Dit is een goed moment om Hearthstone weer op te pakken

Achtergrond
Robert Zomers op 4 mei 2020
Dit is een goed moment om Hearthstone weer op te pakken

De demon hunter blaast nieuw leven in Hearthstone

Voor een kaartspel van zes jaar oud zijn er weinig primeurs meer over, zou je denken, maar op 7 april dit jaar werd er voor het eerst een nieuwe class toegevoegd aan Hearthstone. Dat is niet zonder reden, want een nieuwe class zorgt ervoor dat de game opnieuw gebalanceerd moet worden, zodat alle classes weer ongeveer even krachtig zijn. Blizzard heeft zijn handen vol aan de nieuwe Demon Hunter en dat is precies de reden dat nu een goed moment is om de game weer op te pakken.

Ik kan voor veel World of Warcraft-fans spreken als ik zeg dat Hearthstone de game is waardoor we nu verslingerd zijn aan digitale kaartspellen. Sinds de release in 2014 komen er echter in rap tempo nieuwe uitbreidingen uit, waardoor de game niet meer bij te houden is voor iedereen die wat minder fanatiek speelt. Door de nieuwe class is er echter weer wat ruimte voor nieuwe spelers, omdat zowel Blizzard als de gevestigde veteranen ook niet precies weten wat ze met de nieuwe Demon Hunter aanmoeten.

You are not prepared

Een van de meest iconische quotes uit World of Warcraft is “You are NOT prepared” van de gekwelde Illidan Stormrage. Niet zonder reden, want het was deze zin die de spelers van de MMO in 2007 de eerste uitbreiding van de game inluidde. Meneer Stormrage was de bad guy van The Burning Crusade, maar kreeg een interessant vervolg in de uitbreiding Legion in 2016. Niet alleen werd zijn verhaal uitgebreid; er werd ook een class op hem gebaseerd.

Deze Demon Hunter Class vormt de basis voor de nieuwe class in Hearthstone en leent spreuken, wapens en monsters uit World of Warcraft. Dat betekent grote, groene warglaives die door het beeld vliegen, gloeiende eye beams en demonische honden. Het is een lekkere agressieve class, die meestal snel speelt en veel face damage doet.

Daarnaast heeft Demon Hunter een eigen gimmick: Outcast. Kaarten met deze eigenschap geven een bonus als ze zich helemaal aan de linkerzijde of rechterzijde van je hand met kaarten bevinden. Naast dat dit een subtiele verwijzing is naar de dubbele zwaarden van Demon Hunters, zorgt het ervoor dat je kaarten soms sneller speelt dan je normaal zou doen. Het moment waarop je een kaart trekt is daarmee meer bepalend wanneer je deze speelt met de Demon Hunter Class.

Ashes of Outland

De nieuwe class is onderdeel van een grotere uitbreiding genaamd Ashes of Outland. Dat betekent dat er dus niet alleen maar groene, demonische elementen zijn toegevoegd, maar voor elke class zijn er nieuwe kaarten. Ook zijn er een hele reeks nieuwe neutrale kaarten, die in elke class gebruikt kunnen worden. Op de kaarten vind je legendarische personages als Teron Gorefiend en Maiev Shadowsong. Al is mijn favoriet toch wel Akama van de Ashtongue Tribe.

Zoals elke nieuwe uitbreiding wordt de meta van Hearthstone flink opgeschud in de weken nadat de kaarten zijn verschenen. Dat is met Ashes of Outland niet anders. Sterker nog, door de toevoeging van de nieuwe class heeft Blizzard behoorlijk wat kaarten moeten wijzigen in de dagen na release. We kunnen dus rustig stellen dat de game nog wat in onbalans is en de spelers en ontwikkelaar op zoek zijn naar de juiste balans tussen de juiste decks.

Dat maakt het een goed moment om het kaartspel weer eens op te pakken. Ten eerste is er dus een hele nieuwe class om te proberen en na een korte singleplayer missie krijgt iedereen een standaard Demon Hunter-deck. Je hoeft dus geen tientallen euro’s neer te leggen als je de class wilt proberen. Ten tweede is dit een goed moment omdat niemand nog echt weet wat werkt en daardoor erg moet wennen aan de nieuwe class, waardoor je weer enigszins kans maakt als casual speler.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel