Werken arena’s ook in Star Wars Hunters?

Vooruitblik
Jermaine van Haarlem op 26 januari 2022
Werken arena’s ook in Star Wars Hunters?

van Jawa tot Schizofrene droid

De afgelopen jaren zijn multiplayer arenagevechten nog populairder geworden dan ze al waren. Denk bijvoorbeeld aan Overwatch, Team Fortress of Apex Legends. De game heeft een legio aan kleurrijke personages die elkaar versterken of juist verzwakken. Zoals een goede melkkoe betaamd werd het dus hoog tijd dat het Star Wars-sausje deelnam aan dit succesvolle recept. Kunnen we met Star Wars Hunters dan eindelijk dezelfde hype ervaren?

Op het gebied van Star Wars-games zijn er sinds de overname van Disney in 2012 maar enkele games uitgekomen. Zo kregen we Star Wars Battlefront maar ook Jedi Fallen Order. Helaas werden door de overname ook veel games gecancelled of niet meer ondersteund. Hoewel de triple-AAA games allemaal prima uit de verf komen, misten er ook een goede mobile-game en Switch-game. Gaat Star Wars Hunters deze leegte opvullen?

Wat is Star Wars Hunters?

Star Wars Hunters is een free-to-play arena game  van ontwikkelaars NaturalMotion en BossAlien. In de game is het de bedoeling dat  twee teams van elk vier spelers het tegen elkaar opnemen. Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende klassente kiezen: Damage, Support en Tank. Nadat elke speler een klasse  en personage heeft gekozen is het de bedoeling dat één team zoveel mogelijk de arena domineert. 

Momenteel zijn er negen speelbare personages aangekondigd en tijdens de release worden daar nog nieuwe  personages aan toegevoegd. Het is bevestigd dat het verhaal zich na de val van het keizerrijk afspeelt. Elke speler kan zijn personage aanpassen met verschillende cosmetics, zoals kostuums. Deze kunnen zowel met in-game als echt geld gekocht worden. Ook is het mogelijk om tegen andere platforms te spelen. 

Waarom wil ik het?

Als je fan bent van zowel Star Wars als  van bizarre personages, dan is dit de ultieme kans om helemaal los te gaan. Zo is er het personage genaamd Utooni. Dit is een duo van Jawa’s die op elkaars schouders staan alsof het twee kinderen zijn die iets uit een winkel proberen te sneaken. Beiden hebben twee blasters en zijn erg sterk tegen droids. 

Een ander bizar personage is J-3DI, een droid die geprogrammeerd is als een Jedi. Daardoor gelooft hij dat hij de force bezit en draagt hij ook een lightsaber. Zo zijn er nog meer unieke personages. Helemaal over de top is het niet want er zit ook een ‘serieuzer’ personage in die al eerder in een van de Star Wars-comics te vinden was. Of je nu gek bent op schietgrage Jawa’s of als serieuze Bounty Hunter wilt shinen, er is voor iedere laag van de bevolking wel een vertegenwoordiger. 

Qua gameplay kunnen we de vergelijkingen met Overwatch makkelijk maken. Het zijn kleine levels met veel hoogteverschillen. Een aantal personages kan een grapple hook gebruiken om zich zo sneller te verplaatsen. Een ander personage die zich in een Droideka bevindt (een rollende droid), kan weer snel door de map heen scheuren. Zo is er genoeg dynamiek tussen de personages om op hun eigen manier een voordeel te behalen.

Hoelang moet ik nog wachten op Star Wars Hunters?

Er is momenteel nog geen concrete datum wanneer deze game uitkomt. Wel is bekend dat de game ergens in 2022 uit gaat komen. De game wordt zowel speelbaar voor mobiele apparaten als de Nintendo Switch. Of de game ook voor andere consoles of pc uitgebracht zal worden is nog niet bekend

Deel dit artikel