Dit weten we van Marvel’s Avengers

Vooruitblik
Jordy Nieuwenhuis op 5 augustus 2020
Dit weten we van Marvel’s Avengers

With great power...

Dit zou het jaar moeten zijn dat fase vier ging beginnen voor de Marvel Cinematic Universe (MCU), maar door omstandigheden is dit niet het geval. Wat er wel binnenkort aan zit te komen, is Marvel’s Avengers. Dus je staat dit jaar toch niet helemaal droog op het gebied van Marvel.

De game werd voor het eerst aangekondigd in januari 2017 als The Avengers Project. Nu drie jaar later is het nog maar een maandje wachten tot de game uitkomt. Marvel’s Avengers is ontwikkeld door Crystal Dynamics in samenwerking met Eidos Montreal en wordt uitgegeven door Square Enix.

De releasedatum van Marvel’s Avengers

Het originele plan was om de Marvel’s Avengers op 15 mei 2020 uit te brengen, helaas is er besloten om de release uit te stellen naar 4 september om de game nog iets meer op te poetsen. Voor een lange tijd was de game alleen speelbaar op evenementen. In augustus komt daar echter verandering in in de vorm van een beta waarmee je zelf aan de slag mag. 

In het weekend van 7-9 augustus is er een closed beta voor de PlayStation 4 voor diegene die de game al gepreordered hebben. Het volgende weekend (14-16 augustus) is de beta voor iedereen speelbaar op de PlayStation 4 en is er een closed beta voor de pc en Xbox. In het laatste beta weekend van 21-23 augustus kan iedereen op ieder platform er mee aan de slag.

A-Day was pas het begin

Dat de wereld van Marvel uit vele verhalen bestaat is ondertussen wel bekend. Voor Marvel’s Avengers is er gekozen voor een origineel verhaal wat nog niet eerder is verteld. De game begint op A(vengers) Day, een nieuwe feestdag om de helden van de Avengers te eren. Tijdens deze dag vindt er een aanval plaats waardoor een groot deel van de stad wordt vernietigd en de Avengers krijgen de schuld. Het verhaal springt daarna naar vijf jaar later, wanneer de Avengers uit elkaar zijn. Er is een nieuwe organisatie die de taken van de Avengers heeft overgenomen, namelijk Advanced Idea Mechanics of korter gezegd A.I.M. Deze organisatie is alleen niet helemaal vertrouwen. De Avengers zullen dus wel weer bij elkaar moeten komen.

Overal op de wereld bevinden zich missies en ze zitten dus niet vast aan één continent. Zo zijn er verschillende missies in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en China. Vanuit de hub kies je met welke missie je aan de slag wilt gaan, je kunt helaas niet vrij rondvliegen of lopen in de wereld. Marvel’s Avengers is een verhaal gedreven game en elke missie diept wel één of meer van de personages uit. 

De voicecast van de Marvel’s Avengers is ook zeker niet mis. Wat bekende namen zijn toch wel Troy Baker als de Hulk (Joel The Last of Us), Nolan North als Tony Stark (Nathan Drake Uncharted). Als je fan bent van Critical Role dan zul je misschien ook wel Laura Bailey als Natasha Romanoff (Abby The Last of Us Part 2) en Travis Willingham (Roy Mustang Full Metal Alchemist) als Thor herkennen aan de stemmen.

De gameplay van Marvel’s Avengers

Marvel’s Avengers is een third person action adventure die je kan spelen in een offline singleplayer of online multiplayer, met tot maximaal vier spelers in bepaalde stukken van de game. Als je favoriete helden Captain America, Thor, Black Widow, Iron Man, Ms. Marvel en de Hulk mag je de vijand een kopje kleiner. Zij het door ze plat te stampen als de Hulk of van een afstand te desintegreren met de lasers van Iron Man.

In het begin van de game zul je misschien nog niet zoveel combo’s hebben om je vijanden mee te verslaan, maar gaandeweg kun je de personages upgraden waardoor ze beter worden in wat ze doen. Daarnaast is de uitrusting van je personage ook van belang. Door de game heen kun je nieuwe onderdelen verzamelen die bijdragen aan de kracht van je held. Door de grote hoeveelheid verschillende uitrusting die je kan verzamelen zullen jouw helden niet hetzelfde zijn als die van andere spelers.

Warzones in je eentje of online

Merendeel van de game zul je hoogstwaarschijnlijk in je eentje gaan spelen gezien de hoeveelheid verhalende missies die in de game verwerkt zitten. Wat je wel met andere spelers kunt doen zijn Warzones, dit zijn missies die je met tot maximaal vier personen samen kunt spelen. Je werkt samen met je teamgenoten en kunt ook samen finishers doen om de vijanden sneller en makkelijker af te maken. Je kunt er zelf voor kiezen of je dit online wilt doen of offline. Doe je het offline, dan krijg je een AI die je gaat helpen tijdens deze missies.

Het is al bevestigd dat Marvel’s Avengers een gratis upgrade gaat krijgen als de PlayStation 5 en Xbox X Series eenmaal zijn uitgekomen. De ontwikkelaars voegen ook nog extra speelbare personages en missies post-launch toe die dan gratis beschikbaar worden gesteld. De eerste is hiervan al bekend, namelijk Hawkeye. Er is wel een aanwezigheid van micro transacties waarmee cosmetische spullen gekocht kunnen worden.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel