Nieuwste Pokémon Presents vervult wensen

Opinie
Bianca van Steeg op 5 maart 2021
Nieuwste Pokémon Presents vervult wensen

Nieuwe avonturen in het vooruitzicht

Elk jaar in februari hebben Pokémon-fans een klein feestje: de verjaardag van Pokémon op 27 februari. Dit jaar was dat extra speciaal, omdat de franchise nu 25 jaar bestaat. Fans geven alleen geen cadeaus, maar krijgen die juist zelf op deze dag. Dit in de vorm van nieuws over de nieuwste aankomende games, via Pokémon Presents. De dag voor de officiële verjaardag werd dit uitgezonden.

De Presents-aflevering start met een ‘trip down memory lane’: we zien momenten uit elke game die is uitgebracht door de jaren heen voor elke bestaande console. Zowel de grote mainline games als de kleine tussendoortjes worden uitgelicht. Een perfecte manier om het enthousiasme op te starten en om ervoor te zorgen dat iedereen op springen staat.

Kiekjes maken

Het eerste wat we zien is een game waarvan we al wisten dat die snel zou komen, namelijk New Pokémon Snap. Deze remake van de originele Pokémon Snap uit 1999 werd aangekondigd in juni van 2020. In deze spin-off trek je erop uit met je camera naar de gebieden waar Pokémon in het wild leven, om deze te fotograferen voor onderzoek. Je reist dit gebied door in een wagentje op rails. Je foto’s worden aan het eind van elk avontuur beoordeeld door de professor aan de hand van specifieke criteria.

Ik moet toegeven dat ik voor deze game niet bepaald enthousiast ben. De originele Pokémon Snap kwam al uit voor mijn tijd en ik heb nooit een Nintendo 64 gehad, dus mijn ervaring daarmee bestaat alleen maar uit YouTube-filmpjes die ik ervan heb gezien. Ondanks mijn gebrek aan enthousiasme geef ik wel toe dat de game er netjes uitziet. De graphics zijn niet verkeerd en als speler krijg je de mogelijkheid om je foto’s naar eigen zin te bewerken. 

Daarnaast kun je ook de competitieve kant op, mits je een Switch Online-lidmaatschap hebt. Zowel in eigen taal als internationaal kun je proberen om in de verschillende categorieën de beste foto te maken die je kunt. Ook kun je je foto’s delen met iedereen, om te showen wat voor topfotograaf jij bent. 

New Pokémon Snap is nu beschikbaar om te pre-orderen en zal uitkomen op 30 april 2021 voor de Nintendo Switch.

De remakes waar iedereen op heeft zitten wachten

Het beeld wordt zwart. Het aftellen begint vanaf 2019, met mainline games die in elk jaar zijn uitgebracht. De teller stopt in 2007, en daarmee ook mijn hart voor een moment. We worden teruggebracht naar de eerste Pokémon-games voor de Nintendo DS: Diamond en Pearl. Het moment is daar: generatie vier in een nieuw jasje. De geruchten klopten. In 2021 mogen we opnieuw op avontuur in Sinnoh.

Mocht je iemand hebben horen gillen in omgeving Utrecht, sorry. Mijn avontuur met Pokémon begon destijds met Pokémon Diamond in de tijd dat ik nog geen idee had wat ik deed in de game en eigenlijk ook helemaal geen Engels kon. Ik kan daarom absoluut niet wachten om dit avontuur helemaal opnieuw mee te maken in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl op de Nintendo Switch. 

De eerste beelden brachten me wel even van mijn stuk en gaven zelfs een licht gevoel  van teleurstelling. Er is gekozen voor een chibi-achtige stijl buiten de gevechten om. Die stijl wordt gekenmerkt door kleine, schattige en gestileerde personages. De game ziet er daardoor heel anders uit dan Sword en Shield, terwijl ik juist hoopte op soortgelijke graphics aan deze twee games. Dit bederft de pret echter niet volledig. De animaties in gevechten zien er uit zoals we gewend zijn voor de Switch en ook is te zien dat ons personage door ondergrondse tunnels rent, wat een goede indicator is dat we weer mogen gaan graven. 

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zullen eind 2021 uitgebracht worden voor de Nintendo Switch. Vermoedelijk zal dat in november zijn, gezien Pokémon meestal rond deze tijd games uitbrengt. 

De geschiedenis van Sinnoh

Wat niemand echter kon verwachten, was dat er ons nóg een heel nieuw avontuur stond te wachten. Met Pokémon Legends: Arceus slaat Nintendo een nieuwe richting in. We gaan terug in de tijd, naar het begin van het ontstaan van Sinnoh. Naar een tijd waar Pokémon hun eigen ding deden in het wild en er nog geen Pokédex bestond. Een rondreizende professor geeft je je eerste Pokémon en daarmee begint je missie om Sinnoh’s eerste Pokédex in elkaar zetten. De drie starter Pokémon om uit te kiezen zijn allemaal uit verschillende regio’s voor de verandering. 

De beelden die we hebben kunnen zien maken me ontzettend enthousiast. De graphics zien er nog beter uit dan in Sword and Shield. Ook lijkt het erop dat er sprake is van een ander vangmechanisme: een die overeen lijkt te komen met het mechanisme uit de Let’s Go-games, maar dan net wat anders. In de open wereld richt je je Pokéballs op de rondlopende Pokémon die je wilt vangen, zonder eerst een gevecht aan te gaan. Je kunt echter wel nog gevechten aangaan om je eigen Pokémon te trainen.

De gameplay is anders dan in andere Pokémon-games. Je verzamelt geen gym badges en het ziet er zelfs naar uit dat er geen andere Pokémon-trainers zijn om tegen te vechten. Je reist volledig vrij rond door het landschap van Sinnoh om informatie te verzamelen over elke Pokémon die er te vinden is, om zo de allereerste Pokédex in elkaar te zetten. Ik sta nog niet helemaal te springen om deze game omdat we er zo weinig over weten, maar het concept en de graphics zien er goed uit, dus ik ben heel benieuwd.

Pokémon Legends: Arceus wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch in het begin van 2022. Nog ruim een jaar wachten dus.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Tot dusver alle aankondigingen van Pokémon. Heb jij zelf nog sterke meningen waarvan je staat te popelen om deze te delen? Laat het ons weten in de comments of via onze Discord

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel