Haal de verfroller maar uit de kast voor Splatoon 3

Vooruitblik
Kevin Rombouts op 12 januari 2022
Haal de verfroller maar uit de kast voor Splatoon 3

Vertrek naar de Splatlands

2021 was toch wel een jaar vol chaos: versoepelingen, om daarna weer in lockdown te moeten. Varianten die we onder controle kregen, om daarna geconfronteerd te worden met nieuwe varianten. Helaas is de chaos nog niet voorbij, want Nintendo zet de chaos voort in Splatoon 3. We pakken onze inktroller en vertrekken richting de Splatlands voor een vooruitblik.

Na ruim twee jaar ondersteuning aan Splatoon 2 te hebben geboden, stopte Nintendo de ondersteuning in juli van 2019. In het laatste Splatfest-toernooi van de game waarin het dilemma tussen Chaos en Orde centraal stond, kwam Chaos als overwinnaar uit de bus. Waarschijnlijk heeft het team van Nintendo EPD dit in het achterhoofd gehouden, want chaos lijkt een centraal thema voor de nieuwe game te zijn.

Waar gaat Splatoon 3 over?

In Splatoon 3 laten we voor het eerst echt Inkopolis achter ons. In plaats daarvan vertrekken we naar de Splatlands, een grote zonovergoten woestijn waarin strijdlustige Inklings en Octolings het voor het zeggen hebben. Ook reizen we af naar Splatsville, een stad van Chaos die als hub zal dienen voor de spelers van Splatoon 3.

Het verhaal van Splatoon 3 staat bekend als ‘Return of the Mammalians’, wat erop lijkt te wijzen dat we meer zoogdieren zien terugkomen naar de wereld van Splatoon, afgezien van de katten Judd en Li’l Judd dan. Daarbij zal ook de fuzzy ooze die we in de trailers zien vermoedelijk een grotere rol gaan spelen, al hebben we nog geen idee hoe.

Wat weten we al van Splatoon 3?

Met het nieuwe deel lijkt Nintendo trouw te blijven aan de formule die het heeft opgebouwd in de voorgaande Splatoon-games. Naast een singleplayer-modus keren ook de 4-vs-4 gevechten die de serie zo populair maken weer terug. In deze gevechten blijft het noodzaak om punten te verdienen door zoveel mogelijk grondoppervlakte te bekladden met jouw team’s verfkleur.

Dat wil niet zeggen dat Nintendo EPD niets heeft aangepast aan de game. Spelers krijgen onder andere nieuwe manieren om aanvallen te ontwijken, naast het simpelweg wegduiken in verf. Ook krijgen spelers nu meer vrijheid waar ze het gevecht beginnen door zelf een locatie te kiezen, in plaats van voorgeselecteerde locaties. Splatoon 3 belooft daarnaast ook een zwik aan nieuwe wapens en speciale vaardigheden die spelers kunnen inzetten om het tij te keren.

[image_with_animation image_url=”39129″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Splatoon 3 belooft daarnaast ook een zwik aan nieuwe wapens en speciale vaardigheden die spelers kunnen inzetten om het tij te keren.

Waarom kijken we er naar uit?

Splatoon heeft een speciaal plekje in mijn hart en hoewel ik deel twee momenteel nauwelijks speel, krijg ik toch altijd meteen weer zin om ermee aan de slag te gaan zodra ik ook maar een enkele screenshot zie. Het hele sfeertje wat Nintendo weet neer te zetten – een bizarre doorsnee van de popcultuur – werkt feilloos in de games.

Een nieuw deel in de serie staat dan ook automatisch hoog op het lijstje. Nu is het de vraag hoeveel Splatoon 3 echt gaat verschillen van zijn voorganger, maar als dit genoeg is kan Splatoon 3 een perfect instappunt zijn voor nieuwelingen. Voor fans van het eerste uur biedt het een lekker warm verfbad. Laat die kliederboel maar beginnen!

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Splatoon 3 ligt dit jaar in de winkels, al heeft Nintendo nog niet aangekondigd wanneer dit zal zijn. De game verschijnt exclusief voor de Switch en lijkt met zijn felle kleuren een perfecte kandidaat voor de Switch OLED. Kijk jij al uit naar Splatoon 3, of heb je nog nooit een game in de serie gespeeld? Laat het ons weten in de reacties. Mocht je meer vooruitblikken willen lezen, duik dan eens in ons dossier!

Deel dit artikel