol weten te bemachtigen. Voor Palm Springs bleven Akiva Schaffer en Jorma Taccone meer op de achtergrond. Toch merk je daar niks van in de film: Palm Springs bevat weer de ouderwets goede humor die we van dit trio gewend zijn.

Waar gaat het over?

De film vertelt het verhaal van Sarah (Christin Milioti) die is afgereisd naar Palm Springs om de bruiloft van haar zus Tala bij te wonen. De bruiloft is niet het leukste uitje voor Sarah, want normaal gesproken is ze het zwarte schaap van haar familie. Tijdens de bruiloft maakt Sarah kennis met Nyles (Andy Samberg) die op het eerste oog ook wat vreemd oogt tussen al het chique gezelschap.

Samen met Nyles probeert ze in de avond te ontsnappen om maar weg te zijn van de bruiloft. Nyles lijkt haar daarbij continu een stap voor te zijn en weet telkens goed te anticiperen wat er vervolgens gaat gebeuren. Als Sarah erachter komt hoe dit kan, verandert haar leven ook voorgoed.

[image_with_animation image_url=”35951″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Op het eerste oog lijkt Palm Springs niet meer dan een dertien in een dozijn romantische comedy. Toch weet de film te verrassen doordat er al vrij vlug een plottwist is die de hele film op zijn kop gooit. De film doorbreekt hiermee de standaard romcom-cinematografie en dat werkt verfrissend. 

Ook de omgeving waarin de film gesitueerd is werkt verfrissend. Palm Springs is een zeer zonnige plek en dat zorgt voor een heerlijk laidback gevoel. Dit gevoel weet hoofdrolspeler Andy Samberg ook perfect neer te zetten door de hele film heen. Hierdoor klopt de film van A tot Z. J.K. Simmons zet met een verrassende rol ook nog een puik staaltje acteerwerk weg.

[image_with_animation image_url=”35914″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Als je een liefhebber bent van diepzinnige films met een diepgaand plot, dan is Palm Springs niks voor jou. Wanneer je gewoon zin hebt om een avondje flink te lachen, dan is de film een absolute aanrader. De humor is goed doordacht en de grappen worden keer op keer op een leuke manier gebracht door Samberg. 

Wil je zelf ervaren of je net als ik af en toe hardop zit te lachen voor je televisie? Palm Springs stream je nu op Prime Video van Amazon.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel