Trotseer de elementen in DiRT 5

Vooruitblik
Twan Alofs op 29 juni 2020
Trotseer de elementen in DiRT 5

Modderhappen met een verhaal

Vorig jaar zette Codemasters misschien wel de beste rally-game aller tijden op de markt. DiRT Rally 2.0 benaderde het realisme bijna tot in perfectie. Met DiRT 5 gooit de Britse ontwikkelaar het weer over een andere boeg. Wat kunnen we op 9 oktober verwachten van deze game?

Wie de DiRT-serie kent, weet dat Codemasters er sinds 2015 twee richtingen mee is ingeslagen. Zo is daar aan de ene kant de DiRT Rally-serie die het rallyrijden zo realistisch mogelijk probeert weer te geven. Aan de andere kant hebben ze de DiRT-serie. Beide games worden door verschillende delen binnen de studio gemaakt en hebben daardoor een compleet andere uitstraling.

Wat is DiRT 5?

Dit wil overigens niet zeggen dat DiRT 5 het rijden niet of minder realistisch benadert. DiRT 5 is nog steeds een rally-game waarbij je als speler flink uitgedaagd wordt. Zeker wanneer je alle assists in een DiRT-game uitschakelt, kom je voor een moeilijke uitdaging te staan.

Wel heeft DiRT 5 een wat speelser karakter. Dit uit zich in door de felle kleuren en speelse symbolen die in de game te zien zijn. Alles komt lekker uitbundig en overdreven in beeld en dat is wel even wat anders dan de klinische uitstraling van de DiRT Rally-serie. 

In DiRT 5 is het de bedoeling dat jij over tien locaties in de wereld aan verschillende evenementen meedoet. Hierbij moet je onder andere denken aan een jungle, een stoffige woestijn en een stedelijke omgeving. Tof hierbij is dat de circuits daarbij veranderen doordat de jaargetijden ook veranderen in de game. Rijd je bijvoorbeeld in de zomer nog om een meer heen, dan kan het in de winter maar zo zijn dat het meer bevroren is en je over het ijs crosst.

Waarom wil ik het?

Een andere toffe toevoeging aan de game is het gebruik van bekende stemacteurs in de carrièremodus. Zowel Troy Baker (bekend van Joel uit The Last of Us) en Nolan North (bekend van Nathan Drake uit Uncharted) zitten in de game. Baker is jouw mentor en North is je rivaal. Waar het verhaal over gaat, is nog niet bekend. Toch lijkt er door deze twee grootheden al enorm veel potentie in te zitten.

Daarbij is het ook nog eens mogelijk om de carrière samen te doorlopen. DiRT 5 kent namelijk een split-screen modus waarbij alle onderdelen van de game in split-screen te spelen zijn. Overigens, niet zomaar split-screen. Je kunt namelijk niet met twee, maar met vier personen tegelijkertijd spelen.

[image_with_animation image_url=”30327″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Hoelang moet ik nog op DiRT 5 wachten?

Niet heel erg lang meer gelukkig. DiRT 5 verschijnt namelijk al op 9 oktober voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. In een later stadium zal de game ook nog verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel