Snelheid van het geluid

Songs of Silence-Kickstarter behaalt doel binnen zeven uur tijd

Afgelopen jaar bezochten we de booth van Chimera Entertainment op gamescom. De Duitse ontwikkelaar werkte voorheen met name aan MMO’s en puzzelgames, maar slaat met Songs of Silence de weg van de 4X-strategiegames in. Het voorproefje dat we op gamescom kregen smaakte mede door de prachtige stijl en de interessante mechanics naar meer.

In augustus werd ons al verteld dat de game dit jaar zou verschijnen, maar meer nieuws liet nog wat langer op zich wachten. Chimera Entertainment maakte recentelijk bekend dat er een Kickstarter zou volgen. Niet om de game in het geheel te bewerkstelligen, maar om net de puntjes op de i te kunnen zetten en het spel van mooie extra’s te kunnen voorzien.

Op 26 maart verscheen de Kickstarter, en op diezelfde dag kon de ontwikkelaar het eerste doel van 23.000 euro al afstrepen – dat was in minder dan zeven uur tijd al bereikt, laat het bedrijf op LinkedIn weten. Ondertussen – slechts enkele dagen later – staat de teller over de 50.000 euro.

Bij de pledges vanaf 35 euro zit een game key inbegrepen. Heb je er meer dan dat voor over, dan kun je ook voor een tier kiezen waarbij je bijvoorbeeld iets of iemand in de game een naam mag geven. Liever eerst even kijken wat je kunt verwachten? Check dan de demo op Steam, of bekijk de trailer hieronder.

KORT

Geschreven door

Maxime Buitenhuis

Hoofdredacteur sinds april 2020. Het enige nadeel aan Maxime als hoofdredacteur is dat ze minder tijd heeft om haar goede takes over Eurovisie en Star Wars op papier te zetten.