Meer doodenge Pokémon voor jouw Halloween

Achtergrond
David Dijkhuis op 31 oktober 2021
Meer doodenge Pokémon voor jouw Halloween

Tien extra Pokémon die de rillingen over je lijf laten lopen

Een tijdje geleden gaven we je een lijst van schattige Pokémon met een duister verhaal toen we terugblikten op de serie voor de release van Pokémon Sword en Shield. Nu staan we op de vooravond van een nieuwe release in de achtste generatie, Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. Daarnaast is het Halloween: een perfect moment dus om te gaan kijken naar nóg tien Pokémon die je de stuipen op het lijf moeten jagen. Ik kan je alvast vertellen: Sword en Shield hebben een flinke bijdrage geleverd, zowel qua Pokémon als qua Pokédex-beschrijvingen.

Banette

[image_with_animation image_url=”38669″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

It’s a stuffed toy that was thrown away and became possessed, ever searching for the one who threw it away so it can exact its revenge.

– Pokémon Ultra Sun

Banette staat op menig lijst van engste Pokémon en niet zonder reden. De Pokémon bestaat volledig uit haat. De wreedlustige Banette is een levende pop, die altijd op zoek is om wraak te nemen op het kind dat het weggegooid heeft. Oja en het heeft een eeuwig dichtgeritste mond om te voorkomen dat de energie die erin zit ontsnapt. De Pokémon is in essentie een voodoo-nachtmerrie. Banettes vervloeken anderen door hun lichaam te gebruiken als voodoopop en er steken er vervolgens scherpe naalden in. Yikes.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Parasect

[image_with_animation image_url=”38670″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

It stays mostly in dark, damp places, the preference not of the bug, but of the big mushrooms on its back.

– Pokémon Heart Gold

Als er een Pokémon is die je laat denken dat Pokémon een zombie-apocalypse is, dan is het Parasect wel. Het insect met de ogen is namelijk niet hetgene dat de Pokémon bestuurt, dat is namelijk de paddenstoel die zich aan het lichaam vast heeft gemaakt. Parasect heeft geen eigen wil of eigen brein meer, maar dient als een dood lichaam voor de paddestoel. Als de paddestoel van het insect af komt, stopt Parasect met bewegen, aldus de Pokédex entry in Ultra Sun. Dus, eh, denk even twee keer na voordat je je Paras evolueert, want in essentie vermoord je je Pokémon.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Froslass

[image_with_animation image_url=”38671″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

After a woman met her end on a snowy mountain, her regrets lingered on. From them, this Pokémon was born. Its favorite food is frozen souls.

– Pokémon Sword

Ik hou van Froslass. Het ontwerp van de Pokémon is ziek en ze kan belachelijk goeie moves leren (Will-O-Wisp en Hex, ik heb er heel Pokémon Sword mee gecheased). Toch is het oppassen met deze Pokémon. Froslass is een zeer wrede en sadistische Pokémon. Volgens de Pokédex ontstond Froslass doordat een vrouw verdwaalde in de sneeuw en doodvroor. Ze jaagt op zowel Pokémon als mensen en als ze ze mooi vindt, bevriest ze ze en neemt ze hen mee naar haar hol. Oja: haar favoriete voedsel zijn de zielen van mannen. Niet genoeg? In de Pokédex entry van Ultra Moon staat dat wanneer deze Pokémon op je deur klopt, je niet open moet doen. Het is één ding dat een Pokémon op mensen jaagt in het wild. Het is een heel ander ding als ze die mensen actief opzoekt in hun huis!

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Absol

[image_with_animation image_url=”38672″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Every time Absol appears before people, it is followed by a disaster such as an earthquake or a tidal wave. As a result, it came to be known as the disaster Pokémon.

– Pokémon Ruby

Hoe verfrissend, eindelijk een Pokémon die niet gemaakt is van nightmare fuel, zoals een bezeten pop, een zombie-insect of een zielverslinder. Absol is eerder tragisch dan eng, maar dat maakt het niet minder creepy. De Pokémon is namelijk in staat om natuurrampen te voorspellen, zoals aardbevingen of tsunami’s. Simpel gezegd: als je een Absol tegenkomt, gaat de nabije toekomst waarschijnlijk verre van leuk zijn. Aan de Pokémon zelf ligt het niet; Absol wil mensen alleen maar waarschuwen. Toch, omdat de Pokémon altijd verschijnt wanneer er een ramp staat te gebeuren, miskennen mensen het als een veroorzaker van die ramp. Sterker nog, de entry van Ultra Moon van Mega Absol zegt zelfs dat mensen met een zwak hart spontaan dood gaan van de schok wanneer ze er een zien. Arme Absol.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hypno

[image_with_animation image_url=”38673″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

When it is very hungry, it puts humans it meets to sleep, then it feasts on their dreams.

– Pokémon Heart Gold

Hypno is de OG van de creepy Pokédex entries. Zoals je waarschijnlijk kunt verwachten draait deze Pokémon om hypnose. Alhoewel de hypnose-krachten van deze Pokémon hun nut hebben, zoals mensen met insomnia in slaap helpen (Ultra Moon), gebruikt het zijn krachten vooral als het honger heeft. Hypno jaagt specifiek op mensen. Als het slachtoffer eenmaal slaapt, eet het zijn of haar dromen op. Oja, het is niet alsof het je laat liggen – het ontvoert mensen en kidnapt kinderen. Niet cool.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Palossand

[image_with_animation image_url=”38674″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Palossand is known as the Beach Nightmare. It pulls its prey down into the sand by controlling the sand itself, and then it sucks out their souls.

– Pokémon Sword

Palossand is een wat nieuwere nachtmerrie, maar dat maakt hem er niet minder eng om! Dit monster is een bezeten zandkasteel en staat beter bekend als “The Beach Nightmare.” Het bestuurt het zand, waardoor het het prooi de diepte inzuigt. Als de prooi eenmaal in het zand gevangen zit, zuigt het hun ziel eruit. Het bewijs dat het dit doet is er ook. Er liggen namelijk massa’s aan opgedroogde botten onder deze Pokémon. Het goede nieuws – het haat water. Succes daarmee op het strand!

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cofagrigus

[image_with_animation image_url=”38675″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

It has been said that they swallow those who get too close and turn them into mummies. They like to eat gold nuggets.

– Pokémon Black

Mja, met deze foto zou het je niet moeten verbazen dat ik Cofagrigus in deze lijst heb meegenomen. Cofagrigus, de evolutie van Yamask die al in de vorige top 10 zat, is een Pokémon die je liever niet tegen zou komen. Deze levende sarcofagen eten mensen die te dicht in de buurt komen op en veranderen hen in mummies. Het motief daarvoor is niet per se slecht: het wil grafrovers een lesje leren. Of dit de manier is, weet ik niet helemaal zeker. Het is in elk geval een Pokémon om een partij héél erg uit de buurt te blijven!

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cursola

[image_with_animation image_url=”38676″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Be cautious of the ectoplasmic body surrounding its soul. You’ll become stiff as stone if you touch it.

– Pokémon Shield

Ik zei toch dat we bij nieuwe Gen-8 Pokémon uit zouden komen? Cursola is de gloednieuwe regionale evolutie van Corsola, een veel oudere Pokémon. In tegenstelling tot de schattige Corsola is Cursola niet iets wat je graag tegenkomt. De reden daarvoor is dat als je het aanraakt, je versteent. De Pokédex is er niet duidelijk over hoe lang het duurt totdat je weer kunt bewegen, maar kijk niet naar mij om dat uit te vogelen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Honedge

[image_with_animation image_url=”38677″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Apparently this Pokémon is born when a departed spirit inhabits a sword. It attaches itself to people and drinks their life force.

– Pokémon X

Honedge lijkt een beetje op Cursola in de zin dat je het vooral NIET moet aanraken. Alhoewel het misschien logisch lijkt om een vliegend zwaard op te pakken, zuigt een Honedge de levensenergie uit mensen. Het valt überhaupt nog maar te bezien hoeveel kans je hebt tegen een Honedge. In de creepy Pokédex entry van Pokémon X staat namelijk dat de Pokémon zich actief vastmaakt aan mensen, ook al pak je het niet op. Ik zou wegwezen als je er een tegenkomt.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Shedinja

[image_with_animation image_url=”38678″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Shedinja’s hard body doesn’t move – not even a twitch. In fact, its body appears to be merely a hollow shell. It is believed that this Pokémon will steal the spirit of anyone peering into its hollow body from its back.

– Pokémon Ruby

Ik had ergens wel kunnen verwachten dat deze lijst behoorlijk wat Ghost type Pokémon zou hebben, dus we sluiten er ook met een af: Shedinja. Het is letterlijk een leeg omhulsel en beweegt totaal niet. Niet met hun ogen, niet met handen, niks. Het ademt niet eens. Oja, en wat de Pokémon naast freaky ook behoorlijk gevaarlijk maakt: het steelt de ziel van iedereen die naar zijn holle rug kijkt. Dus eh, dat geeft je Pokémon play-throughs met een Shedinja hele andere vibes. Misschien is dat waarom de karakters in de games nooit iets zeggen…

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dat waren ze, nog tien creepy Pokémon voor Halloween! Welke Pokémon vind jij de engste? Of stond die er niet tussen? Laat het weten in de comments!

Deel dit artikel