League of Legends LEC Summer Split week 6 samenvatting

Verslag
Bianca van Steeg op 30 juli 2020
League of Legends LEC Summer Split week 6 samenvatting

Een indrukwekkend weekend

Het begin van de zomer is nabij en dat betekent dat de Summer Split van de League of Legends eSports weer van start gaat. Dit is ook de laatste kans voor teams van over de hele wereld om zich te kwalificeren voor Worlds, de wereldkampioenschappen. Wij nemen je aan het eind van elk weekend mee in een samenvatting van wat er is gebeurd binnen de LEC.

Het ziet ernaar uit dat er weer een intensief weekend voor de deur staat, met matches tussen teams die in de tussenstand gelijk staan, maar ook teams die ver uit elkaar staan. Rogue en MAD Lions hebben al goede hoop om de play-offs te halen, maar de andere teams hebben nog veel te bewijzen. Tijd om te zien wat week zes ons gaat brengen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Uitslag LEC 2020 Spring

Team Wedstrijden Reeks
1 G2 Esports 15 – 3 8 gewonnen
2 Fnatic 13 – 5 1 verloren
3 Origen 13 – 5 1 verloren
4 MAD Lions 11 – 7 1 gewonnen
5 Misfits Gaming 10 – 8 1 verloren
6 Rogue 9 – 9 4 verloren
7 Excel Esports 7 – 11 4 verloren
8 FC Schalke 04 6 – 12 1 gewonnen
9 SK Gaming 4 – 14 2 gewonnen
10 Team Vitality 2 – 16 1 gewonnen

Dag 1: De underdogs geven een schop terug

[image_with_animation image_url=”30217″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
OG - VIT

Origen is na Fnatic en G2 een van de populairste en beste teams van Europa, kijkende naar hun derde plek uit de Spring Split. Vandaag gaan zij op tegen Vitality, het team dat eindigde op de laatste plek in de vorige Split. Deze Split heeft Vitality al enorm veel verbetering laten zien en ze hebben in de vorige game tegen Origen zelfs een overwinning kunnen pakken. Zal dit ondergewaardeerde team hier opnieuw in slagen?

De actie laat in deze game zeker niet op zich wachten; met drie man stormt Vitality de jungle van Origen in om de Red Buff te contesten. Hiermee halen ze bijna de kill op OG’s Nukeduck, maar OG bijt van zich af en VIT’s Labrov gaat bijna neer in ruil hiervoor. Vitality wordt uit de jungle gedwongen en OG’s Upset scoort de Red Buff voor zichzelf. In beide zijlanes pakt Origen in het begin de overhand met meer CS en een betere push richting de toren, maar Vitality wint het juist in de midlane. In de botlane zet OG’s Xerxe een gank klaar met gebruik van de inham. Geduldig wacht hij zijn kans af om vervolgens zijn hexflash te gebruiken. VIT’s Comp wordt gedwongen om zijn flash te gebruiken, maar OG’s Jactroll’s Rakan heeft zijn knock-up nog en hiermee wordt VIT’s Comp alsnog tegengehouden. Op het nippertje weet hij weg te komen dankzij VIT’s Labrov en Skeanz, die in de buurt waren. OG’s Jactroll wordt geroot en VIT’s Labrov pakt hiermee first blood. Terwijl dit gebeurt, gaat VIT’s Milica ook nog bijna neer in de midlane dankzij de ult van Origen’s Gangplank. 

Vitality pakt kort hierop de Rift Herald, gevolgd door de eerste Drake van de game. Deze Rift Herald gebruikt het team om voor Comp meer plates te scoren in de botlane. Op een onhandige plek wordt OG’s Jactroll gegrepen met VIT’s Comp’s root. Als deze root voorbij is springt hij weg, maar VIT’s Labrov is ook in de buurt en de Bard-ult zet OG’s Jactroll weer vast op zijn plek. Een grote hoeveelheid damage, afkomstig van VIT’s Comp samen met VIT’s Skeanz, betekent voor hem het einde van zijn leven. OG pakt langzaam maar zeker de tweede Rift Herald van deze match terwijl VIT’s Comp de buitenste turret in de botlane afmaakt. De Rift Herald wordt geplaatst in de toplane, maar VIT’s Bard-ult redt de turret in deze lane van de ondergang, waardoor deze Rift Herald vrijwel verspild werd. Een gigantisch hectische teamfight dat uitbreekt in de topside jungle wordt gewonnen door Vitality, met slechts één kill voor Origen en maar liefst vier voor Vitality. OG’s Alphari wordt kort hierop uit positie gegrepen en geeft Vitality zijn zevende kill van de game. 

Vitality pakt zijn derde Drake van de game en weet zich terug te trekken zonder problemen. VIT’s Comp wordt gevangen in een onhandige positie bij vier leden van Origen en weet OG’s Nukeduck bijna neer te halen en weg te komen, maar delft toch het onderspit. Origen gaat voor zijn eerste Drake van de game en Vitality start het gevecht op om dit tegen te houden, maar moet zich terugtrekken en de Drake aan Origen weggeven. Vitality kan OG’s Xerxe en Jactroll dankzij de damage die uit VIT’s Comp’s Aphelios komt zonder problemen neerhalen, om vervolgens de Baron op te pakken. OG’s Jactroll en Xerxe wachten samen VIT’s Comp op om wraak te nemen, maar voordat Comp zelf neergaat, pakt hij nogmaals kills op beide spelers. Hierna kan Vitality zijn vierde Drake van de game pakken en daarmee de Infernal Dragon Soul behalen. Vitality heeft op dit punt de volledige controle over de game; het enige wat nog tussen hen en Origen’s base staat, zijn de Inhibitor-turrets. Met een tweede Baron op zak breekt Vitality ook door deze verdediging de base in en na een laatste teamfight weten ze de Inhibitors en de Nexus-turrets te breken, om vervolgens de game te winnen.

[image_with_animation image_url=”30220″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
G2 - S04

Bij deze game ziet het ernaar uit dat het een ontzettend pittige gaat worden voor Schalke 04. Deze hele Split wist het team slechts één game te winnen. Maar om heel eerlijk te zijn: G2 eSports is op het moment ook zeker niet in topvorm. Dit belooft dus zeker nog een spannende match te worden. 

In tegenstelling tot de vorige game start deze match behoorlijk rustig op. G2’s Jankos wil na drie minuten een aanval klaarzetten op de botlane door in een bosje het goede moment af te wachten, maar dit moment komt niet en hij verspilt hiermee veel tijd. Wanneer hij wegloopt via de jungle wordt hij ook nog gedwongen om zijn flash te gebruiken, omdat er drie leden van S04 in de rivier staan. G2 haalt na zes minuten de eerste Drake, wetende dat S04’s Jungler Gilius in de base is. Wanneer de tweede Drake spawnt, lijkt G2 deze compleet op te geven en S04 kan deze Drake dus gratis en voor niks oppikken. In plaats daarvan gooit G2 de Rift Herald op de toplane turret om die plates aan G2’s Perkz te geven. Na dertien minuten gebeurt eindelijk de first blood: in de botlane doet S04’s Gilius samen met S04’s Odoamne een turret dive op G2’s Wunder, met behulp van Odoamne’s Ornn-ult. Hierdoor gaat G2’s Wunder neer, met kort daarop een gank in de midlane waar zowel G2’s Caps als G2’s Jankos neergaan, wat de stand 0-3 maakt voor S04. G2 gebruikt een tweede Rift Herald in de midlane en de buitenste turret krijgt een goede klap, maar S04 weet hem nog in orde te houden. Kort hierop gaan in de jungle opnieuw drie kills naar S04: G2’s Jankos gaat neer doordat hij een bosje inloopt zonder vision, gevolgd door G2’s Mikyx die G2’s Caps probeert te beschermen en als laatste G2’s Caps die zelf neergaat. Hierna kan S04 zonder problemen zijn tweede Drake van de game oppikken. G2’s Jankos gankt de botlane samen met G2’s Wunder en S04’s Odoamne gaat daardoor uiteindelijk neer, maar S04’s Neon teleporteert naar de botlane om te helpen en haalt G2’s Jankos neer. S04’s Gilius komt er ook nog bij om G2’s Wunder af te maken, maar G2’s Wunder haalt OG’s Neon nog met zich mee. Vervolgens worden G2’s Mikyx en Perkz uit positie gepakt door S04’s Abbedagge voor een double kill, gevolgd door G2’s Caps die zich in het gevecht probeerde te mengen. 

S04 haalt hierna de buitenste turret in de midlane neer en met een score van 2-11 lijkt de game volledig onder hun controle. S04 zet nogmaals een val in de midlane en na een goed geraakte Ornn-ult wordt G2’s Perkz neergehaald en komt G2’s Mikyx op het nippertje weg. S04 probeert hierna voor de Baron te gaan, maar haalt dit niet op tijd en nadat ze Baron hebben moeten verlaten, slaagt G2’s Caps erin om drie van de spelers neer te halen. Vervolgens richt Schalke zijn aandacht op de binnenste mid-turret van G2. In de poging om deze te verdedigen, breekt er een teamfight uit waar de turret valt en waar G2 opnieuw drie man verliest, terwijl Schalke slechts één man verliest. Een gigantisch hectische teamfight in de midlane zorgt ervoor dat G2 nog een kill weet te scoren, tegen de twee die Schalke oppikt. Rond de vierde drake voor Schalke start opnieuw een hectische teamfight, waar aan beide kanten gigantisch veel schade wordt aangebracht. Uiteindelijk komt Schalke hier weer als winnaar bovenuit met vier kills tegen drie, en weten ze zelf de Cloud Drake op te pakken voor de Cloud Dragon Soul. Schalke doelt er nu op om de game af te maken. Het team start een teamfight in de midlane en haalt hier opnieuw vier leden neer, deze keer zonder iemand te verliezen, om vervolgens de Baron binnen te halen. G2 wordt nu gedwongen om zich puur te richten op het verdedigen van hun base, maar turret voor turret komt Schalke steeds dichter bij de overwinning. De damage die op het moment uit Schalke komt is te veel voor G2 en ze worden continu de fountain terug in gedwongen om te healen. Schalke trekt zich nog terug om de Elder Dragon te scoren, waarna ze resetten en weer de base van G2 binnenstormen. Het duurt niet lang voor ze een ace scoren op G2 en vervolgens hun tweede win van deze Summer Split binnenhalen. 

[image_with_animation image_url=”30212″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30213″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
FNC - MAD

Fnatic heeft deze Split, net als G2, nog best veel te bewijzen. Het team is haast niet meer te vergelijken met hoe ze de vorige Split speelden. Deze Split lijkt het een gewoonte te zijn dat ze in de early game netjes spelen, maar uiteindelijk slordig worden en de game weggooien. Dit is een formule voor een behoorlijke uitdaging tegen MAD Lions, die deze Split ontzettend clean speelt.

De first blood gaat deze game naar MAD Lions. MAD’s Orome bereidt samen met Shad0w en Humanoid een tower dive voor in de toplane wanneer FNC’s Bwipo al laag in health is dankzij het poken, en ze weten hem zo af te maken. MAD’s Orome blijft hierna in de lane, wat ervoor zorgt dat FNC’s Bwipo kan teleporten en zo zijn wraak kan nemen. Ondertussen doet FNC’s Selfmade een gank op de botlane om de gank van MAD te beantwoorden en weet hiermee MAD’s Kaiser neer te halen. Nadat MAD’s Humanoid zijn teleport heeft gebruikt om terug in de midlane te komen, besluit FNC’s Selfmade hem te ganken en samen met Nemesis weet hij Humanoid te dwingen om zijn flash te gebruiken en kan Nemesis ook nog de kill afmaken. FNC’s Hyllisang wordt even later op een onhandige plek gepakt door MAD, maar zijn back-up is er snel bij en het wordt al snel een 3v3 met nog een teleport die erin komt vanuit Fnatic. Hiermee weten ze het gevecht om te draaien en gaat MAD’s Kaiser neer. Hierna gaat Fnatic aan de gang om de eerste Drake van de game op te pakken, maar MAD’s Shad0w is nog in de buurt en weet deze Drake af te pakken en FNC’s Selfmade neer te halen. MAD’s Humanoid en Kaiser proberen diepe vision neer te zetten in de bottom side van de jungle van Fnatic, maar stappen zelf op een ward en vier leden van Fnatic zijn er vliegensvlug bij. MAD’s Kaiser weet net op het nippertje nog te ontsnappen aan zijn derde afslachting in negen minuten tijd en MAD’s Humanoid kan weglopen zonder al te veel problemen. MAD plaatst de Rift Herald in de toplane om zo alle gold van deze turret aan MAD’s Orome te geven, terwijl FNC’s Selfmade in de botside jungle van MAD Lions nog maar net aan de dood ontsnapt. Omdat MAD’s Orome nog weinig te doen heeft in de toplane, stort hij zich met de rest van het team op de botlane van Fnatic. Fnatic lijkt makkelijk weg te lopen en weg te flashen, maar FNC’s Hyllisang keert het gevecht om: met een Leona-ult en Q op Humanoid wordt hij vastgezet en leeft hij niet lang meer, dankzij de damage die op dit punt uit FNC’s Rekkles’ Senna en Nemesis’ Orianna komt. Door deze engage van FNC’s Hyllisang moet hij echter wel zelf ook zijn leven geven. 

Na dit gevecht richt MAD’s Orome zijn aandacht op de botlane turret om nog meer gold in zijn eigen zak te steken terwijl MAD’s Shad0w de tweede Drake van de game oppakt. In de midlane gaat FNC’s Rekkles een gevecht aan met MAD’s Humanoid, waarbij FNC’s Hyllisang er ook nog van achteren bij komt om Humanoid te stunnen en zeker te weten dat Rekkles de kill oppakt. Met drie man kan Fnatic hierna de buitenste midlane turret oppakken. Terwijl MAD Lions met drie man tevergeefs zijn aandacht op FNC’s Bwipo in de botlane richt, weet FNC’s Selfmade de Rift Herald op te pakken. Deze Rift Herald wordt direct in de toplane neergezet en FNC’s Hyllisang dwingt ondertussen een teamfight af in de midlane, die met twee tegen een kill gewonnen wordt door MAD Lions. De aandacht van MAD gaat hierna richting de Drake, maar Fnatic slaagt erin om hen ervan af te dwingen en hem voor henzelf op te pakken. Zowel FNC’s Bwipo als Hyllisang moet hiervoor zijn leven geven, wat de tussenstand in kills gelijk maakt. MAD’s Kaiser wordt later op een onhandige plek gevangen door drie man van Fnatic en verliest hier opnieuw zijn leven. Fnatic probeert hierna de Baron te dwingen, maar slaagt hier niet in. FNC’s Hyllisang geeft al vroeg zijn leven op en de rest van MAD Lions is al druk bezig om iedereen neer te halen. De focus blijft liggen op de Baron, maar bijna alle leden van Fnatic worden ervanaf gedwongen en uiteindelijk overleeft alleen Selfmade aan de kant van Fnatic, terwijl MAD Lions met het hele team de Baron afmaakt. Het team verplaatst zich hiermee naar de midlane en weet zonder problemen de buitenste turret neer te halen. Na een teamfight die eindigt met twee kills tegen een in voordeel van MAD Lions weten ze de binnenste turret half neer te halen en besluiten ze zich terug te trekken om vervolgens de derde Drake op te pakken. In de volgende push weten ze ook de binnenste midlane turret neer te halen en wint MAD een teamfight in de jungle met drie tegen nul kills. Fnatic heeft vanaf dit punt bijna geen enkele controle meer en mist de kracht om te verdedigen, en zo kan MAD Lions met een tweede Baron op zak de base binnenbreken en de overwinning halen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

De grootste schok van vandaag was denk ik toch wel het feit dat Schalke G2 heeft kunnen verslaan. Deze zelfde schok zagen we ook al bij hun eerste overwinning tegen Fnatic. Ik snap niet hoe het team het doet, maar teams van hun eigen kaliber lijken ze niet aan te kunnen en die teams die veel hoger (horen) te staan, weten ze wel te verslaan. Vitality liet vandaag weer goed zien dat ze nog lang niet bij de pakken neer gaan zitten, ook al staan ze nu nog altijd niet erg hoog op de ladder. Fnatic heeft zelf nog een grote stap te gaan, willen ze op de ladder naar de playoffs blijven.

[image_with_animation image_url=”30215″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 2: Geef het nooit zomaar op

[image_with_animation image_url=”30212″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
S04 - MSF

Na de vrij onverwachte overwinning op G2 gisteren, speelt S04 vandaag tegen Misfits Gaming. Misfits doet het deze Split ook niet al te best, maar ze hebben wel vijf overwinningen behaald tegenover de twee van Schalke 04. Nu is de vraag of de overwinning van Schalke lag aan het feit dat G2 zo ondermaats speelde, of dat Schalke zelf ook nog echt wel wat heeft om te showen.

Deze game start rustig op. Na zes minuten pakt MSF de eerste Drake op. Kort hierop haalt S04’s Gilius zijn tweede first blood van dit weekend op MSF’s Razork, die Schalke’s jungle ingaat. S04’s Abbedagge gaat neer in de midlane dankzij een Sleepy Trouble Bubble van MSF’s Febiven’s Zoe, gevolgd door MSF’s Razork die opnieuw neergehaald wordt dankzij de combinatie van S04’s Odoamne’s Kennen-ult en S04’s Gilus’s Nocturne-ult. S04’s Gilius zet later een gank klaar voor in de toplane, maar MSF’s Razork is ook al voorbereid en staat in de toplane. Helaas maakt dit voor Schalke weinig verschil en met behulp van S04’s Gilius en Senna’s ult, scoort S04’s Odoamne een double kill. Hierna pakt Gilius de Rift Herald op terwijl Odoamne de buitenste top-turret neerhaalt. MSF’s Dan Dan gaat even later weer neer in de toplane, dankzij de combinatie van S04’s Odoamne’s en Gilius’ ult. De Rift Herald wordt door Schalke in de midlane gespawnd nadat ze drie van de leden van Misfits tot een heel laag HP-niveau hebben gepoked. Hiermee halen ze de buitenste mid-turret neer. MSF’s Kobbe wordt in de botlane in zijn eentje gegrepen door de dodelijke combinatie van S04’s Odoamne’s en Gilius’ ult. S04’s Gilius’ Nocturne staat momenteel 4/0/2 en dit betekent dat niemand veilig is als hij zijn ult gebruikt. 

Na een rustige periode van pushen haalt Schalke uiteindelijk zijn derde Drake. Ondertussen gaat S04’s Odoamne neer in de botlane dankzij een Sleepy Trouble Bubble, maar de rest van Schalke is er snel bij voor wraak en S04’s Gilius haalt MSF’s Febiven neer om vervolgens zelf neer te gaan. Ondanks dat het nu 3vs4 is, gaat Schalke door met vechten om nog drie kills te halen. Tijdens dit gevecht is S04’s Odoamne weer gerespawnd en teleport hij naar de botlane om nog te proberen het laatste lid van MSF neer te halen, maar helaas komt MSF’s Dan Dan alsnog weg en eindigt het gevecht met vier kills voor beide teams. De actie houdt niet op, want heel kort hierop is er weer een teamfight in de midlane. Hier loopt S04’s Gilius weg met een triple kill en MSF’s Razork rent voor zijn leven nadat hij een kill heeft gehaald op S04’s Neon. Met een Kennen op zijn hielen weet hij nog net weg te komen, dankzij Lee Sin’s mogelijkheid om naar wards te springen. In de jungle gaat Nocturne op het hele team van MSF in, maar wordt al snel neergehaald. Wraaklustig haalt Schalke nog eens vier kills, om daarna de base in te stormen en hun derde overwinning in deze Split te behalen. 

[image_with_animation image_url=”30216″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30217″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
OG - FNC

Origen en Fnatic zijn allebei teams die het in de vorige Split erg goed deden, maar in deze Split gaat het nou niet echt de goede kant op. Vooral Fnatic heeft er deze Split een handje van om games weg te gooien wanneer het er nog op lijkt dat ze het kunnen winnen, dus ik ben erg benieuwd of ze het voor elkaar gaan krijgen om hun naam als een van de beste teams van Europa nog eer aan te kunnen doen.

FNC’s Selfmade maakt zich vrij vroeg klaar voor een gank op de midlane en weet OG’s Nukeduck hiermee te dwingen om zijn flash te gebruiken, maar meer krijgt hij ook niet voor elkaar. OG’s Xerxe doet vervolgens een tower dive op de toplane en haalt hiermee de first blood op FNC’s Bwipo, maar gaat zelf ook neer dankzij de damage van de turret. Ondertussen maakt FNC’s Hyllisang in de botlane een aanval klaar in de bosjes, waar OG’s Jactroll wordt gegrepen en neergehaald. Even later gaat OG’s Jactroll opnieuw neer, met dank aan FNC’s Hyllisang en Rekkles. Met een gank van FNC’s Selfmade op de toplane haalt FNC’s Bwipo een kill op OG’s Alphari. Origen start de Rift Herald, maar FNC’s Selfmade is niet van plan om die gratis weg te geven. Helaas staat back-up voor OG’s Xerxe klaar en kost dit Selfmade zijn leven, maar Origen pakt de Rift Herald niet. In de toplane doet OG’s Xerxe een gank om OG’s Alphari te helpen, maar hij wordt al gauw teruggeduwd door FNC’s Bwipo’s Gangplank ult. Even later wil OG’s Nukeduck voorzichtig de toplane gaan pushen. Drie leden van Fnatic die al staan te wachten, zorgen ervoor dat hij snel neergaat en hier dus niet de kans toe krijgt. Een goed gerichte ult van OG’s Jactroll’s Bard zorgt ervoor dat FNC’s Rekkles en Hyllisang allebei weg moeten flashen om hun dood te vermijden. Ondertussen wordt OG’s Nukeduck in de toplane gegrepen door FNC’s Selfmade en gaat de kill naar FNC’s Nemesis. 

Rond de derde Drake van de game start een teamfight die na een tijdje gewonnen wordt door Fnatic met twee kills. Hierna kan Fnatic zijn derde Drake van de game binnenhalen. Fnatic gaat de jungle van Origen in en doelt erop OG’s Alphari neer te halen, maar gaat hiervoor veel te diep de jungle in en wordt zo gesandwiched door Origen. Het lijkt op slecht nieuws voor Fnatic, maar door FNC’s Bwipo die het uitstekend uitspeelt, kunnen ze dit gevecht alsnog winnen met vier kills voor Fnatic en slechts twee voor Origen. Fnatic gaat voor zijn vierde Drake en slaagt erin om Upset heel snel neer te halen terwijl OG’s Xerxe FNC’s Hyllisang neerhaalt. Fnatic pakt hierna zijn vierde Drake en daarmee de Infernal Dragon Soul. Hierna probeert Fnatic voor de Baron te gaan, maar het team heeft hier nog niet voldoende kracht voor en wordt gedwongen om zich terug te trekken. FNC’s Selfmade en Nemesis starten samen de Baron op, waardoor Origen wordt gedwongen tot een teamfight in de midlane om te voorkomen dat andere leden bij de Baron komen. Deze teamfight wordt met weinig problemen gewonnen door Fnatic, waarna ze de midlane in kunnen pushen en de Inhibitor-turret kunnen neerhalen. Fnatic vindt later in de jungle nog een kill op OG’s Jactroll, gevolgd door OG die in ruil hiervoor een kill vindt op FNC’s Selfmade. Ondertussen haalt FNC’s Nemesis een Inhibtor en nog een Inhibitor-turret van Origen neer. Origen probeert stiekem de Elder Dragon te pakken, maar Fnatic heeft vision en gaat het gevecht aan. FNC’s Selfmade is ondertussen gerespawnd en komt bij het gevecht. Rondom de pit begint een lang gevecht dat heen en weer gaat, maar Fnatic pakt uiteindelijk de Elder Dragon, gevolgd door een ace op Origen. Met het hele team neer walst Fnatic over de base heen en halen ze hun overwinning. 

[image_with_animation image_url=”30213″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30218″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
RGE - G2

Rogue laat deze Split enorm veel macht zien en heeft zichzelf ook bewezen als een van de topteams deze Split. Mijn hoop voor G2 is in deze game dan eigenlijk ook niet heel erg hoog, kijkende naar zijn enorm wisselende prestaties deze Split. Wat mij betreft heeft het team heel wat te bewijzen.

De game begint vrij interessant, met Rogue die toplaner Finn van begin af aan naar de botlane stuurt en hun botlaners Hans Sama en Vander naar de toplane. De first blood vind plaats wanneer Hans Sama zich in de toplane bevindt en Finn in de botlane is. G2’s Wunder teleport naar de botlane en na een turret dive is RGE’s Finn’s HP erg laag, maar Wunder gaat neer voordat Finn dat doet, waardoor Finn de first blood krijgt. Vervolgens pakt G2’s Perkz de kill op Finn. De rest van Rogue komt erbij in de botlane, en RGE’s Inspired pakt een kill op G2’s Mikyx. Hierna wordt RGE’s Finn opnieuw neergehaald, dit keer door G2’s Caps. RGE’s Inspired maakt een aanval op de botlane klaar en zodra de tijd rijp is, gebruikt hij zijn hexflash om naar G2’s Perkz te komen en hem neer te laten halen door RGE’s Hans Sama. G2’s Jankos springt er als antwoord terug op en haalt Hans Sama neer, maar Hans Sama haalt ook Jankos neer voor een double kill. Rogue pakt de Rift Herald op, wat een aparte keuze is, gezien G2’s Mikyx Bard speelt en hij met zijn ult de damage van de Rift Herald dus compleet kan blokkeren. In de toplane wachten RGE’s Hans Sama en Vander op het goede moment om G2’s Perkz neer te halen, maar het hele team van G2 is hier snel bij. Desondanks weet Rogue drie kills op te pikken na een aantal teleports, terwijl G2 met lege handen achterblijft. Rogue zet de Rift Herald neer op de toplane en zoals verwacht gebruikt G2’s Mikyx zijn ult om de damage te blokkeren. Hij gebruikt hem alleen wel te vroeg, waardoor de kopstoot alsnog hard aankomt en hij de buitenste turret neerhaalt. 

G2’s Wunder wordt later opnieuw gegrepen in de jungle en wordt neergehaald door RGE’s Vander. Vervolgens kan Rogue de Drake oppikken, terwijl G2’s Perkz een kill pakt op RGE’s Larssen in de midlane met gebruik van zijn Senna-ult. In ruil hiervoor pakt RGE’s Hans Sama opnieuw een double kill in de botlane, op G2’s Mikyx en Perkz. Rogue gaat voor een aanval in de midlane op G2’s Caps. G2’s Mikyx weet dit uit te stellen met zijn ult, maar toch gaat ook deze kill uiteindelijk naar RGE’s Hans Sama. Kort hierop pakt RGE’s Larssen ook nog een kill op G2’s Jankos en gaat Rogue nog eens voor de Rift Herald. Deze Rift Herald wordt gebruikt om de binnenste top-turret neer te halen terwijl G2 zijn eerste Drake van de game binnenhaalt. Met twaalf tegen vier kills ziet het er niet goed uit voor G2, maar tijdens een teamfight in de midlane lukt het ze toch om een kill op RGE’s Vander te halen en de buitenste midlane turret neer te halen. Rogue gaat voor zijn tweede Drake van de game en G2 kiest ervoor om deze niet te contesten. Rogue start de Baron op terwijl G2’s Caps in de botlane aan het pushen is, maar disengaget wanneer G2 in de buurt komt. G2’s Jankos wordt op een onhandige positie gegrepen en neergehaald door Rogue, waarna het team doorgaat naar de Baron. G2’s Caps gaat voor de steal en weet hierin zelfs te slagen. Hij geeft hiervoor zijn leven, maar de overige vier leden hebben nu wel de Baron buff en dit kan een behoorlijke plottwist betekenen voor deze game.

Met de Baron op zak gaat G2 de midlane in om te proberen de base van Rogue in te breken, maar slaagt hier niet in. G2’s Perkz wordt later op een onhandige plek gegrepen en gaat neer, waardoor Rogue maar liefst twee turrets en de Inhibitor kan neerhalen in de midlane. Een hectische teamfight levert G2 maar liefst vier kills en de Mountain Drake op, in tegenstelling tot Rogue, die maar twee kills weet te halen. Na deze teamfight kan G2 zijn tweede Baron van de game halen en gaat het team voor de herkansing in het breken van de midlane. RGE’s Finn wordt heel snel neergehaald wanneer hij probeert te verdedigen en G2’s aandacht is nu gericht op de Inhibitor-turret, die ook snel neergaat zodra ze de minions hebben, gevolgd door de midlane Inhibitor. Het duurt niet lang voor de Nexus-turrets ook neergaan. Rogue start nog een laatste teamfight om te proberen om G2 tegen te houden, maar dit is tevergeefs. G2 slaagt erin om de Nexus neer te halen en wint zo tegen alle verwachtingen in deze game. 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Vandaag lieten G2, Fnatic en S04 duidelijk zien dat ze nog lang niet klaar zijn met vechten. Vooral de match tussen G2 en Rogue laat zien dat, ondanks dat het verloren lijkt, je nog altijd het tij kunt keren. Want ik geef toe: de hele game zag ik dat Rogue de controle had en bij het terugkijken van de game (toen ik de score dus al had gezien) zat ik ook heel verward te kijken dat er stond dat G2 gewonnen had. Ik heb zelfs tussendoor even moeten dubbelchecken dat ik het niet verkeerd gelezen had. 

[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Tussenstand na weekend 4
Team Score
1 MAD Lions 10 gewonnen – 3 verloren
Rogue 10 gewonnen – 3 verloren
3 SK Gaming 7 gewonnen – 6 verloren
Fnatic 7 gewonnen – 6 verloren
5 Origen 6 gewonnen – 7 verloren
G2 Esports 6 gewonnen – 7 verloren
Excel Esports 6 gewonnen – 7 verloren
8 Misfits Gaming 5 gewonnen – 8 verloren
Team Vitality 5 gewonnen – 8 verloren
10 Schalke 04 3 gewonnen – 10 verloren
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Conclusie

Dit weekend heeft duidelijk gemaakt dat alle teams het nog lang niet hebben opgegeven, zelfs al is voor sommigen de kans om de play-offs te halen nog erg laag. Iedereen blijft hun eer verdedigen. Ze blijven allemaal bezig met het zoeken naar verbeteringen en het tegenwerken van hun zwakke punten. Vooral S04 heeft me erg positief verrast met het 2-0-resultaat deze week. Na dit weekend kan ik niet wachten om meer van hen te zien.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel