Zo zet je savegames over naar de PlayStation 5

Tips
Robert Zomers op 17 november 2020
Zo zet je savegames over naar de PlayStation 5

De grote migratie van savegames

Mocht je tot voor kort alleen op pc, Xbox of Nintendo hebben gegamed, dan zal de PlayStation 5 een nieuwe, frisse start zijn. Gezien de verkoopcijfers van de PlayStation 4 zullen er genoeg mensen zijn voor wie de PlayStation 5 niet de eerste Sony-console is en dan is het wel zo handig om je data mee te nemen. Lees hier hoe je je savedata overzet.

Wanneer je inlogt op de PlayStation 5 met je PlayStation-account zul je meteen je profiel zien verschijnen en daarmee ook je vriendenlijst en achievements. Voor het overzetten van je savegames moet je nog wel even een paar extra stappen zetten. Er zijn in totaal drie manieren om je savegames van de PS4 naar de PS5 over te zetten.

Je data overzetten via WiFi of ethernetkabel

Om de overstap van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Sony zelfs een filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Als je geen selectie wilt maken in wat je gaat overzetten maar gewoon zoveel mogelijk data van je PlayStation 4 wilt overzetten, dan raden we deze optie aan. 

Hiervoor moet je de PlayStation 4 en PlayStation 5 allebei aanzetten en ze verbinden met hetzelfde WiFi-netwerk. Wat ook kan is de twee consoles direct verbinden met een ethernetkabel. Op die manier hoef je de data niet via een router over te zetten. Zorg dat je PlayStations de laatste updates hebben en ook zijn ingelogd op hetzelfde PlayStation-account.

Ga vervolgens op de PlayStation 5 naar instellingen > Dataoverdracht en volg de stappen op de PlayStation 5 om de dataoverdracht te starten. Nadat de overdracht is gestart hoef je met de PlayStation 4 niets meer te doen. Terwijl de dataoverdracht bezig is kun je gewoon verder met gamen op de PlayStation 5.

Losse savegames overzetten via de PlayStation Plus-cloud

Op het moment dat je losse saves wil overzetten of je om specifieke redenen geen gebruik kan maken van de dataoverdracht, kun je ook saves naar je PlayStation 5 overzetten via de cloud. Je moet een actief PlayStation Plus-abonnement hebben en de saves die je wil overzetten daarop hebben opgeslagen. 

Als je aan die voorwaarden voldoet kun je onder Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps > opgeslagen data (PS4) je geüploade savegames van de PlayStation 4-games ophalen. Het kan zijn dat er savedata tussenzit voor applicaties of games die niet worden ondersteund, maar onze ervaring is dat je op deze manier het grootste deel van je savegames kunt overzetten. 

Het voordeel van deze methode is dat je meteen kunt zien wat al geback-upt is in de cloud. Mocht je PlayStation 5 er in de toekomst mee ophouden of beschadigd raken, dan weet je dat de data goed is opgeslagen in de PlayStation Plus-cloud.

[image_with_animation image_url=”33490″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

“Je moet een actief PlayStation Plus-abonnement hebben en de saves die je wil overzetten daarop hebben opgeslagen.”

Savedata overzetten via een USB-stick

Op het moment dat je niet al je savegames wilt overzetten via de dataoverdracht-methode en je ook geen PlayStation Plus-abonnement hebt, blijft er nog één alternatief over. Je kunt je data namelijk ook overzetten met een USB-stick. Stop de USB-stick in je PlayStation 4 en ga naar gamedata onder instellingen. Daar kun je de aparte savegames kopiëren naar de USB-opslag. 

Vervolgens stop je de USB-stick in je PlayStation 5 en kun je onder Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps kiezen voor het overzetten van PlayStation 4 savedata vanaf een USB-station.

[image_with_animation image_url=”33491″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel