Duik verder in de Noorse mythologie met Dawn of Ragnarök

Vooruitblik
Bouke Siebesma op 27 januari 2022
Duik verder in de Noorse mythologie met Dawn of Ragnarök

Kruip terug in de huid van Odin

Hoewel de eerste maand van 2022 al bijna in het verleden ligt, is er  dit jaar nog genoeg om naar uit te kijken. Daarom blikken we bij Pixel Vault vooruit op al het moois dat dit jaar brengt. Zelf kan ik niet wachten op de nieuwe DLC van Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök. Dit avontuur kun je aangaan op 10 maart 2022.

De laatste drie Assassin’s Creed games vormde een trilogie waarbij telkens twee DLC’s inbegrepen zaten. Bij Origins en Odyssey ging de tweede DLC over de desbetreffende mythologie, maar Valhalla doorbrak dit patroon. Hier maakte de mythologie al een belangrijk deel uit van de game en ging je in de tweede DLC naar Francia om Parijs te belegeren. Hoewel dit zeker geen zure appel was, merkte ik wel dat ik een DLC miste die zich geheel bezig hield met de Noorse mythologie. Deze wens komt nu uit met Dawn of Ragnarök.

Waar gaat Dawn of Ragnarök over?

In Dawn of Ragnarök kruipt Eivor opnieuw in de huid van de Noorse oppergod Odin. Zijn zoon Baldr is gevangengenomen en het is aan jou om hem uit de klauwen van de vuurreus Surtr te redden. Hiervoor zul je moeten afreizen naar het dwergenrijk Svartalfheim. Daar wachten nieuwe vijanden op je, maar ook nieuwe krachten en een geheel nieuw avontuur. 

Het is voor het eerst dat Ubisoft zoiets dergelijks op deze schaal onderneemt. De vraag is dan ook of we Dawn of Ragnarök moeten beschouwen als DLC of als Expansion. Volgens Ubisoft zal de DLC ongeveer de lengte hebben van Assassin’s Creed Origins, wat geenszins een kleine game te noemen valt. Alles lijkt er dus op dat dit niet zomaar een DLC gaat zijn.

Wat weten we al van Dawn of Ragnarök?

Ubisoft heeft tot nu toe nog niet veel weggegeven over Dawn of Ragnarök. Buiten de reveal trailer en een aantal korte interviews is er nog weinig informatie beschikbaar. Elementen die echter al wel bekend zijn laten van vele fans het hart sneller kloppen. Zo lijkt het erop dat de nieuwe krachten waarover Odin zal beschikken hem de mogelijkheid geven om te veranderen in een vogel en kan hij teleporteren door middel van pijlen.

[image_with_animation image_url=”39387″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom kijken we er naar uit?

Ik heb persoonlijk erg gemengde gevoelens over Assassin’s Creed Valhalla. Ik heb de game met veel plezier gespeeld maar de DLC’s waren op verschillende fronten teleurstellend. Als ik nu naar Dawn of Ragnarök kijk, is teleurstellend wel het laatste woord dat ik in mijn mond wil nemen.

De wereld van Svartalfheim ziet er adembenemend uit en de nieuwe krachten waar Odin over zal beschikken lijken precies de vernieuwingen te brengen die misten in de andere DLC’s. Daarnaast sta ik te springen om weer naar de mythische werelden van de Noorse mythologie te reizen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Het duurt nog minder dan twee maanden voordat we met Dawn of Ragnarök aan de slag kunnen. Kun je ook niet wachten op Dawn of Ragnarök? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit artikel