7 hoogtepunten uit de Nintendo Indie World

Nindies

7 hoogtepunten uit de Nintendo Indie World

7 hoogtepunten uit de Nintendo Indie World

Indies om in de gaten te houden

De Nintendo Indie World Showcase kwam met aankondigingen en updates van in totaal maar liefst 17 games. Sommige games zitten al langer in de pijplijn en hebben nu eindelijk een publicatiedatum gekregen, andere games waar totaal nieuw en sommige games zijn zelfs nu al te spelen. We zetten onze hoogtepunten van de Indie World Showcase voor je op een rij.

Van klimsimulators tot eendendetectives en puzzelmysteries. De Showcase kwam met een uitgebreid assortiment aan games en het kan niet anders dan dat er voor iedereen wel iets tussenzit. Mij vielen vooral onderstaande games op. Ben je zelf benieuwd naar de Showcase en de andere genoemde games? Kijk hem dan hier terug:

Little Kitty, Big City

Little Kitty, Big City werd in maart van vorig jaar al aangekondigd, maar had toen nog geen publicatiedatum. Nu weten we wanneer we ons leven als kat kunnen verwezenlijken en dat is sneller dan je denkt: 9 mei 2024!

Je bent een kat die verdwaald raakt in een grote stad. Terwijl je probeert te ontdekken hoe je weer thuiskomt, komt er van alles op je pad. Er gebeurt natuurlijk ook veel in zo’n groot, bruisend gebied… Onderweg naar huis maak je dan ook een boel nieuwe vrienden, ontdek je het reilen en zeilen van de stad, proef je nieuw eten en creëer je zo nu en dan een beetje chaos. Ik bedoel, je blijft natuurlijk een kat.

Refind Self: The Personality Test Game

Je buigt je over het graf van een dokter, de dokter die jou heeft gemaakt. Je bent namelijk een android. Echter, je hebt geen idee waarom je gemaakt bent of wat je doel is. Hier probeer je tijdens deze game achter te komen. Je praat met andere robots, speelt minigames en moet dialoogkeuzes maken. Aan het eind van de rit ontdek je je persoonlijkheid en doel in het leven. De game heeft 23 verschillende eindes, afhankelijk van de keuzes die je gemaakt hebt. Elke playthrough duurt ongeveer een uur.

Wat me vooral aanspreekt is de focus op de verschillende persoonlijkheidstypes die je kunt bereiken en ik ben benieuwd naar de keuzes die hierin bepalend zijn. Daarnaast ziet het er visueel ook erg goed uit. Het heeft wat weg van Stardew Valley, maar dan in sepia. Bovendien doen de retrovibes het bij mij altijd erg goed. Refind Self: The Personality Test Game verschijnt aankomende zomer.

Valley Peaks

Over visueel interessante games gesproken: Valley Peaks. Wauw. In deze klimsimulator sluit je je aan bij een klimclub en haal je bij elke top een stempel voor je boekje. Elke berg is een puzzel die je verder naar de top kan brengen. Onderweg krijg je te maken met loszittende stenen, gevaarlijke uitstekende rotsen en bewegende mijnkarretjes.

Met elke behaalde stempel kun je verschillende hulpmiddelen ontgrendelen, zoals bijvoorbeeld een glider. Het doel? Aan de drukte van de stad ontsnappen. De wereld die zich boven de wolken openbaart is een fijne bijkomstigheid. Ik denk dat we deze behoefte allemaal wel eens hebben. Dat Valley Peaks er dan ook nog eens oogverblindend uitziet, maakt dat ik niet kan wachten om deze game te spelen na een lange werkdag.

Lorelei and the Laser Eyes

De beelden van deze game laten me voelen alsof ik in een bizarre film zit (denk: The Lost Highway). Je wordt opgeroepen door een excentrieke man om deel te nemen aan een project in een oud hotel ergens in Centraal-Europa. Wat volgt zijn surrealistische illusies die steeds gevaarlijker worden.

De game laat zich omschrijven als een niet-lineaire mysterie-puzzelgame. Elk opgelost raadsel leidt je ‘naar een beter begrip van het raadsel’. Het ziet er intrigerend uit en ik heb een vermoeden dat de game niet zozeer draait om het vinden van een antwoord, maar meer om het motief achter het project: wat is het doel van al die gekke illusies? En bovendien: wat is nog werkelijkheid? Lorelei and the Laser Eyes verschijnt 16 mei.

Europa

Zei iemand Zelda? Nee, maar de game Europa doet er alleen verdacht veel aan denken. Maar misschien ligt dat aan mij. In deze 3D-actie-platformgame ga je als de android Zee op onderzoek uit op een terraformed planet, tegen de achtergrond van een gevallen utopia. Beetje bij beetje kom je achter het verhaal van de laatste mens op aarde. Wat is er precies gebeurd?

Dit verhaal heeft niets met Zelda te maken, maar de look and feel van de game doen dit zeer zeker wel. Ergens heeft het ook wat weg van de Studio Ghibli animaties en de game Sky. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn. Het ziet er namelijk prachtig uit, maar het maakt het wel spannend of de game zich met verhaallijn alleen kan onderscheiden. Ik ben benieuwd wat jullie vinden – de demo van Europa is namelijk al beschikbaar voor de Nintendo Switch. De definitieve publicatiedatum laat nog even op zich wachten.

Stitch.

Cozy gamers unite! Borduren zonder ingewikkelde tutorials, materiaal inkopen en pijn in je pols, het kan nu met Stitch. op je Nintendo Switch. Voltooi hoepels in je eigen tempo, bepaal zelf de moeilijkheidsgraad en de grootte van je hoepel. Wacht je op de trein? Kies dan bijvoorbeeld een kleintje. Moet je even tot rust komen na een lange dag? Ga dan voor de grotere opties.

Je hoeft niet bang te zijn dat je er te snel doorheen bent, zoals bijvoorbeeld met een game als Unpacking! Er zijn namelijk wekelijkse hoepels, afgestemd op de actualiteit, die bovendien met leuke feitjes gepresenteerd worden. Neem bijvoorbeeld Internationale Vrouwendag: je kunt een speciale hoepel maken en leert meer over de achtergrond van die dag. Helemaal fantastisch: de game heeft hintfuncties en verschillende toegankelijkheidsopties, zoals een optie voor mensen die kleurenblind zijn. Ik kan niet wachten en dat hoeft gelukkig ook niet: Stitch. is nu al verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Duck Detective: The Secret Salami

We kregen een ieniemienie glimp van Duck Detective in de Nintendo Indie World Showcase. Maar zeg ‘eenden’, ‘salami’ en ‘detective’ en ik ben verkocht. Zet je de-duck-tion skills in: interview verdachten, zoek naar verborgen bewijs en los dit narratieve mysterie op. Duck Detective: The Secret Salami verschijnt 23 mei 2024 en won vorig jaar de Wholesome Snack-awards 2023 tijdens The Game Awards.


Welke indie heeft jouw aandacht getrokken tijdens de Indie World Showcase? Laat het weten in de reacties!

Geschreven door

Esther Bolt

Redacteur sinds maart 2020. Esther leest meer boeken dan de rest van de redactie bij elkaar. Al zou ze die boeken zo opgeven als er daardoor een nieuwe Splinter Cell komt.

Deel dit artikel