Dit is de opvallendste hi-fi tech die in 2020 nog uitkomt

Achtergrond
Maxime Buitenhuis op 1 november 2020
Dit is de opvallendste hi-fi tech die in 2020 nog uitkomt

Naar deze audiogadgets kijken wij nog uit dit jaar

Er is niets beter dan een lekker album aanzetten, achteroverleunen en genieten. Althans, in mijn optiek. Thuis heb ik verschillende audio-apparatuur staan, zowel vintage als nieuw, en regelmatig neem ik een middagje de tijd om met wat instellingen en combinaties te spelen. Zo ontdek je zelfs je favoriete grijsgedraaide platen opnieuw. Als je het hoog tijd vindt om deze herfst en winter hetzelfde te doen, dan ben je op de juiste plek. Hieronder vind je een aantal nieuwe DAC’s, versterkers en hoofdtelefoons in de hogere klasse die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Het zijn wel allemaal gevallen apart, wat betreft ontwerp, prijs én inhoud.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

iFi iDSD Micro Signature portable DAC

[divider line_type=”No Line”][image_with_animation image_url=”32996″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dit kleine apparaatje is ontworpen om het geluid uit je telefoon of tablet nog beter te laten klinken. Verreweg de meeste Europese mobiele toestellen hebben geen goede ingebouwde DAC (Digital-to-Analogue-Converter) en als je onderweg veel naar muziek luistert, kan dat op een gegeven moment gaan irriteren. iFi wil daar verandering in brengen. De iDSD Micro Signature is een nieuwe versie van een eerdere portable DAC, en is bijgeschaafd met onder andere een nieuwe hoofdtelefooningang en verbeterde printplaten. Hij gaat tussen de zes en twaalf uur mee tussen oplaadbeurten, afhankelijk van gebruik en het soort hoofdtelefoon.

De iFi iDSD Signature is vanaf eind oktober in gelimiteerde oplage verkrijgbaar voor €699. Voor een zachtere prijs kun je de iFi Nano iDSD Black Label hier vinden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

McIntosh MA12000 Hybrid Integrated Amplifier

[divider line_type=”No Line”][image_with_animation image_url=”32988″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dat is een hele mond vol (en een hele portemonnee leeg), maar dan heb je ook wat. Deze versterker is de krachtigste en meest geavanceerde die McIntosh ooit gebouwd heeft. Het Amerikaanse bedrijf wordt al jaren geroemd om de uitstekende geluidskwaliteit die zij met elk product levert. In dit apparaat zijn tien (!) analoge aansluitingen te vinden, en zeven digitale; twee coaxiaal, twee optical, een USB- en MCT-ingang. Het bevat ook een 32-bits DAC die voor verbeterde dynamiek en harmonie zorgt. Naast muziekinstallaties kan de MA12000 ook aangesloten worden aan televisies om je het echte thuisbioscoop-gevoel te geven.

Andere specificaties van het apparaat kun je hier vinden. De verwachte prijs van de McIntosh MA12000 ligt rond de $ 14.000,-.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Beyerdynamic T1 G3 hoofdtelefoon

[divider line_type=”No Line”][image_with_animation image_url=”32991″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Natuurlijk kun je nergens naar luisteren zonder output. Het Duitse bedrijf Beyerdynamic heeft zojuist een gloednieuwe versie van de T1-hoofdtelefoon uitgebracht. Dit over-earmodel is een van de luxere hoofdtelefoons van hun hand. In dit nieuwe model zijn Tesla-drivers verwerkt, die door hun lichte membraan meer detail kunnen weergeven in de muziek. Als aanvulling hierop is de bass iets hoger afgesteld dan in het vorige model, waardoor de lage tonen natuurlijker klinken. Door de openheid van het ontwerp en het gebruik van memory foam in de oorkussens wordt achtergrondgeluid minder tegengehouden. Dat zorgt voor een ruimtelijker geluid.

Je kunt de T1 Generatie 3 hier bestellen voor € 999,-. Mocht je liever een dicht model hebben om omgevingsgeluid te dempen, dan kun je de T5 voor dezelfde prijs hier vinden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Nuraphone gaming microphone

[divider line_type=”No Line”][image_with_animation image_url=”32998″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Nuraphone vindt dat een audio-ervaring persoonlijk is. Daarom heeft het Australische bedrijf zich gespecialiseerd in technieken en ontwerpen die zich aanpassen aan jouw luisteractiviteit. De Nuraphone-hoofdtelefoon is al twee jaar verkrijgbaar en nu breidt Nura deze lijn uit met een microfoon die aan te sluiten is op de hoofdtelefoon. Opvallend is het zeker: de Nuraphone zelf is tegelijkertijd over-ear én in-ear, gebouwd met twee speakers aan elke kant en actieve noise-cancelling. Het ontwerp is gemaakt met een focus op games, en een microfoon kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Hoe dan ook zal alles goed klinken op deze hoofdtelefoon, omdat hij zich helemaal aan jou aanpast met behulp van geïntegreerde software.

De Nuraphone-set met hoofdtelefoon, microfoon en accessoires is vanaf nu verkrijgbaar voor € 429,99. Mocht je de Nuraphone toevallig al in je bezit hebben, dan kun je de microfoon los bestellen voor € 59,99.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ben je zelf nog van plan iets nieuws aan je audio-setup toe te voegen dit jaar? We horen het graag van je in de comments!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel