Met deze games kom je in de vakantiestemming

Tips
Rebecca Nieuwenhuis op 23 juli 2020
Met deze games kom je in de vakantiestemming

Chillen in eigen huis

Voor de meeste mensen staat het heel dicht om de hoek: vakantie! Dit jaar ziet de zomer er voor ons allemaal een beetje gek uit en veel van ons zullen besluiten hun vakantie gewoon lekker thuis door te brengen. Dan heb je natuurlijk veel tijd om te gamen! Gelukkig zijn games er ook heel goed in om ons op vakantie te wanen. We zetten er een aantal voor je op een rij waarmee je compleet in de stemming kunt komen, zelfs in je eigen achtertuin.

We hopen dat we jullie het gevoel kunnen geven dat je toch een beetje op vakantie bent. Al is het in de digitale wereld. Van een werkelijk vakantie-eiland met vreemde personages, tot aan sportieve activiteiten. Je kunt alles vinden in de titels hier beneden.

Go Vacation

Okay, zelfs ik moet toegeven dat dit wel een slecht inkoppertje is, maar ik kon Go Vacation niet uit deze lijst houden. Voornamelijk omdat dit echt de ultieme vakantiegame is. Go Vacation op de Wii U of Switch brengt spelers naar een enorm eiland met diverse klimaten, zodat er qua activiteiten van alles te doen is. Racen met een Jet Ski, rondrijden op een quad, rolschaatsen door de stad en paardrijden door de bergen, deze game heeft het allemaal.

Naast alle activiteiten is er ook genoeg te verkennen op het eiland. Verschillende voertuigen bieden jou de mogelijkheid om alle uithoeken te bezoeken en daarbij diverse schatten te vinden. Gezien je uiteindelijk je eigen villa krijgt en je die helemaal naar smaak kunt inrichten, komen al die extra dingetjes erg goed van pas. Het mooiste van het eiland is nog: de zon schijnt er altijd.

Steep

Hoewel veel mensen het liefst met hun kont in het zand ploffen en onder de warme zon een cocktail drinken, zijn er ook genoeg mensen die liever de bergen en sneeuw op zoeken. Deze mensen kunnen helemaal aan hun trekken komen tijdens het spelen van Steep. De game van Ubisoft brengt spelers naar een enorme berg sneeuw waar de meest gekke wintersporten beoefend kunnen worden.

Is het jouw ultieme droom om te snowboarden, skiën, parachutespringen of andere extreme sporten uit te oefenen? Dan is Steep het digitale vakantieoord dat je zoekt. Sluit maar vast een goede verzekering af voordat je in je enthousiasme tegen iets in huis aan botst en zoek de spierwitte sneeuw maar op.

Animal Crossing: New Horizons

Deze game kun je de afgelopen paar maanden bijna niet gemist hebben, gezien zo’n beetje heel de wereld in de ban is van het eilandleven dat Animal Crossing: New Horizons je biedt. De omgeving van Animal Crossing is er eentje waar je je direct op vakantie waant, met name omdat je deze zelf maakt. Je krijgt een stuk eiland en maakt kennis met Tom Nook, die alles voor je kan regelen wat je ooit gewild hebt en klaar ben je. Je kunt je eiland van onder tot boven zelf vormgeven.

Als het maken van een eigen eiland al niet rustgevend genoeg voor je is, kun je altijd rustig achterover leunend aan de slag gaan met vissen, bloemen planten, zoeken naar insecten of het eten van diverse soorten fruit. Ook kun je andere eilanden bezoeken. Iets rustgevenders bestaat er haast niet.

Far Cry 3

Mocht je nou deze lijst bekijken en helemaal gek worden van de zoetsappigheid die sommige games met zich mee brengen, dan kan ik je een wat meer duistere vakantie bieden. In Far Cry 3 gaat hoofdpersoon Jason samen met een groep vrienden naar de tropische (en fictieve) Rook Islands. Wat zij niet weten is dat dit oord geterroriseerd wordt door mensen als antagonist Vaas en het duurt dan ook niet lang voordat Jason zich met gevaar voor eigen leven in die wereld moet begeven om zijn vrienden te redden.

Dat dit geen typische vakantie is, was je al wel duidelijk, maar de tropische eilanden brengen je nog steeds een prachtige sfeer die toch vakantiegevoelens opwekt. Een beetje sadistische vakantiegevoelens wellicht, wanneer je de zoveelste vijand vol met lood pompt bijvoorbeeld, maar toch vakantiegevoelens. Veel plezier met je trektocht op een eiland vol vijanden.

The Legend of Zelda: Wind Waker

Eveneens niet een geheel zoetsappig verhaal, namelijk The Legend of Zelda: Wind Waker op de GameCube of de HD-versie op de Wii U. Wanneer zijn zusje ontvoerd wordt, besluit Link de wereld in te trekken om haar te redden. Deze wereld zit vol met vijanden en je zult moeten knokken voor je leven. Toch vind ik dat deze game op de lijst thuis hoort, simpelweg omdat de wereld van Wind Waker compleet uit water en wat eilanden bestaat. Link verplaatst zich dan ook over deze wereld met een zeilboot en wanneer je de wind door zijn haren ziet wapperen, kun je bijna alleen maar aan vakantie denken.

Wat ook helpt is de simpele, maar aanstekelijke muziek die deze titel bevat. Elk eiland heeft wel een kenmerkend deuntje en heeft maar drie tellen nodig om een half leven in je hoofd te blijven hangen. Ook zijn er eilanden vol met bomen en andere pracht en praal. Op een ander eiland kun je verstoppertje spelen met een aantal kinderen. Alles dus om je heerlijk vrij te voelen.

Super Mario Sunshine

In Super Mario Sunshine vertrekt onze favoriete Italiaanse loodgieter naar een groot eiland waar van alles aan de hand is. Hij mag het natuurlijk allemaal weer oplossen en vertrekt van level naar level om zonnetjes te verzamelen om het eiland zo weer in diens voormalige glorie te veranderen. Hoe deze game je op vakantie laat voelen, komt met name door de stralende zon en de inhoud van de levels. Stranden, aangevuld met een felblauwe zee maken dat vakantiegevoel helemaal wakker.

De simpele muziek die de levels ondersteunt is ook helemaal raak en het duurt niet lang of je hebt zin om te gaan hula dansen met een drankje in je handen. Dat het eiland gered moet worden, schuift ook al snel naar de achtergrond. Red jezelf maar eiland, ik ga lekker genieten.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

En? Voel jij de vakantiesfeer al helemaal hangen na deze lijst? Een ding weet ik zeker, ik ben ontzettend toe aan vakantie. Lekker hele dagen gamen in mijn pyjama, goddelijk. Kom maar door zomer!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel