Marvel’s Guardians of the Galaxy

Preview
Bouke Siebesma op 7 oktober 2021
Marvel’s Guardians of the Galaxy

Chaos tot aan de sterren, en daar voorbij

Er zijn op dit moment weinig mediabedrijven zo populair als Marvel Studios. Elke strip, film en serie wordt verslonden door hun trouwe, schare fans. Het is dan ook begrijpelijk dat ze hun repertoire verder uit proberen te breiden door middel van videogames. Hun eerste poging met Marvel Avengers van Square Enix werd echter alles behalve goed ontvangen. Daarom is het nog maar de vraag of Marvel’s Guardians of the Galaxy beter zal gedijen.

De Guardians of the Galaxy-game werd voor het eerst bekend gemaakt in januari 2017 toen de samenwerking tussen Marvel en Square Enix bekend werd gemaakt. Square Enix heeft meerdere ontwikkelaars onder zich en in tegenstelling tot de door Crystal Dynamics-ontwikkelde Marvel Avengers, is de Guardians-game ontwikkeld door Eidos-Montréal.

De releasedatum van Guardians of the Galaxy

Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op Marvel’s Guardians of the Galaxy, want vanaf 26 oktober 2021 kunnen we er al mee aan de slag op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows en als cloud-based game op de Switch. Dit laatste betekent dat je de game naar je Switch kunt streamen. De ontwikkelaars hebben al aangekondigd dat er geen uitbreidingen noch microtransacties komen.

Guardians of the Galaxy en Marvel

Belangrijk om te weten is dat de game geen deel uitmaakt van de Marvel Cinematic Universe (MCU). Je favoriete helden lijken en klinken dus net wat anders. Toch is er extra moeite gedaan om de toon en karakterisaties van de Guardians zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de James Gunn-films. Het is interessant om te aanschouwen of Marvel deze strategie ook zal toepassen op hun vele andere superhelden.   

[image_with_animation image_url=”38435″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

De eindeloze ruimte van de ruimte

Marvel’s Guardians of the Galaxy speelt zich af in een ruimte universum dat in puin ligt door een immense galactische oorlog. Peter Quill ziet hierdoor een gemakkelijke kans om wat geld te verdienen en begint zo  zijn reis door dit universum. Het is nog onbekend welke locaties precies bezocht gaan worden, maar de trailers laten tot nu toe al een groot scala aan planeten en ruimtestations zien.

Een andere belangrijke locatie in de game waar we wel meer over weten is de Melano, het ruimteschip van de Guardians. Het lijkt erop dat het dezelfde functie gaat hebben als de Normandy in de Mass Effect-serie. Hierop kun je met je mede-Guardians praten en je relaties met hun verbeteren.

De gameplay van Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is een action-adventure game. Het heeft een gezonde balans tussen rollenspel elementen en gevechten. Interessant is dat de gesprekken die je voert en de relaties die je opbouwt invloed hebben op de gevechten.
Het vechtsysteem is een mix tussen een third person shooter en de Final Fantasy remake. Hoewel je altijd speelt als Star-Lord betekent dit niet dat je geen controle hebt over de andere Guardians. Tijdens gevechten kun je je team bevelen geven om bijvoorbeeld een specifieke vijand aan te vallen of een speciale aanval te doen. Je kunt meerdere van deze bevelen tegelijk geven en daarmee combos creëren.
Naast de gevechten op de grond heb je in Guardians of the Galaxy ook de mogelijkheid om de Melano te besturen en ruimtegevechten aan te gaan. Het is nog onbekend hoe vaak deze gevechten zullen gebeuren en of het uiteindelijk echt deel zal uitmaken van de kern-gameplay.

[image_with_animation image_url=”38434″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Speel als Star-Lord

Als Star-Lord zelf heb je twee pistolen met eindeloze munitie. Dit betekent dat je nooit hoeft te herladen, maar dit maakt je niet onfeilbaar: je wapens kunnen namelijk oververhitten. Dit systeem lijkt erg op de wapens uit de EA Star Wars Battlefront-games.

Je wapens hebben vier verschillende munitie types: ijs, wind, bliksem en vuur, waarbij elk van deze types weer speciale effecten hebben. Met ijskogels kun je bijvoorbeeld vijanden verslomen of compleet bevriezen. Met een simpele druk op de knop kun je het munitietype omwisselen en de verschillende effecten met elkaar laten combineren.

De trailers van Guardians of the Galaxy

Nieuwsgierig geworden naar Guardians of the Galaxy? We hebben de trailers voor je alvast op een rijtje gezet:

Deel dit artikel