Opnieuw op robotjacht in Horizon Forbidden West

Vooruitblik
Stan van der Burg op 20 januari 2022
Opnieuw op robotjacht in Horizon Forbidden West

Op naar het (wilde?) westen!

Nog altijd zitten we in lockdown vanwege het coronavirus en daarom kijken we maar al te graag vooruit naar wat er dit jaar op gamegebied allemaal op ons staat te wachten. Aloy gaat weer op robotjacht, maar deze keer in het gebied ten westen van waar het origineel zich afspeelt. Kunnen we weer net zoveel spanning, sensatie en prachtige omgevingen verwachten als in het origineel? We blikken vooruit op Horizon Forbidden West.

Horizon Zero Dawn kwam oorspronkelijk in Europa uit op 1 maart 2017 voor PlayStation 4. De game, geproduceerd door het Nederlandse Guerrilla Games, was meteen een groot succes. Vanwege dit grote succes besloot Guerrilla Games de game in 2020 ook uit te brengen voor pc. Dit was nogmaals een succes; niet alleen onder de gamers die de kans nog niet hadden gehad om de game te spelen, maar ook onder gamers die de game nog een keer wilden ervaren. Wie wil er dan ook niet in een post-apocalyptische wereld op robotmonsters jagen?

Waar gaat Horizon Forbidden West over?

We maakten in Horizon Zero Dawn kennis met Aloy, een roodharige robotjager die haar moeder nooit gekend heeft. We krijgen veel antwoorden over haar moeder en haar huidige leven in het eerste deel. Horizon Forbidden West speelt zich zes maanden na het einde van het origineel af en Aloy wordt op een missie naar het westen gestuurd om de oorsprong van een mysterieuze plaag te vinden. Deze plaag vermoordt alles dat het infecteert. Haar tocht naar het westen gaat echter natuurlijk niet vanzelf.

Tijdens haar tocht zal Aloy voor de nodige struikelblokken komen te staan. Denk hierbij aan grote stormen, gevaarlijke vijanden en heel veel dodelijke, nieuwe machines. Ook zal Aloy heel veel verschillende soorten gebieden moeten doorkruisen: van woestijnen tot besneeuwde bergen en van tropische stranden tot verlaten, vernietigde steden. Laten we hopen dat Aloy lang genoeg overleeft om iets over die plaag te weten te komen…

Wat weten we al van Horizon Forbidden West?

We weten al heel veel over Horizon Forbidden West. Niet gek ook, de game staat namelijk gepland voor 18 februari 2022 en zal uitkomen voor PlayStation 4 en PlayStation 5. Aloy zal de strijd aangaan met de plaag en zal onder andere door San Francisco moeten struinen om haar doel te volbrengen. Daarnaast zal ze tijdens deze tocht een aantal nieuwe gadgets, waaronder een duikmasker, tot haar beschikking hebben en zullen er natuurlijk nieuwe robots te bevechten zijn met nieuwe wapens en andere uitrusting. Bekijk ook de laatste trailer hierboven als je dat nog niet gedaan hebt!

[image_with_animation image_url=”39243″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Laten we hopen dat Aloy lang genoeg overleeft om iets over die plaag te weten te komen…

Waarom kijken we er naar uit?

Horizon Zero Dawn heeft mij echt gegrepen toen ik hem voor het eerst speelde. Jarenlang heb ik moeten aanhoren hoe goed de game was en toen ik hem eindelijk op pc kon spelen, wist ik dat niemand een woord gelogen had over de game. Ik hoop dat Guerrilla Games het eerste deel kan evenaren en er misschien zelfs een schepje op kan gooien, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ga mijn boog maar alvast eens zoeken!

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

We hoeven niet lang meer te wachten op dit nieuwe avontuur van Aloy. Als de game minstens net zo goed is als het origineel kan ik niet wachten om hem te spelen! Kijk jij ook al uit naar Horizon Forbidden West, of hoor je voor het eerst over deze game? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit artikel