Dit werd aangekondigd tijdens gamescom 2020

Verslag
Maxime Buitenhuis op 31 augustus 2020
Dit werd aangekondigd tijdens gamescom 2020

Digitaal, maar we missen niks

Oké, dat is niet helemaal waar. Natuurlijk voelt het anders wanneer je niet in het publiek kunt zitten bij die grote aankondiging of nieuwe trailer. Het scheelt dat je de streams lekker vanaf de bank kunt volgen, op pauze kunt zetten én meteen kunt delen met je vrienden. Mocht je daarvoor geen tijd gehad hebben afgelopen weekend, of gewoon de belangrijkste communiqué nog even willen doorlopen, dan vind je hieronder onze samenvatting van Gamescom 2020.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Fall Guys: Ultimate Knockout Season 2

Deze kleurrijke battle royale is zo hard gegroeid dat het de meest gedownloade PlayStation Plus game tot nu toe is. Met een sneak peak-trailer kondigde Fall Guys-hoofdontwerper Joe Walsh het thema van het tweede seizoen aan: de middeleeuwen. De levels en kostuums zullen helemaal in stijl zijn, dus binnenkort kun je als ridder, draak of prinses rennen, vallen en natuurlijk ook weer opstaan.

Seizoen 2 wordt op 6 oktober afgetrapt. Je hebt dus nog een ruime maand om fame en kronen te verdienen in de setting van het eerste seizoen. Wil je daaarover iets meer weten, dan kun je hier onze review van Fall Guys vinden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Unknown 9: Awakening

De wereld van Unknown 9 moet volgens Reflector Entertainment een transmedia-ervaring worden waarvan alle delen op elkaar aansluiten. Deze wereld wordt gevormd door boeken, podcasts, games en stripboeken en het zou ons niet verrassen als de makers nog andere media weten te gebruiken om de verhalen van Unknown 9 te vertellen. 

De studio heeft inspiratie geput uit franchises als The Matrix en Indiana Jones. De wereld van Unknown 9 lijkt op de onze, maar rust op een geschiedenis van mythologie en complot. Die raadselachtige achtergrond resulteert in de opkomst van slechte organisaties die tegengehouden moeten worden. De game heeft nog geen releasedatum, maar ondertussen hoef je jezelf niet te vervelen. Als je benieuwd bent naar het eerste stuk verhaal dat Reflector heeft losgelaten, dan kun je hier alvast de podcast, comic en een deel van het eerste boek vinden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Call of Duty Black Ops: Cold War

Let op: deze trailer bevat stroboscoopeffecten.

De setting van de zesde Black Ops-game was werd aan de hand van puzzels en video’s bekendgemaakt. Op 26 augustus liet Activision iets meer los over de campaign, zodat daar tijdens het Gamescom-weekend over gepraat kon worden. Naast de populaire multiplayermodus zal deze Call of Duty-game net als voorganger Modern Warfare een singleplayermodus bevatten. Daarin neem je de rol aan van een CIA-agent die deelneemt aan een geheime missie tijdens de Koude Oorlog. 

Favoriete personages zoals Jason Hudson en Frank Woods zullen ook een rol spelen. Op Gamescom werd tevens bekendgemaakt dat de campaign verschillende eindes heeft die afhangen van je keuzes in de game. Call of Duty Black Ops: Cold War zal op 13 november in de winkel verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later wordt de game ook voor next-gen consoles uitgebracht.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

12 Minutes

Nadat Luis Antonio bij Rockstar Games en Ubisoft werkzaam is geweest, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Zijn eerste game is al een aantal jaar in de maak en langzaamaan druppelt de informatie binnen. 12 Minutes speelt zich af in een appartement. Nadat het koppel in een span van twaalf minuten een traumatische gebeurtenis meemaakt, komt de man in een time loop terecht. Hij moet een manier zien te vinden om de gebeurtenis te omzeilen of op te lossen. 

Op gamescom werd een trailer gedeeld waarin de cast van deze indiegame is aangekondigd. James McAvoy, Daisy Ridley en Willem Dafoe vertolken de drie hoofdrollen. Je kunt 12 Minutes hopelijk dit jaar nog spelen. De game wordt voor pc, Xbox One en Xbox Series X uitgebracht.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Lemnis Gate

12 Minutes is niet de enige aankomende game met een time loop: Lemnis Gate werd tijdens gamescom aangekondigd als turn-based shooter met een loop van 25 seconden. Dat is genoeg tijd om je beurt te nemen, je vijanden te bestuderen en terug in het verleden te duiken om hun plannen te dwarsbomen.

De spannende game staat voor begin 2021 op de planning en zal te spelen zijn op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Override 2: Super Mech League

De gigantische robots die gebouwd zijn om de aarde te beschermen hebben hun klus geklaard. Als de wereld eenmaal veilig is, blijft er weinig te doen voor de mechs… naast een lekker potje vechten dan. Modus Games’ Override games doen denken aan Pacific Rim, Transformers en eigenlijk alles met grote robots, gemengd met Smash. In Override 2 ben je een nieuwe robotpiloot.  Met behulp van unieke vaardigheden en technieken versla je je tegenstanders en stijg je in de ranglijst van de competitieve vechtsport.

Verschillende nieuwe modi zijn toegevoegd ten opzichte van de eerste game. Ook heeft het vechtsysteem een aantal upgrades gekregen. Override 2: Super Mech League komt in december uit voor Xbox One en Series X, PlayStation 4 en 5.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Medal of Honor: Above and Beyond

Als je niet snel misselijk wordt en houdt van een beetje actie, dan zal deze Medal of Honor game je zeker aanspreken. De franchise gaat terug naar zijn basis in de Tweede Wereldoorlog, waarin je deze keer de rol aanneemt van een OSS-agent uit het Franse Verzet. Above and Beyond komt uitsluitend voor Oculus Rift uit en wordt eind dit jaar verwacht.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

En verder…

  • World of Warcraft: Shadowlands heeft een releasedatum gekregen: 27 oktober. De uitbreiding bevat vier nieuwe zones. Verder is er een nieuwe geanimeerde korte film voor World of Warcraft: Bastion. Deze staat in verband met de Shadowlands-uitbreiding en is hier te bekijken.
  • We hebben eindelijk iets meer kunnen zien van Dragon Age 4. Heel veel was het niet, maar het is goed om te weten dat Bioware hard aan het werk is om de langverwachte game in handen van de fans te krijgen.
  • Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground is aangekondigd. De turn-based strategiegame staat op de planning voor begin komend jaar en zal op pc te spelen zijn.
  • The Sims 4 krijgt een Star Wars-uitbreiding. Deze is al vanaf 8 september te spelen.
[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel