De Sims 4: Sneeuwpret

Review
Robert Zomers op 26 november 2020
De Sims 4: Sneeuwpret

Beeld: The Sims 4

Niet alleen meer diepgang door het dikke pak sneeuw

De Sims 4 heeft sinds het uitkomen van de basisgame een constante stroom aan nieuwe content in de vorm van accessoirepakketten, game packs en uitbreidingen. Deze werden niet allemaal even goed ontvangen en zeker recent is er veel kritiek op de keuzes die door The Sims Studio worden gemaakt. De nieuwe uitbreiding De Sims 4: Sneeuwpret zet gelukkig weer een stap in de goede richting.

Hotels, het schoolleven en auto’s hebben twee dingen gemeen: ze staan bovenaan de wensenlijst van de De Sims-community en zijn geen van allen onderdeel van de nieuwe uitbreiding Sneeuwpret. Toch vergeet je dat snel als je de nieuwe buurt Mt. Komorebi betreedt.

De Sims 4: Terrace House

Voor wie nog nooit een seizoen van de Japanse realityserie Terrace House heeft gezien, is Sneeuwpret een wintersport-uitbreiding met wat Japanse invloeden. Mocht je wel het seizoen Opening New Doors van Terrace House hebben gezien, dan is het duidelijk dat er bij The Sims Studio in elk geval een aantal fans van de serie werken.

Je kunt het huis uit de serie zo namaken met de nieuwe bouwitems, inclusief nieuwe platformen om bedden op te zetten en stoelen met lekkere warme schapenvachtjes. Ook kun je je eigen virtuele cast op actieve dates laten gaan, zoals wandelen door een bamboebos of een flinke bergwandeling. Het toeval wil ook dat de nieuwe buurt aan de voet van een skipiste ligt, waardoor stuntelend van een piste af snowboarden ook tot de opties behoort.

Of je je eigen Terrace House maakt in Mt. Komorebi moet je natuurlijk lekker zelf weten, maar je kunt er in elk geval wel gaan wonen met je eigen Sims. In tegenstelling tot eerdere vakantiebestemmingen zoals Selvadorada zijn er zowel bewoonbare kavels te koop als vakantiehuizen te huur. The Sims Studio heeft dit trouwens doorgetrokken naar alle bewoonbare buurten, dus voel je vrij om in elke buurt een vakantiebestemming te creëren voor je Sim.

Het vakantiegevoel

Het maakt niet uit of je een bewoner of bezoeker van Mt. Komorebi bent, je waant je meteen in Japanse sferen. Mocht je een van de kavels direct aan de voet van de berg bezoeken, dan wordt deze Japanse setting gecombineerd met een flink pak sneeuw. De pistes zijn namelijk alle seizoenen begaanbaar, ook als het in de rest van het dorp stralend zomerweer is.

Dat is wel zo prettig, want anders kun je nooit je snowboardvaardigheden ontwikkelen. Dit gaat namelijk best traag en het zal even duren voor je van de meest gevaarlijke pistes af kunt. Wat ook niet helpt is dat er op het moment van schrijven nog wel wat vervelende bugs in de game zitten, waaronder het niet kunnen snowboarden of skiën als er veel mensen in de rij staan.

Meerdere malen moest mijn Sim opnieuw aansluiten achteraan in de rij, omdat er om een onbekende reden geen pad naar de piste was zodra mijn Sim aan de beurt was. Gelukkig zijn er niet alleen sportactiviteiten, maar is er ook een typische izakaya (Japanse bar) die het Japan-gevoel helemaal afmaakt en ook het badhuis met hot springs is een zeer mooi afgewerkte locatie.

[image_with_animation image_url=”33705″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

“Mocht de expeditie geëindigd zijn in samen ingesneeuwd raken in een sneeuwstorm, dan zullen Sims dit de expeditieleider persoonlijk kwalijk nemen.”

We maken het persoonlijk

De nieuwe buurt en toegevoegde activiteiten maken Sneeuwpret al een toffe uitbreiding, maar waar ik echt blij van werd zijn de nieuwe sentimenten. Wanneer je Sim tijd doorbrengt met een andere Sim, ruzie krijgt of iets anders noemenswaardigs doormaakt, vorm je een sentimentele band met de Sim in kwestie. Deze band heeft vervolgens effect op de interacties en stemmingen van jouw Sim als ze in de buurt zijn van een Sim waar ze bepaalde sentimenten bij hebben.

Denk hierbij aan het samen beklimmen van Mt. Komorebi: dit is een avontuur dat je Sims bijblijft. Mocht de expeditie geëindigd zijn in samen ingesneeuwd raken in een sneeuwstorm, dan zullen Sims dit de expeditieleider persoonlijk kwalijk nemen en de volgende keer dat je ze ontmoet nog behoorlijk gepikeerd zijn. Andersom kunnen Sims die quality time met elkaar doorbrengen een diepere connectie vormen en een flinke stemmings-boost krijgen als ze bij elkaar in de buurt zijn.

Sentimenten zijn niet de enige nieuwe toevoeging die het leven van je Sims meer betekenis moeten geven. Zo kunnen ze nu ook lifestyles ontwikkelen, zoals een health food-gekkie, workaholic of een koffiefanaat. Dit geeft je Sim weer extra unieke interacties met andere Sims, maar ook met objecten. Denk aan extra gezond eten kunnen koken als ze health food-gekkie zijn of juist overal suiker aan toevoegen als ze een junk food-lifestyle ontwikkelen. Het enige nadeel is dat het best wel lang duurt voor je een lifestyle ontwikkelt. 

Onderaan de streep geven de sentimenten en lifestyles je Sims veel meer diepgang, iets waar veel fans van de serie al heel lang op zaten te wachten. Dat alleen al maakt Sneeuwpret een essentiële uitbreiding om je Sims-ervaring completer te maken en de mooie nieuwe buurt en sportactiviteiten zijn een mooie bonus.

{!{wpv-view name=’review-blok’}!}

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel