The Devil All The Time

Kijktip
Twan Alofs op 27 december 2020
The Devil All The Time

Spannende thriller in een enge omgeving

Langzaam maar zeker worden de Netflix-producties groter en groter. Het aanbod aan Netflix Originals bestaat steeds meer uit films en daarvoor worden steeds grotere namen aangetrokken. Zo ook in The Devil All The Time. De film met Tom Holland en Robert Pattinson zorgt voor een bijzonder spannende setting.

Dat er grote namen worden aangetrokken zorgt natuurlijk niet altijd voor succes. De grootste vraag die ik mezelf van tevoren stelde was of Tom Holland het goed zou doen in zo’n serieuze setting. Als Spider-Man vond ik hem zeer geslaagd, maar of die deze rol ook kon dragen vond ik spannend. Robert Pattinson heeft zich wat mij betreft wel bewezen de laatste jaren.

Waar gaat het over?

Vanwaar die twijfels dan bij Tom Holland? Dat komt omdat The Devil All The Time een psychologische thriller is. De film speelt zich af tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de Vietnam-oorlog. Willard Russell is een veteraan uit deze Tweede Wereldoorlog en hoopt een rustig bestaan te krijgen bij terugkomst in Amerika. Al vrij vlot verliest hij zijn vrouw aan kanker waardoor hij niet de gewenste rust in zijn leven krijgt.

Ondertussen draait de film ook nog om het liefdeskoppel Carl en Sandy Henderson. Zij hebben een behoorlijk verknipte relatie. Deze relatie houdt vooral stand doordat ze allebei veel plezier halen uit het moorden van mensen. Om het allemaal nog gekker te maken, is er ook nog een verhaallijn over een pastoor die samen met zijn rechterhand op de vlucht moet slaan.

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Bovenstaand klinkt als een totaal krankzinnig geheel dat weinig samenhangend is. Toch is dat niet helemaal waar. Hoofdpersonage Arvin is de zoon van Willard en vormt de rode draad in dit verhaal. Door deze rode draad wordt het uiteindelijk ook een duidelijk afgebakend verhaal. Hoe dat verhaal dan precies gaat, kun je het beste zelf ervaren.

Waar je je gelukkig geen zorgen over hoeft te maken is Tom Holland. Hij bewijst in deze film duidelijk dat die ook geknipt is voor dit soort rollen. Hij zet de rol van Arvin goed neer en je voelt de pijn die het met zich meedraagt goed als kijker. Ook Robert Pattinson speelt weer een goede rol. Hij speelt een dominee en zet dit vooral met zijn stem goed neer. Hij praat zo overdreven langzaam met een veel te duidelijke articulatie zoals alleen dominees dat kunnen. Samen met zijn mimiek zet hij zijn personage heerlijk duister neer.

[image_with_animation image_url=”34254″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Waarom wil ik dit zien en waar kan ik dit kijken?

Door deze prestaties wordt de film naar een hoger niveau getild. Tel daarbij op dat het Amerikaanse accent door alle acteurs heerlijk dik is aangezet en je hebt een film die druipt van de sfeer. The Devil All The Time is een langzame film die enorm onder je huid gaat zitten. Wil je de film zelf zien? De film is te bekijken op Netflix. Laat vooral in de comments weten hoe je hem vond als je hem hebt gekeken!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel