Alles wat je moet weten over de Pokémon Sword en Shield Expansion Pass

Achtergrond
Stan van der Burg op 21 mei 2020
Alles wat je moet weten over de Pokémon Sword en Shield Expansion Pass

Zwaard, schild, harnas en koning

Pokémon Sword en Shield kwamen eind vorig jaar uit voor de Nintendo Switch en zijn de bestverkopende Pokémon RPG’s aller tijden. Nu veel gamers de verhaallijn doorlopen hebben en alle nieuwe Pokémon al wel gevangen hebben, vond Game Freak het tijd voor een uitbreiding. Deze Expansion Pass wordt in twee delen uitgebracht. Het eerste deel, The Isle of Armor, zal al in juni verschijnen.

We kennen Pokémon natuurlijk vooral van één ding, namelijk de Pokémon zelf. Voor veel gamers was het echter een teleurstelling dat het niet mogelijk was om alle 890 Pokémon in de game te bemachtigen. Game Freak wilde vooral de nieuwe Pokémon de kans geven in het licht te staan. Met de Expansion Pass wordt het mogelijk nieuwe gebieden te bezoeken en daar zowel oude als nieuwe Pokémon tegen te komen.

[image_with_animation image_url=”29238″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

The Isle of Armor

Zoals gezegd wordt de DLC in deze Expansion Pass in twee delen beschikbaar. Het eerste deel, The Isle of Armor, zal eind juni van dit jaar verschijnen en laat je afreizen naar een gelijknamig eiland aan de kust van Galar. Dit grote eiland bevat nieuwe omgevingen, waaronder stranden, bossen, moerassen, grotten en zandduinen. In deze gebieden kunnen we bekende Pokémon tegenkomen, waaronder Volcanion, Kingdra, Magnezone, Zorua, Chansey, Azurill, Dedenne en Lycanroc. Daarnaast worden andere Pokémon in een nieuw Galar-jasje gestoken, waaronder Slowpoke.

De nieuwe Pokémon van deze uitbreiding zijn Kubfu (Fighting) en zijn evolutie Urshifu. Deze legendarische Pokémon zal samen met jou op het eiland trainen onder toeziend oog van Mustard, de mentor van voormalig Champion Leon. Samen met Kubfu bevecht je een van twee torens: de Tower of Darkness en de Tower of Waters. De toren die je kiest, bepaalt uiteindelijk welke vechtstijl Kubfu’s evolutie Urshifu zal gebruiken: de Single Strike Style (Fighting/Dark) of de Rapid Strike Style (Fighting/Water).

[image_with_animation image_url=”29219″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

The Crown Tundra

Het tweede deel van de Expansion Pass is The Crown Tundra en zal in de herfst van dit jaar uitkomen. The Crown Tundra zal een bevroren gebied zijn, bewoond door mensen in kleine gemeenschappen en natuurlijk Pokémon. Denk hierbij aan Nidorino, Beldum, Aurorus, Cryogonal, Garchomp, Elekid, Sealeo en Crobat. In deze uitbreiding word jij aangewezen als hoofd van een onderzoeksgroep en ga je op onderzoek uit in het besneeuwde, bergachtige gebied waar je zelfs de Pokémon Dens van binnen kunt onderzoeken.

Ook The Crown Tundra bevat een nieuwe legendarische Pokémon, namelijk Calyrex (Psychic/Grass). Deze King Pokémon wordt gezien als de heerser over Galar in het verre verleden en is zeer intelligent. Hoe deze Pokémon in het verhaal van The Crown Tundra past, is nog niet bekend.

[image_with_animation image_url=”29214″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Overige features

Naast nieuwe gebieden en nieuwe Pokémon zijn er natuurlijk nog andere toevoegingen in deze Expansion Pass. Zo zal er voor beide gebieden een nieuwe Pokédex toegevoegd worden. Daarnaast worden er nieuwe kleren, accessoires en designs voor de League Card toegevoegd aan de game en komen we nieuwe Pokémon tegen in Max Raid Battles. Ook krijgen de starter Pokémon eindelijk een echte Gigantamax-vorm.

Verder zal The Isle of Armor nieuwe items toevoegen aan de game, waaronder de Exp. Charm om sneller je Pokémon te levelen. Ook zal het mogelijk zijn nieuwe moves te leren bij tutors die nog nooit eerder beschikbaar waren in de serie. Als laatste zal Restricted Sparring beschikbaar zijn, waarbij je het uitvecht met je tegenstander onder bepaalde regels, zoals het gebruiken van een bepaald type Pokémon. The Crown Tundra voegt een nieuwe co-op-modus toe, die het mogelijk maakt samen Pokémon Dens te onderzoeken, waarin het mogelijk is om legendarische Pokémon uit eerdere generaties tegen te komen.

De Expansion Pass is nu al te pre-orderen via de Nintendo eShop en kost €29,99. Als je de Expansion Pass vóór 31 augustus koopt, ontvang je de pet en maillot van Leon wanneer The Isle of Armor uitkomt. Let hier wel goed op: koop de Expansion Pass-versie die bij jouw versie van de game past! Koop dus de Pokémon Sword Expansion Pass als je Pokémon Sword hebt en andersom, anders werkt de uitbreiding niet!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel