Geen gamescom: blind de nieuwe generatie in

Discussie
Kevin Rombouts op 19 april 2020
Geen gamescom: blind de nieuwe generatie in

Voor het eerst in 40 jaar kopen we weer een console op de gok

We sloten 2019 redelijk positief af als geeks en gamers. Halsreikend keken we uit naar een jaar vol met prachtige games en zelfs een nieuwe generatie consoles. Het huidige jaar loopt echter iets anders dan gepland: door de huidige situatie worden games en masse uitgesteld en kunnen we beurzen als de E3 en gamescom ook vergeten. Reden tot zorg, want voor het eerst in 40 jaar gaan we een nieuwe consolegeneratie in zonder de nieuwe consoles zelf in handen te hebben gehad.

Elke week blikken we terug op een opvallende ontwikkeling van de afgelopen week en deelt de redactie ongevraagd zijn (onpopulaire) mening. Deze week: het afblazen van gamescom 2020 en de gevolgen voor de nieuwe generatie consoles.

[image_with_animation image_url=”28276″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Op de blauwe ogen van Sony en Microsoft

De pers heeft een luxepositie als het aankomt op nieuwe producten. Of het nu gaat om nieuwe games of zoals dit jaar om nieuwe consoles: regelmatig krijgen we de mogelijkheid om ze te proberen, nog voordat ze in de winkels liggen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat we al eerder een oordeel kunnen vellen en jou als lezer kunnen informeren.

Deze generatie zal dat echter helemaal anders zijn. Nadat de Electronic Software Association (ESA) in maart al de E3 annuleerde, besloot ook de organisatie van gamescom om de fysieke beurs in zijn geheel af te blazen. Ze moeten wel, want de Duitse overheid besloot eerder deze week om alle evenementen tot 31 augustus te verbieden. Met 300.000 geeks samenkomen lijkt ons ook geen goed idee, hoe graag we ook zouden willen.

Met het afblazen van deze evenementen zien wij als pers ook een groot gedeelte van onze kansen om de nieuwe consoles te proberen in rook opgaan. Waar wij tijdens een beurs voldoende kans hebben om de nieuwe consoles te testen, zullen we het nu moeten doen met kleinschalige evenementen bij de uitgever zelf. Evenementen waar we maar net voor uitgenodigd moeten worden, gezien iedereen nu om dezelfde plekjes moet gaan vechten.

De kans is dus groot dat ook wij de consoles pas kunnen checken wanneer we bij de lokale gamewinkel in de rij staan. Publicaties — groot én klein — zullen niet of nauwelijks tijd door hebben kunnen brengen met de consoles, terwijl een releasedatum voor de deur staat. Een generatie waarbij we Sony en Microsoft op hun blauwe ogen moeten geloven dat hun console echt heel tof is, zoals zij beloven. Een generatie waar we blind aan beginnen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Maak jij je net als Kevin ook zorgen over de lancering van de nieuwe consoles, of heb je jouw reservering al klaar staan en koop je gewoon op de gok? Of wacht je sowieso liever de eerste recensies af, voordat je naar de winkel gaat? Laat het ons weten in de reacties.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel