Ubisoft gaat extreem met Riders Republic

Preview
Kevin Rombouts op 7 juli 2021
Ubisoft gaat extreem met Riders Republic

De natuurlijke evolutie van Steep?

Wie fan is van extreme sports, heeft de afgelopen jaar maar weinig keus gehad als het aankomt op games. Rondom SSX is het al jaren stil en ook andere grote ontwikkelaars doen relatief weinig met het genre, met als meest recente poging Ubisoft’s Steep. Het lijkt vooral de indie-hoek die met games als Descenders en Carve Snowboarding het genre in leven probeert te houden. Dit jaar probeert Ubisoft het opnieuw met Riders Republic, wat steeds meer op een evolutie van Steep begint te lijken.

In 2016 zette Ubisoft al duidelijk de eerste stappen richting de extreme sports, waarbij het motto relatief duidelijk was: geef spelers een berg en laat ze daarna lekker zelf bepalen wat ze doen. Of je nu zin had in skieën, snowboarden, paragliden of van een berg af duiken in je wingsuit, het was jouw keuze. Deze filosofie lijkt doorgezet te worden in Riders Republic.

De releasedatum van Riders Republic

Er wordt al eventjes gewerkt aan Riders Republic door Ubisoft Annecy. Toch moesten we tot het Ubisoft Forward-evenement van september 2020 wachten voordat we een eerste blik op Riders Republic kregen. Sinds het Ubisoft Forward-evenement van afgelopen juni weten we dat de game nog dit jaar in de winkels zal liggen, om precies te zijn vanaf 2 september.

In de tussentijd kunnen spelers nog verschillende bèta’s verwachten om de game te testen op alle platformen. Wanneer deze bèta’s precies gaan beginnen is nog onduidelijk, maar fans kunnen zich nu inschrijven voor hun platform naar keuze: Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S of Stadia.

Speel zoals jij wilt

Zoals al eerder aangegeven is de vrije filosofie van Riders Republic niet nieuw voor Ubisoft Annecy. In hun eerste titel als lead developers kregen spelers in Steep al de vrijheid om zelf te bepalen hoe ze aan de slag gingen. Deze trend zet zich voort in Riders Republic. Tijdens de carrière-modus van de game kunnen spelers kiezen om aan zes verschillende sporten deel te nemen met daarin ieder hun eigen progressiepad en toernooien.

Mocht je dus echt helemaal niets met wingsuits hebben, dan kun je die volledig links laten liggen. Naast wingsuits zal de game spelers ook raket-wingsuits, freestyle fietsen, fietsraces, freestyle skiën en ski-races aanbieden. Daarbij zullen ski- en snowboard-evenementen net als in Steep overlappen, zodat je zelf kunt kiezen welke van de twee lat-sporten jouw voorkeur heeft.

[image_with_animation image_url=”36927″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Een samensmelting van de Amerikaanse natuur

Om complete vrijheid aan de spelers te bieden, moet er natuurlijk wel een speeltuin zijn om in aan de slag te gaan. In dit geval heeft Ubisoft Annecy ervoor gekozen om zeven van de meest spectaculaire Amerikaanse natuurparken te pakken en ze samen te proppen in één grote open wereld. Daarbij kunnen spelers Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia Park, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain en Grand Teton aandoen.

Het voordeel van deze verschillende parken is dat je ook een diverse mix aan omgevingen krijgt. Zo zijn er de sneeuwpistes op Mammoth Mountain om de ski’s onder te binden, terwijl je in Sequoia Park op je mountainbike tussen de enorme bomen kunt scheuren. Het moet allemaal bijdragen aan een lekkere afwisseling aan natuur en evenementen.

De gameplay van Riders Republic

Daarbij draait alles wat je doet in Riders Republic vooral om lol hebben. Of je nu aan je carrière werkt, de omgevingen wilt verkennen of de strijd aan wilt gaan met andere waaghalzen: de game moet het in een druk op de knop mogelijk maken. Dat wil niet zeggen dat je niet naar een doel werkt, want alles wat je doet in de game draagt bij aan je ervaring en dus aan je progressie.

Naast dat het maken van progressie nieuwe outfits en cosmetische items vrij zal geven, krijg je ook toegang tot nieuwe gear en evenementen. Zaken die voor de verandering niet van fictieve merken af komen, maar ondersteuning krijgen van de echte namen uit deze wereld. Zo zal je deel kunnen nemen aan de UCI Mountain Bike World Cup, Red Bull Rampage en X Games, maar ook gear kunnen verdienen van namen als Burton, Rossignol en Salomon.

Met zijn allen naar beneden denderen

De nieuwe generatie consoles biedt spelers natuurlijk niet alleen meer pracht en praal, het maakt ook zaken mogelijk die voorheen simpelweg niet te bereiken waren. In het geval van Riders Republic zal dat het aantal spelers zijn die deel kunnen nemen aan online evenementen. Zo wordt het mogelijk om op Windows, de PlayStation 5 en Xbox Series X/S met maximaal 50 spelers een berg af te denderen tijdens de massa-races.

Andere voordelen die de game gaat bieden op de nieuwe consoles zijn 60 frames per seconde in upscaled 4K-resoluties met HDR ondersteuning. Daarnaast biedt de game cross-progressie, zodat je ongeacht je platform gemakkelijk verder kunt spelen, en cross-play, zodat je met vrienden op ieder platform aan de slag kunt gaan. Daarnaast biedt de game gratis upgrades aan, mocht je eerst op de PlayStation 4 beginnen en later de sprong naar de PS5 maken – of een vergelijkbare stap aan Microsoft’s kant.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De trailers van Riders Republic

Benieuwd geworden naar Riders Republic? Bekijk dan hier alle trailers voor de game:

Deel dit artikel