Kirby and the Forgotten Land klinkt in elk opzicht groter

Vooruitblik
David Dijkhuis op 22 januari 2022
Kirby and the Forgotten Land klinkt in elk opzicht groter

Laat de 2D-comfortzone achter je!

In het begin van het jaar kijken we altijd vooruit naar een nabije toekomst waarin een hoop nieuws te verkennen valt. Onze favoriete universums worden ook dit jaar verder uitgewerkt om ons in nieuwe verhalen mee te nemen en ons op te laten gaan in hun magische werelden. Kirby neemt ons na een paar jaar weer eens mee naar nieuwe uithoeken van zijn wereld. Tijd voor een vooruitblik op een ontdekkingsreis door een vergeten land!

Fans van Kirby hebben een tijdje moeten wachten op een nieuwe main-series release. Als sinds de lange wachttijd tussen Kirby: Squeak Squad en Kirby’s Return to Dreamland hebben fans van de roze puffball niet zo lang hoeven wachten op een nieuwe release. Tot Nintendo vorig september fans verraste door een trailer van een gloednieuw Kirby-spel de wereld in te slingeren, waar liefhebbers niet lang op zouden hoeven te wachten. Al in maart kunnen spelers met Kirby een vreemd land vol mysterie gaan verkennen.

Waar gaat Kirby and the Forgotten Land over?

Van het verhaal van Kirby and the Forgotten Land weten we weinig meer dan flarden. Kirby lijkt het zelf ook niet echt te weten. Kirby spoelt aan in een nieuwe, verlaten en vergeten wereld. In Dream Land zijn we niet meer – misschien niet eens op Kirby’s thuisplaneet Popstar. In plaats daarvan speelt het spel zich af in een setting vol overgroeide wolkenkrabbers, winkelcentra en pretparken. Je zou de mensen er zo tussen verwachten, maar van bevolking ontbreekt schijnbaar ieder spoor.

Natuurlijk teaset Nintendo nét genoeg om de speculaties rondom de nieuwe wereld en de personages erin weelderig te laten tieren. De verhoudingen in dit spel liggen anders dan in voorgaande spellen. De Waddle-Dee zijn dit keer niet de schattige vijand. Kirby moet ze juist redden van het nieuwe “Beast Pack.” Wie dat zijn, wat hun plannen zijn en waarom ze een hekel aan Kirby lijken te hebben is nog een raadsel.

Gelukkig krijgt Kirby wel hulp: een bruisend dorp vol Waddle-Dee’s waar hij altijd op terug kan vallen en een vliegende chinchilla genaamd Elfilin. De wereld waar Kirby in wordt geslingerd is niet alleen maar nieuw wat het verhaal betreft, maar het is ook Kirby’s eerste volop 3-dimensionale main-series avontuur.

Wat weten we al van Kirby and the Forgotten Land?

Zoals gezegd speelt het spel zich af in een gloednieuwe wereld, die te verkennen is in 3D. De bewegingsvrijheid in dit spel wordt hoe dan ook groter dan ooit te voren, al weten we nog niet precies hoe groot die vrijheid gaat zijn. Wordt het meer een Super Mario 3D World of een Super Mario Odyssey? De bewegingen gaan in ieder geval invloed hebben op hoe Kirby zich kan verplaatsen in de wereld. Denk aan de obstakels die hij kan beklimmen, hoe ver hij kan vliegen en welk bereik de copy abilities hebben.

Over copy abilities gesproken: de klassiekers zijn ook hier van de partij, zoals Sword, Fire en Cutter. Er zijn ook nieuwe vaardigheden te absorberen, zoals Drill, waarbij Kirby ondergronds vijanden kan aanvallen, en Ranger, waarbij hij een enorm vuurwapen in zijn handen krijgt. Er zijn nieuwe vijanden te overwinnen, zoals een schattig uitziend vosachtig beest en een enorme gorilla, maar ook klassieke tegenstanders zoals Meta Knight keren terug. Als we het toch over terugkeren hebben, ook Kirby’s oude kompaan Bandana Waddle Dee keert terug in de multiplayer-modus.

Waarom kijken we ernaar uit?

Mijn hype voor dit spel zit hem met name in de 3D en de mogelijkheden van de wereld om die te verkennen. Kirby krijgt een kans om op volledig nieuwe wijze met de wereld om hem heen om te gaan. Het spel breekt het universum van Kirby eigenlijk met een sloopkogel open. Spelers krijgen de optie om elke hoek van een gedetailleerde wereld te gaan verkennen met Kirby, vijanden op nieuwe manieren aan te vallen of juist te ontwijken. Kirby and the Forgotten Land klinkt in elk opzicht groter.

Met de soepele bewegingen die de trailers beloven kan ik weinig anders dan enthousiast zijn over dit spel, alleen al omdat spelers de wereld kunnen gaan verkennen met een vriend. De setting en opties van het spel halen Kirby uit zijn comfortzone, waardoor ik alleen maar enthousiaster raak om te gaan verkennen wat er in het Vergeten Land nu werkelijk gaande is.

[image_with_animation image_url=”39306″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

“Het spel breekt het universum van Kirby eigenlijk met een sloopkogel open.”

Kirby and the Forgotten Land verschijnt op 25 maart 2022 op de Nintendo Switch. Tot dan hebben we nog ruim de tijd om onze verwachtingen te koesteren voor wat het spel precies in petto heeft. Kijk jij uit naar Kirby and the Forgotten Land? Laat het ons weten in de reacties.

Of heb je na al dat lezen over verkennen ook zin gekregen om verder te verkennen wat 2022 in petto heeft? Bekijk dan onze andere artikelen in dit dossier!

Deel dit artikel