Schattige Pokémon met een duister verhaal

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Schattige Pokémon met een duister verhaal

De release van Pokémon Sword en Shield nadert ons met rasse schreden en we kunnen niet wachten op deze titel. Tot de release moeten we andere manieren vinden om onszelf bezig te houden en wat is er nou mooier dan eens terug te blikken op een aantal Pokémon die we al kennen. Sommigen lijken van de buitenkant ontzettend schattig, maar hebben een achtergrondverhaal waar je van schrikt. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Yamask

Yamask lijkt op het eerste oog een schattige Pokémon, maar zijn grote rode ogen stralen behoorlijk wat verdriet uit. Verdriet die hartstikke reëel is, zo blijkt. Het masker dat deze Pokémon altijd in zijn staart houdt is niet zomaar een willekeurig masker. Het is het gezicht dat Yamask had toen hij nog een mens was. Ja, je leest het goed. Yamask is de representatie van de menselijke ziel na het overlijden. 

Pokémon 
 Pixel Vault

Mimikyu

Het verhaal van Mimikyu is een van de meest trieste die hier in de lijst staat. Het op Pikachu lijkende monster is namelijk behoorlijk creepy, maar dat is niet zonder reden. Mimikyu bedekt zichzelf met een doek waardoor hij op Pikachu lijkt. Zijn eigen uiterlijk schijnt zo monsterlijk te zijn dat hij bang is voor afwijzing en hij gebruikt deze verkleedpartij om dichter bij mensen en andere Pokémon te komen. Zo hoopt hij eindelijk iemand te vinden die van hem houdt.

Pokémon 
 Pixel Vault

Spoink

Spoink, het lieve, schattige varkentje dat ons herinnert aan Tijgertje door zijn gespring. Op een gedraaide veer springt Spoink alle kanten op. Wanneer je hem ziet, denk je in eerste instantie dat de Pokémon gewoon veel te veel energie heeft. Niks is echter minder waar. Zijn leven is gekoppeld aan het gespring. Door het springen krijgt zijn hart een boost waardoor die blijft kloppen. Als Spoink stopt met springen, stopt zijn hart met kloppen en overlijdt hij. Vandaar dat het grijze varkentje springt alsof zijn leven ervan afhangt… dat is namelijk ook zo.

Pokémon 
 Pixel Vault

Drifloon

Drifloon is een ballon met een schattige snuutje, dus we kunnen ons helemaal voorstellen hoe kinderen (en sommige volwassenen) helemaal weg zijn van deze Pokémon. Daarin zit echter het gevaar, want zulke goede bedoelingen heeft hij helemaal niet. Wanneer een klein kind hem vastpakt, neemt hij deze mee naar het hiernamaals. Zeg maar dag tegen je jeugd.

Pokémon 
 Pixel Vault

Komala

Opnieuw een verhaal dat eigenlijk triester is dan eng, maar het verhaal is zo sneu dat het gewoon een plekje verdient in deze lijst. Wanneer je Komala ziet, zowel in de anime als in de games, is hij aan het slapen. Het blijkt dat dit het enige is wat hij kan. Volgens de Pokédex wordt Komala “slapend geboren en gaat slapend dood”. De aanvallen die hij doet zijn enkel spasmes vanuit zijn dromen.

Pokémon 
 Pixel Vault

Gorebyss

De Water Pokémon Gorebyss lijkt een scheetje met diens roze uiterlijk en vriendelijke lach, maar schijn kan bedriegen zoals we inmiddels al doorhebben. Gorebyss heeft een heel puntig mondje en dat is niet zonder reden. Wanneer hij het gehad heeft met een ander, mens of Pokémon, gebruikt hij zijn mond om de ander te steken en vervolgens de lichaamssappen op te zuigen. Het leeggezogen lichaam zakt hierna naar de bodem van de zee waar het weer als voer dient voor andere Pokémon. Misschien dat je deze Pokémon toch beter op je pc kunt laten staan.

Pokémon 
 Pixel Vault

Phantump

Phantump is een van de schattigere Pokémon van het Ghost-type, maar je mening verandert misschien hierna. Phantump lijkt op een veredelde boomstam en dat is hij eigenlijk ook. Deze boomstammen worden overgenomen door de zielen van jonge kinderen die overleden zijn in het bos. De combinatie van de boomstammen en de zielen maken samen een Phantump. De connectie tussen mens en Pokémon is soms nog directer dan we denken.

Pokémon 
 Pixel Vault

Mawile

Van voren lijkt Mawile een hele schattige Pokémon die de harten van velen weet te veroveren. Als je eenmaal weet wat er aan de achterkant van Mawile bevindt, dan snap je dat dit allemaal schijn is. Mawile lokt mensen en Pokémon dichterbij met zijn schattige uiterlijk en slaat vervolgens diens kaken om de prooi heen. Die enorme tanden die aan de achterkant van Mawiles hoofd zitten, moeten behoorlijk pijn doen.

Pokémon 
 Pixel Vault

Bewear

Bewear lijkt misschien een grote vriendelijke beer, maar… Nee, sorry: Bewear is ook gewoon een vriendelijke reus die het beste bedoelt voor iedereen. Wanneer een trainer hem vangt en liefheeft, dan krijgt Bewear ook sterke gevoelens voor deze persoon. Hij is gek op knuffelen, maar kent helaas zijn eigen kracht niet. Misschien voel je hem al aankomen: soms knuffelt Bewear zo hard dat hij een ruggengraat breekt en de trainer ter plekke overlijdt. Sneu voor beide partijen. 

Pokémon 
 Pixel Vault

Lampent

De gehele evolutielijn van Litwick is misschien wel een van de engste uit de serie, met Lampent is de meest duistere van het drietal. Je vindt deze Ghost Pokémon niet zoals de meesten op een begraafplaats, maar in ziekenhuizen. Daar houdt het de mensen die op sterven liggen in de gaten en zodra ze dood gaan, zuigt hij hun ziel op. Zo kunnen ze niet naar het hiernamaals en houdt het gewoon op. Dood, stil en leeg.

Pokémon 
 Pixel Vault


Dit waren ze: Pokémon wiens achtergrondverhaal ons de rillingen over de rug laten lopen. Zoals we in het begin al schreven zijn er veel meer enge Pokémon die deze lijst niet hebben gehaald. Hebben we jouw favoriet benoemd? Of mis je er juist eentje? Laat het ons weten in de comments.