Wie missen wij nog in Smash Ultimate?

Rondje redactie
Pixel Vault op 11 februari 2020
Wie missen wij nog in Smash Ultimate?

Dat wordt vechten om de vechters

Het is eindelijk zover: de eerste Fighters Pass van Smash Ultimate is van A tot Z onthuld en uitgebracht. Na publieksfavorieten zoals Joker uit Persona 5 en The Hero uit Dragon Quest, staat nu ook de enigszins controversiële Fire Emblem-afgezant Byleth te popelen om een paar gamehelden de lucht in te slaan.

Nu de eerste Fighters Pass rond is, begint het hele circus weer opnieuw. De tweede Fighters Pass belooft namelijk nóg zes karakters uit te nodigen voor de kleurrijke knokpartij. Die zes felbegeerde plekken op het erepodium van Nintendo maken nogal wat los bij de fans; er wordt wereldwijd met een vurige passie gediscussieerd over de talloze kandidaten. Wij dragen daar – als gamers van het eerste uur – natuurlijk met alle liefde een steentje aan bij. Daarom vragen we de redactie: wie verdient er een plekje in de tweede Fighters Pass?

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”32″]

Ivo

[image_with_animation image_url=”27286″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Als ik persoonlijk terugblik op de eerste Fighters Pass, is er eigenlijk maar één woord dat de lading dekt: ‘meh’. Het zijn vijf interessante karakters uit vijf uiteenlopende franchises, maar helaas zijn al die franchises stuk voor stuk aan mij voorbijgegaan. Sterker nog: Banjo-Kazooie en Terry Bogard beleefden hun hoogtepunt al voordat ik überhaupt geboren was. Ach, wel lief van Sakurai dat hij ook aan de bejaarden denkt.

Alle gekheid op een stokje, je zult vast begrijpen dat de tweede Pass weer een beetje perspectief biedt; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het roster van Smash Ultimate is uiteraard legendarisch, maar inmiddels ook wel een beetje uit balans. Zo verdient The Legend of Zelda – als een van Nintendo’s absolute bestsellers – nog wel een karakter of twee. Geen zorgen, ik doel echt niet op een vierde versie van Link. Ik zie zelf liever de mysterieuze Impa, de lachwekkende Tingle of de interessante nieuweling Urbosa in de Pass verschijnen.

Ook qua third-party liggen de kansen voor het oprapen. Zo zou Nintendo de release van Hollow Knight: Silksong flink kunnen promoten door Hornet toe te voegen. Eigenlijk zijn de opties eindeloos. Zeg nou zelf: zou het niet hilarisch zijn om de koks uit Overcooked hun competitie in de pan te zien hakken?

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”32″]

Kevin

De belediging van Ivo aan het adres van Persona- en Banjo-fans terzijde was Nintendo’s eerste Fighters Pass niet mega-spectaculair te noemen. Er zijn zeker nog tal van opties om de tweede versie wat meer flair te geven door eens naar wat andere series te kijken, zowel binnen als buiten Nintendo’s rooskleurige achtertuin.

Als we binnen Nintendo’s eigen platformen kijken, dan zou Rex (en mogelijk Pyra) geen gekke toevoeging zijn aan het ensemble van vechters. De hoofdpersonages van Xenoblade Chronicles 2 passen prima in het rijtje vechtersbazen en kunnen als duo weer wat leven in de brouwerij brengen. Immers hebben we nu alleen de Ice Climbers en het Duck Hunt-duo als tweetallen en heel eerlijk: beide zijn het belachelijke toevoegingen.

Op het spectrum van compleet onrealistische ideeën ligt Jak van de Jak & Daxter-serie nog voorbij het punt van ‘gaat nooit gebeuren’, maar een fan mag toch hopen. Zowel vaardig in het gebruik van zijn vuisten als het gebruik van wapens, zou Jak een prima toevoeging vormen aan het knettergekke zooitje dat nu Super Smash Bros. vormt. Gooi daar het sarcastische commentaar van Daxter bij in de mix en je hebt weer eens wat nieuw geluid in de serie. We zullen het waarschijnlijk nooit zien gebeuren, aangezien Sony zo nodig een Super Smash-kloon moest maken, maar we weten allemaal hoe dat eindigde: in de budgetbak.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”32″]

Robert

[image_with_animation image_url=”18779″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Ik begreep eerlijk gezegd niet helemaal waar alle commotie om te doen was. De laatste keer dat ik Super Smash Bros. aanraakte was het namelijk nog 2019, hingen er blaadjes aan de bomen en had ik nog nooit van een Fighters Pass gehoord. Uiteraard ga ik geen bijdrage leveren aan een rondje redactie zonder eerst even research te doen, dus ik heb de game maar weer eens opgestart. Wat ik daar ontdekte, was behoorlijk schokkend, ik kan niet anders zeggen. 

Nintendo blijkt namelijk de microtransacties omarmd te hebben en ze tot een nieuw hoogtepunt hebben willen drijven. Zo kost een personage 4,99 euro – al kun je dus ook de beruchte Fighters Pass kiezen van 24,99 euro, alsof het allemaal niets kost. Goed, ik zal er niet te veel over uitwijden, omdat iedereen dit al weet en dus (terecht!) laaiend is. 

Als ik dan toch een aantal personages moet bedenken waarvoor ik bereid zou zijn om grof geld neer te leggen, kom ik al snel bij Pokémon uit. Het leek mij wel tof om bijvoorbeeld een Greninja in de game te hebben, want elke keer met Pikachu spelen wordt ook wat saai. Alleen blijkt Greninja er al in te zitten; ik heb hem alleen nog niet vrijgespeeld. Dat ga ik dus denk ik eerst maar doen en dan kom ik hierop terug. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”32″]

Rebecca

[image_with_animation image_url=”13564″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Ik wist dat er een moment zou komen waarop mijn talenten tot hun recht zouden komen: ik kan namelijk wel tig nieuwe personages bedenken! Nee, dat is een grapje natuurlijk, maar ik moet zeggen dat ik vind dat ik wel wat origineler ben dan Nintendo qua suggesties voor mijn favoriete fighter.

Nu moet ik wel zeggen dat Nintendo een van mijn grootste wensen al in vervulling heeft laten gaan: het toevoegen van Banjo-Kazooie. Als je had gezien hoe ik reageerde, had je nog steeds last van je oren gehad. Toch kan ik er zo nog wel een paar bedenken. Ik zou het heel erg tof vinden als Neku Sakuraba van The World Ends With You toegevoegd zou worden: een stoere mooiboy die gek is van muziek. Ik zie al wat prachtige muzikale aanvallen voor me.

Maar mijn mooiste toevoeging komt nog, want hoe fantastisch zou het zijn om met Professor Layton te vechten? Een zelfvoldaan vingertje richting de vijand of hem op zijn harses rammen met een half opgeloste sudoku. Van mij mag het, dan zal het voor het eerst zijn dat ik voor DLC geld naar Nintendo gooi.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”32″]

Tim

[image_with_animation image_url=”18518″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Voordat ik hier mijn mening over Smash-personages uiteen ga zetten, moet ik één ding duidelijk maken: ik ben zelf helemaal niet in het bezit van een Nintendo Switch, laat staan een kopie van Super Smash Bros. Ultimate. Weerhoudt mij dat ervan een mening te hebben over welke personages er naar de game moeten komen? Ik dacht het niet!

Er is namelijk één personage waarvan ik al sinds de release van Ultimate hoop dat hij zijn opwachting in de game zal maken. De belangrijkste reden daarvoor is dat het mij prachtig lijkt om een personage uit deze duistere franchise te zien verschijnen in de kleurrijke wereld van Nintendo. Daarbij zou de toevoeging van dit personage mijn keuzestress aanzienlijk verminderen, de volgende keer dat ik bij vrienden op de bank Smash speel. 

Ik heb het hier over de altijd behulpzame, zonaanbiddende ridder Solaire of Astora uit de Dark Souls-franchise. Nu lijkt het misschien wat vergezocht om een personage uit Dark Souls in Smash te willen zien, maar schijn bedriegt. Sinds Dark Souls ook voor de Switch uit is, heeft Solaire namelijk een heuse amiibo. Een opwachting in Super Smash Bros. lijkt mij dan ook een volledig logische volgende stap. Praise the sun!

Deel dit artikel