League of Legends LEC Playoffs samenvatting: weekend 2

Verslag
Stan van der Burg op 2 september 2020
League of Legends LEC Playoffs samenvatting: weekend 2

De weg naar Worlds

De LEC Summer Split zit erop en dat betekent dat we door mogen naar de playoffs om te zien wie dit seizoen de felbegeerde beker pakt. De playoffs van dit seizoen bepalen ook welke teams Europa gaan vertegenwoordigen tijdens Worlds. Lees hier op Pixel Vault na elk weekend de samenvattingen en highlights. Weet je niet zeker waar ik het nu over heb maar wil je het toch blijven volgen? Lees even dit artikel. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Uitslag LEC 2020 Summer Season

Team Wedstrijden Reeks
1 Rogue 13 – 5 2 gewonnen
2 MAD Lions 12 – 6 2 verloren
3 G2 Esports 11 – 7 6 gewonnen
4 Fnatic 9 – 9 2 gewonnen
5 SK Gaming 9 – 9 1 verloren
6 FC Schalke 04 8 – 10 7 gewonnen
7 Excel Esports 8 – 10 2 verloren
8 Misfits Gaming 7 – 11 1 gewonnen
9 Team Vitality 7 – 11 2 verloren
10 Origen 6 – 12 7 verloren
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30215″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 1: MAD - S04

S04 heeft vorige week vriend en vijand weer laten zien dat het niet voor niets in de playoffs staat. MAD heeft S04 dan ook niet onderschat. Andere teams waren de laatste weken niet opgewassen tegen S04 en ook MAD heeft het in de eerste game zwaar. Na deze eerste game, die lang gelijk op ging, wist S04 toch te winnen. MAD heeft hier duidelijk van geleerd en de overige drie games werden met overmacht door MAD gewonnen, waardoor er een einde is gekomen aan de #S04MiracleRun.

De actie laat in de eerste game niet op zich wachten. Al na vier minuten speeltijd gaat MAD’s jungler Shad0w voor een gank in de botlane. Dit leidt echter niet tot first blood en geeft S04 zelfs de kans het gevecht om te keren. Shad0w wordt verslagen en S04 haalt first blood. De game gaat hierna gelijk op, met kills aan beide kanten. Na meer dan twintig minuten speeltijd weet S04 twee grote teamfights rond Drake en Baron te winnen en neemt daarmee het voortouw. Na dertig minuten speeltijd vinden beide teams elkaar in de river. De teamfight wordt sterk gespeeld door S04, eindigt in een 5-0 voor S04 en zorgt ervoor dat S04 de eerste game wint.

De tweede game start na vier minuten met een aanval van S04’s jungler Gilius op MAD’s toplaner Orome. Tussen de buitenste twee toplane turrets van MAD vechten de twee het uit en het is close. Dan verschijnt MAD’s Shad0w in de lane en samen met zijn teamgenoot wordt Gilius verslagen voor first blood. MAD gaat deze game over op de aanval en vecht in iedere lane voor de controle over de game. Dit pakt goed uit; MAD blijft steeds net meer winnen dan verliezen en bouwt zo een voorsprong op. Daarbij lijkt MAD vooral te letten op Gilius, die in geen enkel gevecht echt een impact kan hebben. Na 27 minuten speeltijd divet MAD de basis van S04 in en na drie kills weet MAD de game de beëindigen.

De vierde game gaat rustiger van start, waarschijnlijk omdat het nu 2-1 staat in het voordeel van MAD. Na negen minuten diven MAD’s midlaner Humanoid en MAD’s ADC Carzzy de botlane turret die alleen verdedigd wordt door S04’s ADC Neon. Humanoid scoort hier first blood, waarna de turret een kill scoort voor Neon. Lang gaat het gelijk op, tot een dive van S04 in de toplane op MAD. Er breekt een teamfight uit en MAD’s Shad0w raakt met Lillia’s ult een sleep op drie teamleden van S04. Hierdoor scoort MAD uiteindelijk 5-1 kills en de Baron. Verschillende teamfights later, allemaal in het voordeel van MAD, wordt de game door MAD beëindigd na 31 minuten speeltijd, wat een einde maakt aan de #S04MiracleRun en wat MAD een plaats oplevert in Worlds.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30212″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 2: G2 - FNC

Wat een games. Als ik je vertel dat G2 vs. FNC vijf games nodig had om de winnaar te kronen, dan weet je dat het constant gelijk op is gegaan tussen de rivalen. Alle games waren ongelofelijk close en iedere keer hadden beide teams kans om de winst te pakken. Uiteindelijk hebben twee kleine fouten, in game drie en game vijf, G2 de kop gekost en is FNC na vijf zenuwslopende games door naar de finale van de playoffs. Ik raad je dan ook aan om deze games terug te kijken, vooral game vijf, want deze teams geven niet op en vechten constant voor wat ze waard zijn en dat is een genot om naar te kijken.

Game twee start met een gank in de toplane van FNC’s jungler Selfmade. Niet veel later voegt ook G2’s jungler Jankos zich bij het gevecht voor een 2v2. Alle spelers vechten tot low HP, maar uiteindelijk weet FNC’s Bwipo’s Shen met een flash taunt G2’s Wunder vast te zetten en scoort FNC first blood. Na iets meer dan 26 minuten aan skirmishes, weet G2 de Baron te verslaan en twee kills te scoren om de leiding op te pakken in de game. Met de Infernal Dragon Soul stormt G2 richting de basis van FNC. In de teamfight die daar ontstaat, speelt G2 ongelofelijk sterk en weet het team een ace te scoren zonder zelf iemand te verliezen, wat ze ook de game oplevert voor een 1-1 stand in games.

Game drie lijkt iets rustiger van start te gaan. Na zeven minuten speeltijd gankt FNC’s Selfmade de toplane en samen met Bwipo weet hij G2’s toplaner Wunder te verslaan voor first blood. G2 schakelt over op de aanvalsmodus en gaat overal op de map het gevecht aan met FNC. Na twintig minuten speeltijd staat G2 10-3 voor in kills en gebruikt het team deze voorsprong om de basis van FNC binnen te breken. FNC verdedigt sterk, met twee leden tegenover de vier van G2. Het gevecht duurt lang en andere leden van FNC voegen zich bij het gevecht. Uiteindelijk weet FNC de leden van G2 te verslaan en staat het weer gelijk in gold. Hiermee krijgt FNC het vertrouwen in de game terug en gaat het team zelf in de aanval. Twee Barons en een berg kills later is FNC te sterk voor G2 en wordt G2’s Nexus vernietigd. Een kleine fout, te lang in de basis van FNC blijven hangen halverwege de game, kost G2 deze game.

Nu het 2-2 staat in games, hangt alles af van deze laatste game 5. G2 start deze game snel, met na vier minuten speeltijd een gank in de midlane. G2’s Jankos en Caps vechten sterk en geven FNC’s Nemesis geen kans, wat hen first blood oplevert. Ongelofelijk veel zenuwslopende gevechten later heeft FNC na 34 minuten speeltijd een grote voorsprong. Na een ace op G2 stormt FNC richting de vijandelijke Nexus. G2’s jungler Jankos is de enige die op tijd respawnt om te kunnen verdedigen. Hij rent alleen het team van FNC in, maar niet om de spelers te verslaan. Hij verslaat alle minions voordat hij zijn leven moet geven, waardoor FNC niet door kan pushen naar de Nexus-turrets. 

Na 41 minuten speeltijd ontstaat er een nieuwe teamfight in de midlane. G2’s midlaner Caps weet zich hier verdekt op te stellen tussen de Raptors en drie(!) leden van FNC te bursten. Hiermee is het gevecht in het voordeel van G2 en scoort G2 drie kills in ruil voor één death. G2 stormt richting de basis van FNC, waar alleen FNC’s midlaner Nemesis als Lucian en FNC’s ADC Rekkles kunnen verdedigen. Een sterke Lucian-ult van Nemesis verslaat G2’s toplaner Wunder en G2 moet de basis verlaten, aangezien FNC’s team weer respawnt. 

De beslissende plays vinden plaats op 43 minuten speeltijd. Nemesis staat in de toplane te recallen en Caps vindt hem, door als LeBlanc over de muur te springen. Ondanks dat ze beiden zonder vision spelen, besluit Caps deze allesbepalende 1v1 aan te gaan. Na de eerste sprong over de muur weet Nemesis een schot te lossen op Caps, maar Caps springt terug over de muur. Caps probeert het nogmaals, maar deze keer weet Nemesis dat hij eraan komt. Beide spelers bursten zo hard ze kunnen, maar Nemesis trekt hier aan het langste eind. In de tussentijd vindt de tweede beslissende play plaats. Er ontstaat een teamfight rond de Dragon Pit, waar FNC de Ocean Dragon Soul en een kill op Jankos weet te scoren. FNC racet naar de Nexus van G2, terwijl G2 als een laatste redmiddel Perkz naar de basis van FNC stuurt voor een backdoor. Nemesis heeft ook dit in de gaten en verslaat Perkz snel, waarna FNC zonder verdere tegenslag de Nexus van G2 kan neerhalen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30213″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30218″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 3: RGE - MAD

RGE en MAD, de twee teams die tijdens de Summer Split bovenaan geëindigd zijn. De prestaties tijdens de playoffs vallen eigenlijk een beetje tegen, hoewel dat ook laat zien dat best-of-5 matches toch anders in elkaar steken. In deze match is duidelijk te zien dat RGE snel heeft bijgeleerd en dat MAD daar iets in achterblijft. Waar MAD in het begin vooral aan het zoeken lijkt, zit RGE er meteen vol in. In de derde en laatste match is het duidelijk dat MAD er lekker in begint te raken, maar het is allemaal te laat. Met 3-0 wint RGE de match voor een plaats in de finale van de LEC playoffs.

Na minder dan vier minuten is het al raak in de eerste game. RGE’s jungler Inspired’s Evelynn valt de jungle van MAD binnen en vindt daar MAD’s jungler Shad0w. Al snel is Shad0w low, maar hij ontkomt een tijdje voordat RGE’s midlaner Larssen uiteindelijk first blood op hem weet te scoren. RGE blijft de gevechten opzoeken en blijft deze winnen. Na 25 minuten speeltijd staat RGE 15-4 in kills voor en valt het team de basis van MAD aan. Door de grote achterstand is verdedigen moeilijk en RGE weet dan ook twee kills te scoren in de teamfight die volgt. De overige teamleden van MAD kunnen niks doen en kijken toe hoe RGE deze eerste game wint.

In game twee gaat MAD na iets meer dan vijf minuten in de aanval. MAD’s midlaner Humanoid teleporteert naar de botlane en samen met zijn botlane duo scoort hij first blood op RGE’s ADC Hans sama. RGE vecht terug en heeft meer kills dan MAD, maar MAD heeft de gold lead. Na 35 minuten speeltijd gaat RGE voor de Baron en MAD probeert dit tegen te houden. Tevergeefs, want RGE scoort de Baron en twee kills in de teamfight die volgt, waarmee RGE voor het eerst deze game de voorsprong heeft. Na het vinden van twee afzonderlijke kills op MAD’s midlaner Humanoid en MAD’s ADC Carzzy, heeft RGE genoeg tijd om de basis van MAD binnen te vallen en ook deze game te winnen.

Game drie start met een gank van RGE’s jungler Inspired in de toplane. Inspired en Finn scoren hiermee first blood op MAD’s toplaner Orome, terwijl MAD’s jungler Shad0w net geen kill weet te scoren nadat hij de toplane had bereikt. De game gaat gelijk op en beide teams scoren kills en Drakes. Na 32 minuten speeltijd is de stand 12-15 in kills in het voordeel van RGE en RGE probeert met de Baron buff de basis van MAD binnen te vallen. In eerst instantie lijkt MAD de teamfight die ontstaat te winnen, maar een sterke flash ultimate van RGE’s midlaner Larssen’s Azir draait het gevecht om: RGE scoort vier kills voor één death en beëindigt de game.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30215″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
Tussenstand na weekend 2
Playoffs - Ronde 1
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30218″][five_sixths]Rogue[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30213″][five_sixths]Fnatic[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30214″][five_sixths]G2 Esports[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30215″][five_sixths]MAD Lions[/five_sixths][one_sixth]1[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30219″][five_sixths]SK Gaming[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30212″][five_sixths]Schalke 04[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon]
Playoffs - Ronde 2
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30214″][five_sixths]G2 Esports[/five_sixths][one_sixth]2[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30213″][five_sixths]Fnatic[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30215″][five_sixths]MAD Lions[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30212″][five_sixths]Schalke 04[/five_sixths][one_sixth]1[/one_sixth][/text-with-icon]
Playoffs - Ronde 3
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30218″][five_sixths]Rogue[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30215″][five_sixths]MAD Lions[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon]
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Conclusie

De games van dit weekend waren een genot om naar te kijken. Jammer genoeg is er een einde gekomen aan de #S04MiracleRun, maar we gaan nog veel zien van S04 in de toekomst. RGE laat ook zien dat het zich staande kan houden in een best-of-5, wat goede hoop geeft voor Worlds. De spotlight ligt natuurlijk echter op de match tussen G2 en FNC. Wat een gevecht was dat. Ongeacht voor welk team je bent in de LEC, iedereen is het er over eens dat die match ongelofelijk spannend en zenuwslopend was. Dit belooft heel wat voor de finale van de playoffs, want het is nog mogelijk dat G2 en FNC elkaar daar weer treffen.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel